Takie piękne róże o tej porze roku, niesamowite. W ogóle tyle kwiatów u Ciebie, trudno uwierzyć, że to już jesień. Skrzypaczka też bardzo ładna.
Zachwyty zostawiam.
Dziękuję Aguś.
U ciebie też kolorów nie brakuje.
Szałwie jednoroczne są śliczne. Kwitną od maja do przymrozków. Kolor niebieściuchny.
Szkoda,ze nie zimują. Nie wiem czy na drugi rok je ponownie kupię, czy może coś tam posadzić innego ?
W tym roku zasiałam wiosna w marcu szałwię omaczona. Ledwo wzeszła i długo stała w miejscu już chciałam machnąć ręką i nie sądzić jej do gruntu takie mizeroty.
Jednak posadziłam wyrosły piękne ok 1 metra rozkrzewily się kwitną przepięknie. Kolor niebieski w różnych odcieniach na jednym kwiatku wstrzymuje ODDECH Z ZAchwytu.
Wiatr mi pokiereszował trochę te szałwię przycięłam. I dałam do wazonu z wodą od 2 tygodni Kwitną w wazonie nie zmieniając się.
Następna wiosnę zasieje dużo więcej aby obsadzić więcej rabat. Zachęcam wszystkich.
Aniu zawsze masz duże zbiory gdyby były mniejsze byłoby zdziwienie
Truskaweczki teraz są bardzo smacznie
Hmm .. na nowym kawałku nie wiele się dzieje.
Nie mam teraz na to kasy. To jest jak jest. Kawał zielonego miejsca do koszenia. No kilka drzewek na wiosnę posadziłam i kilka roślin pod lasem . I tyle. Ale to wszystko jeszcze małe u słabo widoczne z daleka.
Teraz na jesieni jeszcze chcę kilka drzewek owocowych dokupić i tam posadzić. I w tym roku tyle.