Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

ElzbietaFranka 12:49, 16 lip 2023

anabuko1 napisał(a)
sieją się i są w różnych miejscach

Też mam takie żuki. Właśnie te z opalizującymi skrzydełkami. Zastanawiałam się, czy one nie są szkodliwe.
U mnie liliowce nie kwitną bardzo je lubię. Kupiłam kwitnące i guzik trzymam bo trzymam. Jak znajdę trochę czasu wysadzę je w inne miejsce. Chociaż już jedne przesadziłam i nic stan taki sam.
Aniu to czas że wszystko kwitnie, pięknie masz. Chwastów już nie widać to teraz tylko doglądaj.

Nie wyobrażam siebie z nogą w gipsie. Tylko się pociąć taki pech. Każdego dnia proszę Boga abym całą bez żadnego szwanku poszła spać.
Raz się przewróciłam na skalniaku widziałam wszystkie gwiazdy walnelam głowa. W oczku też się wykąpałam w listopadzie.
Jakoś się trzymam całą

Aniu szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
Pozdrawiam
Alija 12:55, 16 lip 2023

Aniu, bardzo przyjemnie ogląda się Twój ogród, tyle wspaniałych kolorowych kwiatów, jest pięknie.
Z nogą w gipsie w te upały , trzymaj się kochana i szybko wracaj do zdrowia, będzie dobrze.
anabuko1 13:09, 16 lip 2023

Makao napisał(a)
Ja pierdykam. Ogród cudny ale Ty też nogę złamałaś? Co Wy dziewczyny w tych ogrodach wyprawiacie?

Dzięki Aniu.
No działamy, działamy w ogrodach. A teraz będę udawać, że działam
A to jeszcze ktoś złamał nogę?
anabuko1 19:36, 16 lip 2023

Basieksp napisał(a)
Zdjęcia cudne no ale złamania współczuję Dużo zdrowia życzę wracaj jak najszybciej do zdrowia

Bardzo dziękuję Basiu Cieszę się, że moje zdjęcia ogrodowe ci się podobają
Oj narobiło się mi. Ale człowiek takich rzeczy jak kontuzje sobie nie wybiera.
Dziękuję
anabuko1 19:41, 16 lip 2023

Muszelka napisał(a)
Jestem oczarowana zdjęciami z długonogim gościem w czerwonych rajstopkach

Lekko, kolorowo u Ciebie. Gdybym była motylem, to nigdzie więcej bym nie podrunęła

Kontuzji współczuję...

Trzymaj się!

Dziękuję bardzo rusałko
Miło mi, że moje zdjęcia ogrodowe się podobają i bociek też
Motyli u mnie też jest dużo. Bo dużo i kwitnący roślin teraz jest.
Dziękuję.
ryska 08:57, 17 lip 2023

Aniu szybkiego powrotu do zdrowia.
Zdjęcia jak zawsze z radością obejrzałam
Makao 17:44, 17 lip 2023

anabuko1 napisał(a)

Dzięki Aniu.
No działamy, działamy w ogrodach. A teraz będę udawać, że działam
A to jeszcze ktoś złamał nogę?

No tak. Wcześniej Johanka miała a teraz jeszcze (poczekaj sprawdzę)...
No nie mogę jej znaleźć...
Może dziewczyny podpowiedzą
anabuko1 17:59, 17 lip 2023

Kordina napisał(a)
Masz aż trzy kruszczyce złotawki na zdjęciu, to mój ulubiony żuczek, piękny jest. Jako weteranka 3 złamasów powiem znajdż dobrego rehabilitanta prywatnie, chirurg nigdy Ci nie powie co możesz teraz robić z nogą, aby potem po 6 tygodniach gipsu (sześciu? u Ciebie?) niepracujące mięśnie nie uległy uwstecznieniu. Będzie dobrze, natura ludzka to taki cud i proces naprawczy już trwa jestem też tego przykładem po moich rozkruszkach

dokładnie tak, 3 kruszczyce urzędują sobie na jeżówce. One w ogóle lubią białe kwiaty
O matko 3 złamania miałaś. Ja pierwszy raz mam złamanie.
Mam znajomego rehabilitanta to zapytam go. Dzięki za wskazówki .
Jutro jadę do szpitala i będę wiedziała czy będę miała jeszcze operację na staw skokowy w kostce ( bo coś im się jeszcze nie podobał ) zespalany śrubą czy też nie. I wówczas sie dowiem ile i jak z tym gipsem jeszcze będzie .
Wiem, że będzie dobrze. Musi
anabuko1 18:11, 17 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Też mam takie żuki. Właśnie te z opalizującymi skrzydełkami. Zastanawiałam się, czy one nie są szkodliwe.
U mnie liliowce nie kwitną bardzo je lubię. Kupiłam kwitnące i guzik trzymam bo trzymam. Jak znajdę trochę czasu wysadzę je w inne miejsce. Chociaż już jedne przesadziłam i nic stan taki sam.
Aniu to czas że wszystko kwitnie, pięknie masz. Chwastów już nie widać to teraz tylko doglądaj.

Nie wyobrażam siebie z nogą w gipsie. Tylko się pociąć taki pech. Każdego dnia proszę Boga abym całą bez żadnego szwanku poszła spać.
Raz się przewróciłam na skalniaku widziałam wszystkie gwiazdy walnelam głowa. W oczku też się wykąpałam w listopadzie.
Jakoś się trzymam całą

Aniu szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
Pozdrawiam
L
Te żuki to uwielbiają białe i jasne kwiaty Latają głownie w słoneczne dni jak zauważyłam.
O dziwne ,że liliowce ci nie kwitną A na słońcu rosną czy w cieniu ?
Chwasty w większości wypieliłam Ale małe rosną. A póki ja będę mogła coś zrobić, to penie na stojąco je będę wyrywać takie duże porosną.
No narobiło mi się i to w środku sezonu .ECH
Ale jakoś trzeba dać sobie rade z tym wszystkim.
To miałaś też rózne wypadki i kontuzje. ech
Dziękuję i pozdrawiam
anabuko1 18:14, 17 lip 2023

Alija napisał(a)
Aniu, bardzo przyjemnie ogląda się Twój ogród, tyle wspaniałych kolorowych kwiatów, jest pięknie.
Z nogą w gipsie w te upały , trzymaj się kochana i szybko wracaj do zdrowia, będzie dobrze.

Alu bardzo dziękuję za miłe słowa.
Ogród lipcowy jest bogaty w różne kwitnienia i kolorowy
no tak się przydarzyło to trzeba wytrzymać.
Wierzę, ze będzie dobrze.
Dziękuje za pozytywne słowa wsparcia