Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 15:08, 19 cze 2021

Koniec
Judith 15:20, 19 cze 2021

Zdjecia róż w stipach są tak piękne, ze aż sie wzruszyłam, serio...
Kasia_CS 15:22, 19 cze 2021

MiluniaB napisał(a)

Kasia_CS witaj Dobrze, że zostawiłaś wpis, bo tym sposobem trafiłam do Twojego ogrodu. Czosnki najlepiej kupić w różnych odmianach, bo w innym czasie zakwitają

A dałabyś radę zestawić zgodnie ze swoimi doświadczeniami jakie odmiany kwitną po kolei? Ja mam u siebie Purple Sensation, białe Mount everest i kwitną w podobnym czasie, potem dość długo trzymają fason czosnki Krzysztofa, a tamte do ścięcia już. Ale Krzyski do rozplenic jednak za niskie...
Wiaan 15:56, 19 cze 2021

Przepiękne róże, połączenie że stipami bajka, cieszę się razem z Tobą
inka74 16:06, 19 cze 2021

Róże zachwycają, cudo buzia mi się śmieje
MiluniaB 16:42, 19 cze 2021

Judith tak można się wzruszyć. Rozkwitają i tak dzielnie znoszą te upały. Tak sobie myślę, że jednak połączenie róż z stipą najbardziej mi się podoba.

Kasia_CS tak bym mogła zrobić takie zestawienie, ale poparte zdjęciami bez opisu odmian, bo zwyczajnie ich nie znam. Wszystkie cebule kupione w Biedronce. Z tego co piszesz po nazwach to pewnie bez problemu rozpoznasz odmiany. To co - robić zestawienie?

Aneta o dobry miesiąc w tył z kwitnieniem, ale cieszę się, że nareszcie ich czas w moim ogrodzie nadchodzi Wiesz w realu ta różanka dużo bardziej ładniejsza niż na zdjęciach. Jakoś fotki nie oddają jej uroku w szerszym kadrze

Iwona mi również Nie mogę się na nie napatrzeć
SlonecznyOgrod 16:43, 19 cze 2021

Cudnie róże zaczęły Ci kwitnąć, masz tam ich gęsto to będzie piękny pokaz
Anda 16:46, 19 cze 2021

Piękne róże, a jak reszta zakwitnie to będzie szał
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 17:01, 19 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
.

Kasia_CS tak bym mogła zrobić takie zestawienie, ale poparte zdjęciami bez opisu odmian, bo zwyczajnie ich nie znam. Wszystkie cebule kupione w Biedronce. Z tego co piszesz po nazwach to pewnie bez problemu rozpoznasz odmiany. To co - robić zestawienie?

Pewnie! Spróbuję rozszyfrować ja też mam wszystkie biedronkowe w sumie to też jakaś podpowiedź, bo można ograniczyć się z odmianami, które są tam dostępne

I jeszcze róż nie pochwaliłam, a jest na co cmokać
MiluniaB 17:17, 19 cze 2021

Darcia tak, tak gęsto jest Przy pełnym rozkwicie nachodzą na siebie tworząc nawet fajne zestawienia. Wiesz Darciu chyba jeszcze jedną bym zmieściła

Ewa szkoda Ewcia, że nie zaczęły wszystkie razem. Sporo jeszcze ich nie kwitnie

Kasia ok. To zrobię - przynajmniej pomożesz mi rozszyfrować moje