Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Kasya 14:09, 02 cze 2025

mirkaka napisał(a)

Fajny, ja mojego nie mogę namierzyć, jego norka już pusta, mam jeszcze takie składowisko starych gałęzi, może tam siedzi, ale martwię się że jeśli jest w moim ogrodzie to może nie wyjść z niego, i nie wiem czy będzie miał się czym żywić?
Jeże mają mnóstwo pcheł, to jednak problem
Kasia dokarmiasz swojego?

Sypalam robaczki ale jednak omijsl je
Buszowal pod karmnikiem
Czegos innego szukal
eM mowil ze cos chrupal, moze skorupki slimakow ?

Kiedys jak przyszedl inny glodny i spragniony to jadl suszone mieso dla kotow
mirkaka 14:59, 02 cze 2025

Kasya napisał(a)

Sypalam robaczki ale jednak omijsl je
Buszowal pod karmnikiem
Czegos innego szukal
eM mowil ze cos chrupal, moze skorupki slimakow ?

Kiedys jak przyszedl inny glodny i spragniony to jadl suszone mieso dla kotow

Podobno lubią jeść karmę dla kotów, tylko nie wiem czy można im ją podawać, żeby nie zaszkodzić
Ha ha może ślimaki w skorupce
Kasya 15:30, 02 cze 2025

mirkaka napisał(a)

Podobno lubią jeść karmę dla kotów, tylko nie wiem czy można im ją podawać, żeby nie zaszkodzić
Ha ha może ślimaki w skorupce

Mam nadzieje
Kasya 15:31, 02 cze 2025

Nie wiem czy dobrze widac ale wisza juz budki dla nietoperzy

TAR 15:44, 02 cze 2025

Niestety kocie zarcie jest uzalezniajace dla jezy, a karma sucha powoduje problemy z zębami. Kocie to juz ostatecznosc jak nic innego nie ma pod reka. Poza tym jezy sie nie dokarmia jesli wygladaja zdrowo. Najwazniejsze by byl dostep do swiezej wody, reszte sam sobie ogarnie.
Ten jez nie ma zapadnietej skory, bokow, nie jest wydłuzony, wyglada jak bochenek chleba - zdrowo

Jedynie co niepokoi to ze w ciagu dnia chodzi i szuka, moze to byc samica karmiaca, wtedy jest to prawdopodobne.
W żadnym wypadku nie dajemy jezom mleka, od tego umieraja.

A jesli juz karmic to dajemy surowe pokrojone mieso np. kurczak, indyk, wolowina, serduszka, zoladki. robaki kupione w sklepie np. wedkarskim raczej jako przekaska nie maja za duzo wartosci kalorycznej
Kasya 15:47, 02 cze 2025

Dawalam suszone mieso dla kotow. Nie karme
I robaki suszone, dla ptakow
Cos tam sobie sam bobruje pod karmnikiem
tulucy 16:26, 02 cze 2025

Skorzystałam i ja z porad, przesłałam mamie, bo u niej ostatnio też jakiś tuptuś zaczął wędrować.
pestka56 17:31, 02 cze 2025

Kasya napisał(a)
Co to kurde za roza ?
Wybila z podkladki
Duzo pąkow
Zakwitla w lykefund

Jak odbija z podkładki to to jest to na czym była szczepiona. Wygląda jak rosa canina. Kiedyś na nich szczepiono szlachetne. Teraz już się tego w zasadzie nie robi.
Traktuj jako dziki pęd i ukręć = urwij tam gdzie wybił. Jak utniesz będzie odbijać i może osłabić różę, nawet zaanektować ją.
mirkaka 18:53, 02 cze 2025

TAR napisał(a)
Niestety kocie zarcie jest uzalezniajace dla jezy, a karma sucha powoduje problemy z zębami. Kocie to juz ostatecznosc jak nic innego nie ma pod reka. Poza tym jezy sie nie dokarmia jesli wygladaja zdrowo. Najwazniejsze by byl dostep do swiezej wody, reszte sam sobie ogarnie.
Ten jez nie ma zapadnietej skory, bokow, nie jest wydłuzony, wyglada jak bochenek chleba - zdrowo

Jedynie co niepokoi to ze w ciagu dnia chodzi i szuka, moze to byc samica karmiaca, wtedy jest to prawdopodobne.
W żadnym wypadku nie dajemy jezom mleka, od tego umieraja.

A jesli juz karmic to dajemy surowe pokrojone mieso np. kurczak, indyk, wolowina, serduszka, zoladki. robaki kupione w sklepie np. wedkarskim raczej jako przekaska nie maja za duzo wartosci kalorycznej

O, ciekawie piszesz
TAR 19:50, 02 cze 2025

Jeze sa strasznymi lasuchami i jak podasz mleko to oczywiscie wypija. Tylko, ze mleko to dla nich trucizna. To najgorsze co mozna mu podac.
I lubia wpadac w tarapaty. Sa wrecz w tym mistrzami.
Ostatnio wiozlam malego jeza do kliniki, niestety nie przezyl. Laska, ktora go znalazla przez 4 dni zamiast od razu po pomoc zaszwonic to traktowala jak zwierzatko domowe. Maluch mial zapalenie pluc i swierzbowca. A panna zadzwonila dopiero jak dogorywal. Dlatego mnie tak wkurza robienie z nich kroliczkow doswiadczalnych.