Rodzina się powiększyła, gratulacje . Trochę pracy i wszyscy będą żyli w zgodzie. Fajnie, że tak świadomie wprowadzacie Misia do stada.
Urzekł mnie ten biały kosaciec. On jest taki czysto biały?
Masz już busz, nie ma gdzie nogi postawić.
To turzyca maczugiwata. Dostałam ją od sąsiadki. Gdzieś wyczytałam, ze turzyce ogólnie lubią wodę, ale nie wiem czy wszystkie. Posadziłam sobie do wody też do wody turzycę japońską z ogrodu i też rośnie.
Moją uwagę przyciąga szczególnie oczko wodne. Masz chyba mało glonów i sporo różnych roślin. Żabiścieg też wypatrzyłam , mam w końcu jakieś pojęcie co to za jeden .
Napisałam PW.
Bardzo lubię zapach dzikiej róży, kojarzy mi się z dzieciństwem i spacerami na plażę Gdańsk - Stogi. Rosną przy wydmach przy wejściach na plażę Ładne połączenie z bodziszkiem, ja to mam słabość do bodziszków
Tak to baptysja.
No właśnie dziś padało i w jednym miejscu pod tą jodłą było zupełnie sucho, a tak jakby z trzech stron było mokro. Wiadomo przy samym pniu nie, ale tam mam zostawione puste miejsce. Muszę poobserwować gdzie deszcz bardziej dociera, najwyższej zrobię tam jeszcze jakieś przesadzanie.
Dużo roślin wodnych przywiozłam sobie z jeziora. Jak będziesz chciała to mogę przywieźć Ci miętę wodną i może coś jeszcze, pomyślę co by dobrze rosło i nie było za duże i w miarę bezproblemowe