Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Helen 07:27, 20 cze 2021

Piękne masz róże i bardzo zdrowe liście. Wszystko masz tak wycacane, że aż trudno uwierzyć.
KasiaBawaria 07:44, 20 cze 2021

Honeymilk mnie urzekla.Moja christiana jeszcze w pakach.
Basieksp 08:04, 20 cze 2021

MiluniaB napisał(a)

Mi też to zestawienie najbardziej się podoba Piękne róże
Martka 08:05, 20 cze 2021

Miluniu, Twoje różane widoki nie pozostawią chyba nikogo obojętnym Nie wystarczy westchnięcie „ach", "piękne”, o nie, tu się człowiek przygląda, wodzi wzrokiem na prawo i lewo, przewija ekran w górę i w dół i coraz mocniej zaczyna mu bić serce … różomaniaka!  Piękne kolory, wszystkie razem i z osobna grają, bo świetnie dobrałaś. Szczególnie zachwyciły mnie subtelne kolory Aphrodite i Herzogin Christiana, a Ascot i Artemis dzięki Tobie podziwiam na żywo i mogę powiedzieć, że kolor Ascot jest bardziej żywy niż na zdjęciu, róża zdecydowanie warta zachodu. Papagena zabawna, muzyczne nazwy róż uwodzą mnie od razu Summer Song na szczęście doczekał się kilku dodatkowych ujęć, nigdy go nie za wiele, jak widać i tym sposobem znajdzie chyba nowych posiadaczy Dobrej niedzieli!
Kasya 10:22, 20 cze 2021

Tak… różyczki piekne i jak szybko kwitna, u mnie jeszcze trochę, tylko pojedyncze rabatówki
MiluniaB 10:35, 20 cze 2021

April, a ja myślałam, że Ty już o mnie zapomniałaś, bo nic nie piszesz Iryski faktycznie fajnie na tle drewna wyglądają, a teraz zdobią z liści udając zielone trawy Aprilku mam dwa psy i oba modele. Drugi najbardziej lubi pozować w kwitnących hortensjach

Jolanka akurat zdjęcia z tego telefonu wychodzą najładniejsze - ma dobre parametry Mąż często mi zmienia telefon. Co się do jednego przyzwyczaję i go polubię to za chwilę mam już inny. Ja z techniką nie jestem obcykana. Mój syn mnie uczy
Juzia 10:35, 20 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Juzia SS kwiat ma niepowtarzalny - żadna róża nie ma takiego koloru. Natomiast jeżeli chodzi o krzew to nie tworzy dużego krzewu i potrafi chorować. Jednak bardzo ją polecam właśnie ze względu na jej inność

Zobacz Juzia jaka ona piękna - musisz ją mieć

No muszę!
Tylko nie mam kiedy zamówić, a co dopiero posadzić
Pewnie w przyszłym sezonie dopiero...
Kasia_CS 10:41, 20 cze 2021

MiluniaB napisał(a)

Kasia, a pozostałe rozpoznajesz?

Myślałam, czy 2 to nie Krzyśki właśnie, ale nie wiem czy u Ciebie nie za małe główki mają. A jak one wzrostowo się mają? Bo Krzyśki tak mi dobrze powyżej kolana rosną i to te, które na ostatnich fotkach u mnie na zbliżeniu są pokazane-takie wyraźne duże gwiazdki mają.

Te najwyższe fioletowe to może Gladiatory?
MiluniaB 10:57, 20 cze 2021

Helen róże dostały oprysk i się trzymają. Był moment kiedy tak dużo było deszczu, że nie wyglądały dobrze, ale teraz jest już ok. Ja mam swoje wypracowane sposoby z doświadczenia i się ich trzymam. Co do wycacania to masz rację - jest czysto. Zielsko jak już śmie gdzieś wyrosnąć na bieżąco wyrywam. Taka już moja natura porządnickiej.

KasiaBawaria honeymilk kiedyś miałam w donicach. Ładnie rosły, ale w gruncie ewidentnie widać, że im lepiej. Mają takie słodkie żółte środki

Basia Artemis dopiero zaczyna - obsypana pąkami jak zawsze. Będzie co sprzątać

Martka nawet nie wiesz jak ja bardzo się cieszę, że Ciebie przekonałam do róż. Ile razy patrzę na moją Ascot to myślę - ciekawe jak dzisiaj ona u Martki? ;Prawdą jest, że kolor Ascot trudno uchwycić na zdjęciu - mi się jeszcze to nigdy nie udało, a mam tą różę już z 5 lat W rzeczywistości jest dużo ładniejsza.
Aphrodite to u mnie nr 2. Jak zechcesz bladą różę to tą polecam. Ma piękny delikatny kolor różowo-perłowy w odcieniu porcelanowym, piękny kwiaty, tworzy ładny pokrój krzewu, delikatny zapach i nie choruje - same zalety, więc warto ją mieć
Herzogin Christiana to róża perfume - też bardzo ciekawa.
Mi się marzy różanka tylko z Novalis, Lavender ice i Aphrodite plus stipy. Brakuje mi miejsca, ale by była cudna.
Oj jak się rozpisałam

Kasya u mnie też pojedyńcze Dużo jeszcze w pąkach

Juzia eeeeee sezon dopiero się zaczął. Kup już teraz, a w przyszłym roku już będzie krzew do podziwiania
MiluniaB 11:02, 20 cze 2021

Kasia tak to będą pewnie Krzyśki. Na zdjęciu może małe główki się wydają, ale w rzeczywistości to duże głowy i tak powyżej kolan wysokości. One są identyczne jak na zdjęciu u Ciebie Czyli kolejny rozpoznany Dzięki