Od dawna poluję na takie poidełko i zdradź mi proszę, gdzie je nabyłaś...
Roślinność szaleje już od kwietnia...wszystko pięknie wygląda i woła z daleka po zapylacze, których jakoś mało o tej porze...Gratuluję kolejnej wystawy, a w ogrodzie powoli zrobisz...sezon długi...
Piękna ta magnolia Ann
U mnie hosty zaczęły wychodzić, ale żadna jeszcze nie ma listków rozwiniętych.
Aniu, nie napisałaś jak z Twoją ręką? Jest już sprawna?
Aniu, jakie już u Ciebie duże hosty! Oby przymrozków większych nie było! Kwiecień w tym roku szaleje z pogodą. Mi jakoś nie idzie robota tak jak bym chciała. A to nie taka pogoda, a to brak czasu,a to energii i mobilizacji. Zrobiłam co konieczne, a to ci zaplanowane dalej wisi...!
Kloniki Twój cudny, u mnie drugi padł, a właściwie trzeci, bo ten przesadzamy nie przyjął się
w nowym miejscu. Chyba kupię do donicy, bo tak lubię te japońskie
Cudnie Ci wszystko kwitnie, w tym roku taka kumulacja kwietniowo- majowa w kwietniu!
Madziu witaj.
Oj ja też tak mam ,że nie wyrabiam się na zakrętach.
Ciągle coś mam do tyłu. Mam paskudne ziele podagrycznik . Mam nadzieję, że sie z nim w sezonie uporam.
No jeszcze trudno mi z tą ręką pełnie prac wykonywać, dlatego po troszkę tylko robię.
Niestety nie mam pojęcia jaką odmianę świdośliwę. Kupiłam ją ją jako świdośliwa i tyle.
Też mi się podobało te poidełko. To mi mąż kupił
I klon i grusza cała w kwiatach teraz czaruje.
Trochę zimno teraz się zrobiło. Mam nadzieję, że kwitnące dzrewa owocowe na tym nie ucierpią i owoce będą.
O tak magnolie są takie cudne. moja już przekwita. Szkoda, że tak szybko.
Ale inne drzewa będą nam kwitły i zawsze cos w ogrodzie będzie przykuwać uwagę i wzrok swoimi kwitnienia mi, kolorami.
Fajnie, że masz tak piękną wiśnię. Ja wczoraj kupiłam kanzan. Ale w tym roku jeszcze mi kwiatów nie pokaże.
Ale to nic.
Ja hosty uwielbiam. Zakochałam się w nich jeszcze przed ogrodowiskiem.
Empres Wu to jedna z większych host. moja ma 3 latka.
A w tym roku też przesadzałam ją o metr dalej to trochę ją to przyhamuje. Ale mam ich dużo, to różne będę podziwiać.
Zaraz pójdę zobaczyć do ciebie jak twoje hosty rosną