Dzieje sie u Ciebie Kasiu. Tylko włascicielce ogrodu wydaje się, że jest w tyle. Wiosnę masz piękną z cebulicami, fiołkami i ciemiernikami.
Wertykulacji też jeszcze nie robiłam. Ostatnio widziałam poradę, że należy ją robić, gdy ziemia ma 10'C, więc jeszcze poczekam, bo u nas noce bardzo zimne.
Gdzie ci się te derenie zmieszczą? Jakie to?
Moje nowe auto nie ma szyberdachu, chyba błąd popełniłam. Ale stare jeszcze nie sprzedane więc może zostawić na zakupy ogrodowe
Super te białe szafirki z granatem. I cebulice też mają świetny kolor. Muszę posadzić więcej wiosennych. Chociaż postęp jest, bo w tym roku pierwszy raz mam irysy reticulata
Ale masz cudne pełne ciemierniki! Sieją się one? Moje pełne zanikają i nigdy się nie siały. Rosną ładnie tylko orientalne od białego przez jasno- do ciemnoróżowego. Cała reszta niezbyt lubi glinę, chyba.
Przylaszczka blada cudna, bardzo mi się pogoda
Ivory halo planujesz?
U mnie jeden kąt wysprzątany, 16 innych czeka, trawy nie obcięte na nowej działce, hortensje też nie, tak że spokojnie
Zmieszcze bez problemu bo chyba padly mi 3 derenie
Jeden juz rosl z 6 lat, w zeszlym roku pieknie kwitl masą drobnych kwiatkow i generalnie wszystko ok
Drugi 3 lata lub 4 i trzeci najwiekszy dwuletni
Padly w zimie
Przytargalam jeszcze 2 ze szkolki
Ale co zrobic zeby nie podzielily ich losu
Dziwnie to wyglada
Jakby jakis grzyb je zalatwil w stanie bezlistnym ? Czy to mozliwe ?
Kupilam teraz jakies 2 nn
1 great star i 1 starlight jeszcze czeka w szkolce