Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;)

Helen 19:54, 08 sty 2021

Kasia, jak fajnie, że się pojawiłaś Bardzo lubię tego avatarka
Kasya 10:43, 10 sty 2021

Helen napisał(a)
Kasia, jak fajnie, że się pojawiłaś Bardzo lubię tego avatarka

A ja juz bym wolała zmienić na tego z kwiatkami
Kasya 10:55, 10 sty 2021

Jesień była dołująca

Na początku tworzenia ogrodu w 2014 roku kupiłam ślicznego jarząbka flanrock
Nie był duzy tak do 2 m
Posadzony w rogu działki prawie niewidoczny na początku, czekałam długo aż urosnie aż pokaze piekne zolte jarzebinki
On wolno rosnie... ale przez te 6 lat dorósł w końcu do ok 3,5m
i w końcu wyrósł ponad krzaki, ładnie kwitł wiosna wiec liczyłam na sporo żółtych koralików

No i któregoś dnia ide patrze a drzewa nie ma

Trochę zgłupiałam... no bo jak to nie ma ?

Przyglądam się a on jest.... ucięty na wys ok 1,5 m
Uciety przewodnik w połowie
Został kikutek i kilka bocznych gałązek

Rósł przynajmniej 50 cm od siatki a ze chudziutki to zupełnie nie wystawał do sąsiadki

Sasiadka tłumaczy ze jakiś pan robił jej porządki w ogrodzie i prosiła go żeby powycinał gałęzie w rogu
Tylko kurcze ogrodzenia nie zauważył ? Czy trzeba mury na 4 m wysokie budować ?

Aż się popłakałam ... no i wszystkiego sie odechciało
Anda 11:11, 10 sty 2021

Kasya napisał(a)
Jesień była dołująca

Na początku tworzenia ogrodu w 2014 roku kupiłam ślicznego jarząbka flanrock
Nie był duzy tak do 2 m
Posadzony w rogu działki prawie niewidoczny na początku, czekałam długo aż urosnie aż pokaze piekne zolte jarzebinki
On wolno rosnie... ale przez te 6 lat dorósł w końcu do ok 3,5m
i w końcu wyrósł ponad krzaki, ładnie kwitł wiosna wiec liczyłam na sporo żółtych koralików

No i któregoś dnia ide patrze a drzewa nie ma

Trochę zgłupiałam... no bo jak to nie ma ?

Przyglądam się a on jest.... ucięty na wys ok 1,5 m
Uciety przewodnik w połowie
Został kikutek i kilka bocznych gałązek

Rósł przynajmniej 50 cm od siatki a ze chudziutki to zupełnie nie wystawał do sąsiadki

Sasiadka tłumaczy ze jakiś pan robił jej porządki w ogrodzie i prosiła go żeby powycinał gałęzie w rogu
Tylko kurcze ogrodzenia nie zauważył ? Czy trzeba mury na 4 m wysokie budować ?

Aż się popłakałam ... no i wszystkiego sie odechciało

Jej, jak mi przykro... Też bym się popłakała. A ponieważ mam choleryczne usposobienie zażądałabym od sąsiadki takiego samego drzewka tej wysokości jakiej był przed cięciem. Zresztą znając moich sąsiadów sami zaproponowaliby takie rozwiązanie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 11:13, 10 sty 2021

Witaj z tym jarząbkiem to faktycznie dziwna i przykra sprawa jeśli nawet sąsiadce coś przeszkadzało to najzwyczajniej wypadałoby o tym porozmawiać nie wiem jak bym zareagowała w takiej sytuacji ale głowa do góry za chwilę będzie wiosna
Basilikum 11:17, 10 sty 2021

Moim zdaniem powinna odkupic 3,5 metrowego i posadzic no ale wez sie kloc z sasiadami
Basieksp 11:18, 10 sty 2021

Anda napisał(a)

Jej, jak mi przykro... Też bym się popłakała. A ponieważ mam choleryczne usposobienie zażądałabym od sąsiadki takiego samego drzewka tej wysokości jakiej był przed cięciem. Zresztą znając moich sąsiadów sami zaproponowaliby takie rozwiązanie.

Dokładnie tak, powinni coś zaproponować a nie tylko jakieś jak dla mnie nieprzekonujące tłumaczenia i zwalanie winy na jakiegoś gościa.
Kasya 11:19, 10 sty 2021

Anda napisał(a)

No... tak byłam nastawiona
Ale jak przeprosiła i zaczela mówić ze nie wiedziała to mi jakos serce zmiękło
Takie duże drzewko to pewnie koszt przynajmniej z 500 pln...
Ech...
Kasya 11:22, 10 sty 2021

Basieksp napisał(a)
Witaj z tym jarząbkiem to faktycznie dziwna i przykra sprawa jeśli nawet sąsiadce coś przeszkadzało to najzwyczajniej wypadałoby o tym porozmawiać nie wiem jak bym zareagowała w takiej sytuacji ale głowa do góry za chwilę będzie wiosna

No dokładnie
Tym bardziej ze ona wszystkie swoje drzewka posadziła 30 cm od płotu w tym brzozę youngii...
Ja nic nie mówię tylko przycinam delikatnie to co mocno do mnie przerośnie
Nie przyszłoby mi do głowy żeby ciac cos u kogos na działce
Kasya 11:23, 10 sty 2021

Basilikum napisał(a)
Moim zdaniem powinna odkupic 3,5 metrowego i posadzic no ale wez sie kloc z sasiadami

No nawet proponowała... ale jakos mimo wszystko... ech... tylko ręce mi opadły