Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 21:57, 07 cze 2026

Wafel napisał(a)
Fajne masz to życie wodne

Bardzo lubię zapach dzikiej róży, kojarzy mi się z dzieciństwem i spacerami na plażę Gdańsk - Stogi. Rosną przy wydmach przy wejściach na plażę Ładne połączenie z bodziszkiem, ja to mam słabość do bodziszków

Tą róże mam właśnie z miejsca mojego dzieciństwa Taka pachnąca pamiątka
Wafel 21:58, 07 cze 2026

Cudownie
Bee 09:05, 08 cze 2026

Basieksp napisał(a)
W oczku rośliny tez sobie rosną.
Żabiściek.

Basiu super Cię był poznać.

Oczko bardzo mi się podoba.
Basieksp 15:37, 08 cze 2026

Bee napisał(a)

Basiu super Cię był poznać.

Oczko bardzo mi się podoba.

Mi też było miło Was poznać Naprawdę było bardzo miło A oczko to takie teraz moje oczko w głowie Lubię przy nim działać, wczoraj taka ważka mi zapozowała do zdjęcia, taka błękitna, delikatna Ledwo ją widać na tym liściu
ewsyg 23:34, 09 cze 2026

Basieksp napisał(a)

Hmm, nie wiem jak długo tak ładnie będzie? Bo zamieszkał z nami taki ktoś. Został sam, taki jakby spadek po rodzinie. Nikt go nie chciał, długa historia. Jest u nas
Ma kojec pomiędzy drzewkami owocowym, on cały czas był "podwórkowym" psem. U nas może też biegać po całym ogrodzie, narazie bez Azy. Nigdy nie chodził na smyczy a na spacerze ładnie szedł. Jechał wczoraj z nami prawie 2 godziny samochodem, pierwszy raz, całą drogę siedział grzecznie.
Jak Aza go pozna i polubi to pewnie będzie z nią w domu, narazie, jest obwąchiwanie i znaczenie terenu, bo jest u nas od wczoraj Może nie jest taki urodziwy, trochę zaniedbany, ma około 9 lat, ale jest bardzo przyjazny i grzeczny. Nie miał łatwo, ale jakoś sobie radził, teraz jest z nami

Wzruszyłam się Basiu. Bardzo lubię zwierzęta i ich los leży mi na sercu. Oby został z Wami. Śliczny jest.
TAR 12:32, 11 cze 2026

Basiu super masz to oczko. I piesio bardzo fajny. Przy rodzinie na pewno zyska. Super, ze daliscie mu domek.
Cos mi sie zmienilo w ustawieniach i nie widze od jakiegos czasu aktualnych wpisow w obserwowanych ogrodach.
No i fajno bylo sie znow spotkac.
Basieksp 15:00, 11 cze 2026

ewsyg napisał(a)

Wzruszyłam się Basiu. Bardzo lubię zwierzęta i ich los leży mi na sercu. Oby został z Wami. Śliczny jest.

Już robi się trochę "cwany" , wie co dobre, z kojca ucieka, nie chce na noc już tam sam wchodzić, trzeba go trochę przekupić Sierść też odrobinę zrobiła mu się ładniejsza i cały czas straszny pieszczoch jest
Basieksp 15:04, 11 cze 2026

TAR napisał(a)
Basiu super masz to oczko. I piesio bardzo fajny. Przy rodzinie na pewno zyska. Super, ze daliscie mu domek.
Cos mi sie zmienilo w ustawieniach i nie widze od jakiegos czasu aktualnych wpisow w obserwowanych ogrodach.
No i fajno bylo sie znow spotkac.

No bardzo miło było się spotkać
Oczko, takie nie duże, bo miałam mało miejsca i i tak się z niego bardzo cieszę Chociaż mam w nim akie jakieś ciche żaby, niby są, nawet trochę ich jest ale nie rechoczą. Czasami, jedna się odezwie ale tak cichutko.
Basieksp 15:23, 11 cze 2026

A Misiu zapoznał się wczoraj z Filemonem Z daleka widzieli się już wcześniej. My z eM zabraliśmy Azę na spacer do lasu, a syn wpuścił Misia do domu, do Filemona. Najpierw Filemon zaczepiał go przez okno balkonowe. Filemon tak skacze, trochę miauczy, kula się na podłodze, jakby chciał się bawić. Wtedy syn wpuścił Misia. Filemon rządzi Chciał pacnąć Misia łapką, tak czasami robi Azie, taka forma jakby zabawy, bo nie jest przy tym nastroszony, ani nie syczy, nie prycha. Zdziwił się bo Misiu szybko uciekł do syna Ale ogólnie ta dwójka już się lubi Jeszcze Aza, ale tu jeszcze podchodzimy ostrożnie, słyszą się, mijają za drzwiami, narazie Aza nie reaguje jakoś agresywnie, nie szuka go po całym ogrodzie, powoli się przyzwyczaja, że jest gdzieś drugi pies. Jest spokojna jak on szczeka, nie wyrywa się na dwór. A on w ogrodzie biega sobie swobodnie, jedynie na noc jest zamykany i jak nas nie ma. Uczę go, by nie obsikiwał wszystkiego, jak zauważę w porę to nie robi tego
Basieksp 15:24, 11 cze 2026

Wczoraj na spacerze było takie niebieskie pole faceli Było już późno i zdjęcie trochę słabe