karo11inka
15:13, 01 mar 2020
Naszkicowałam rabaty i i nasadzenia (proszę mi wybaczyć na bazgrolenie ale nie mam zdolności plastycznych).
Rabata 1,2: (te szare potworki to świerki , a kulki przy krawędzi to tuje szmaragd)
1. jabłoń rajska 'Royalty' ,a przy altance Buk popolity 'Dawyck Purple'
2. jeżówki purpurowe
3. rozplenica japońska 'Moudry'
4. hortensja bukietowa 'Limelight' przed zielonymi drzewami, dereń biały 'Elegantissima' przed czerwonymi drzewami
5. miskant chiński 'Gracilimus'
6. Wiśnia piłkowana 'Kanzan'
7. Śliwa Wiśniowa 'Pissardii'
8. Szałwia omszona (rośnie już w ogrodzie, mam jedną taką wyższa , drugą niższą, bodajże 'new dimension blue')- tu bym je wszystkie przeniosła
9.Lawenda 'Hidcote'- w szałwi i lawendzie tulipany w kolorze białym
10. Miskant chiński 'Morning Light'
11. Klon palmowy 'Atropurpureum'lub coś innego?
12. Żywotnik zachodni 'Danica' różne wielkości
13. Rozchodnik 'Matrona' - po całosci rabaty (edit: rozchodnik przed hortensjami a przed dereniem coś innego, ale jeszcze nie wiem co?)
14. Żurawka żółta - ale tutaj nie jest przekonana, co innego na obrzeże rabaty proponujecie? Przed żurawkami też tulipany po całości.
P.S na rysunku nad kołem jest zaburzona odległość między świerkami.Faktycznie tez tam jest ok 10m i są w linii prostej.

Rabata 3:
1 i 2. zmiana na jeden gatunek drzewa Wiśnia 'Umbraculifiera'
3. Hortensja 'Limelight'
4. Żólte Tulipany
5. Turzyca 'Ice Dance'
Rabata 1,2: (te szare potworki to świerki , a kulki przy krawędzi to tuje szmaragd)
1. jabłoń rajska 'Royalty' ,a przy altance Buk popolity 'Dawyck Purple'
2. jeżówki purpurowe
3. rozplenica japońska 'Moudry'
4. hortensja bukietowa 'Limelight' przed zielonymi drzewami, dereń biały 'Elegantissima' przed czerwonymi drzewami
5. miskant chiński 'Gracilimus'
6. Wiśnia piłkowana 'Kanzan'
7. Śliwa Wiśniowa 'Pissardii'
8. Szałwia omszona (rośnie już w ogrodzie, mam jedną taką wyższa , drugą niższą, bodajże 'new dimension blue')- tu bym je wszystkie przeniosła
9.Lawenda 'Hidcote'- w szałwi i lawendzie tulipany w kolorze białym
10. Miskant chiński 'Morning Light'
11. Klon palmowy 'Atropurpureum'lub coś innego?
12. Żywotnik zachodni 'Danica' różne wielkości
13. Rozchodnik 'Matrona' - po całosci rabaty (edit: rozchodnik przed hortensjami a przed dereniem coś innego, ale jeszcze nie wiem co?)
14. Żurawka żółta - ale tutaj nie jest przekonana, co innego na obrzeże rabaty proponujecie? Przed żurawkami też tulipany po całości.
P.S na rysunku nad kołem jest zaburzona odległość między świerkami.Faktycznie tez tam jest ok 10m i są w linii prostej.

Rabata 3:
1 i 2. zmiana na jeden gatunek drzewa Wiśnia 'Umbraculifiera'
3. Hortensja 'Limelight'
4. Żólte Tulipany
5. Turzyca 'Ice Dance'