Aniu, dziękuję.
Ty też pięknie malujesz. Maluj więcej.
Pięknie dobierasz kolory i dbasz o drobiazgi.
Jeszcze dziś jestem pod wrażeniem twojego pięknego, stylowego ogrodu.
Cieszę sie ,ze udało nam się razem spotkać.Poznać ]
A czas tak szybko upłynął ( za szybko ) przy tych naszych rozmowach ogrodowych i nie tylko, ze te 3 godziny były jak 3 kwadranse upłynęło
To takie wspominki z Anusi ogrodu .
Na więcej zdjęć zapraszam do Ani ogrodu https://www.ogrodowisko.pl/watek/5286-moj-ogrod-czyli-skandynawia-po-krzyzacku?page=543
Przecudne h, wielkie hortensje
Liczne trawy i cudne perowskie, które są w wielu miejscach
Takie perowskie na razie w swerze moim marzeń
Aniu, swojego bylinowego hibiskusa przesadzałam jesienią jak przekwitł mu ostatni kwiatek ( ale miał ich niewiele), na pewno nie wiosną, bo na jego miejsce sadziłam kwitnącą hortensję
Chętnie kupiłabym jeszcze z jednego bylinowego, ale niestety miejsca brak, będę się zachwycać Twoimi
Aniu dziękuję za piękną fotorelacje. To nam było miło Was gościć. Rozmowy były i nie tylko ogrodowe. To z Waszych stron wywodzą się moje rodowe korzenie. Stąd lekkość i wręcz niedosyt. Mam nadzieję, że za jakiś czas wybierzemy się w wędrówkę, zaczynając od Podlaia, Lubelszczyzny a na Roztoczu kończąc. To był bardzo miły i dobrze spożytkowany dzień. Mocno ściskam Was kochani.
Może i ja kiedyś "bywnęłam" u Ciebie wcześniej, a ogród nie do poznania teraz Na samym początku pobytu na Ogrodowisku starałam się zajrzeć choć raz pobieżnie wszędzie, dla rozeznania ,przeważnie bez wpisu, ale szybko się zorientowałam że nie da się ogarnąć wszystkiego pracując, dbając o dom, ogród, starszych rodziców i pilnując po kilka godzin dziennie wnuków. Dlatego w wielu fajnych wątkach nie byłam, bądź bywam sporadycznie i nie zawsze jawnie Ale cóż ...życie Miło mi, że do mnie zaglądasz Jak będziesz w pobliżu, to też zapraszam
O...jesienią..Ja chciałam go przesadzić pół m dalej pod powojnik.
ale tam teraz dalia rośnie.Dopiero po przymrozkach będzie wolne miejsce.
A to nie wiem, czy wówczas będzie dobra pora na przesadzanie hibiskusa.
Czy właśnie nie lepiej na wiosnę ??
Ja nie mam wolnych miejsc.A już nowych rabat nie chce mi się robić. Bo to zrobić jeszcze prosto,Ale potem to utrzymać w porządku trzeba.To już więcej czasu i energii trzeba poświecić.
Oj bardzo fajny wyjazd weekendowy wprawdzie.Ale trzeba nam było takiego oderwania.
Ostatnio same awarie, stresy itp.
W sobotę to mieliśmy pochmurny trochę dzień nad morzem, to tylko kilka zdjęć zrobiłam.
W niedzielę na zamku na Malborku już więcej.Ale to nie wątek podróżny,,,To już dla nas zostają na pamiątkę.
Anusi ogród jest taki stylowy,wytonowany, piękny. Nie taki misz masz jak mój. U niej elegancja
Teraz siedzę i myślę,że 2 kąty jak nic muszę przerobić.Ale do końca nie mogę wymyślić .Może kiedyś mi podpowiesz, jak ci nakreślę co mam w głowie.