Tak te rośliny już są. Z casem będą i inne.
Jeszcze teren z jednej strony trzeba wyrównać. Czamy na pana, który nam to zrobi.
No to mamy rudzielce ogrodzie
Piwonie
Śliczny kolor ma ta piwonia bardzo ładna u mnie chyba piwonie słabo zakwitną w tym roku, przynajmniej tak mi się wydaje, jakoś mało pąków, chyba ,że się rozkręcą
Dama przepiękna zawsze byłam psiarą, nadal jestem, ale od czasu jak jest u nas Filemon, trochę zrobiłam się kociarą Chociaż koty to mądre bestie i nasz Filemon wie, że ja psiara jestem, trochę mnie ignoruje
Języczka u mnie, obawiam się, że będzie pożywką dla ślimaków. A tak mi się podoba
Ściółka ekstra ale to i tak chyba mało jak na taki duży ogród dobrze że córka pomogła i chciała się zmęczyć a kora utrzyma wilgoć, szczególnie latem się przyda.
Na ambrowca też mam chęć i jeszcze grujecznika, oba w planie.
Staw super, ja bym obsadziła brzegi liliowcami i hostami, te fioletowe irysy można podzielić na wiecej Zawsze jak widzę staw to mi się przypomina jeden z wątków na O. Młodego chłopaka, który wyczarował ogrodowiskowe otoczenie z drzew, traw, jeżówek i hortensji- tylko nie pamiętam nazwy wątku.
Wiesz, moje dębolistne zaczynają mnie zachwycać choć do Twojego okazu dużo im brakuje
Też mi się podoba kolor tej piwonii. U mnie w tym roku mam więcej kwitnień piwoniowych.
To piwonia coral sunset.
a jak przekwita to płowieje.
też mi
Fajnie ,że masz kota.
Psy lubię. Ale kotka nasza jest łowna i wierna domowi.
Nasza łasi się do nas. ale tylko do domowników. Obcym nie pozwala sie dotknąć. Takie są syjamy.