Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 22:31, 31 maj 2023

Margerytka40 napisał(a)
Alu przepiękne rodki. Pięknie kwitną. I te paprocie, hosty... uwielbiam

Asiu! Dzięki, w tym roku rodki kwitły bardzo ładnie, jednak mocne słońce chyba przyspieszyło koniec ich kwitnienia.
Też uwielbiam hosty i paprocie.
Alija 22:36, 31 maj 2023

April napisał(a)

Och te twoje paprocie, przyprawiają mnie o mocniejsze bicie serca. Dobrze im się powodzi, przy oczku mają więcej wilgoci.
I piękne rodki podziwiam

Aprilku! W tym miejscu króluje pióropusznik, jest bardzo ekspansywny, ale tutaj akurat (długi, wąski pas ziemi przy płocie) pozwalam mu się rozrastać, bo jest oddzielony od reszty ogrodu rowkiem, odprowadzającym wodę ze stawu.
Rodki dziękują.
Alija 22:39, 31 maj 2023

Kordina napisał(a)
No po prostu Alicja w Krainie Czarów, przepiękne zakątki pełne tajemniczości, chyba zjem ciasteczko

Bożenko! Dzięki, fajnie, że Ci się podoba. W liceum profesor od rosyjskiego zawsze nazywał mnie Alicja
z krainy moczarów.
Alija 22:41, 31 maj 2023

Roocika napisał(a)

Przepięknie kwitnie, lepiej, że nie różowa, kolor taki nieoczywisty.
Ja mam chyba fazę na biały w tym roku Białe rodki?azalie? u Ciebie też mi się podobają

Asiu! Ja też bardzo lubię białe kwiaty i nie żałuję, że nie jest różowa. Najważniejsze, że w końcu zakwitła.
Alija 22:45, 31 maj 2023

MartaCho napisał(a)
Cudowne są te wisterie! Przecudne!

Zauważyłam wczoraj taką kilka przecznic ode mnie, rosnącą na ogrodzeniu. Pięknie to wygląda. Nie sądzisz, że potrzebowałaby jednak wyższej podpory niż zwykłe ogrodzenie?

Marto! Dziękuję za odwiedziny i za pochwałę wisterii. Nigdy nie widziałam wisterii na ogrodzeniu, rzeczywiście zazwyczaj mają wysokie podpory, ale właściwie to czemu nie?
vita 22:47, 31 maj 2023

Alija napisał(a)
Pisałam już kiedyś o mojej wisterii, na którą czekałam ok 15 lat, hi, hi, hi....i według etykietki miała być różowa. W końcu raczyła zakwitnąć, ale na biało.

15 lat czekania opłaciło się, znam te dłużące się lata. Ja czekam ok. 12 na kwitnienie magnolii stellaty, kupiłam siewkę Masz wspaniały, bujny ogród. Żałujesz, że wisteria zakwitła na biało?

Alija 22:47, 31 maj 2023

Basieksp napisał(a)
Też myślę, że biała ciekawsza bardzo ładna jest

Basiu! Dziękuję, właściwie to lubię białe kwiaty, więc może być.
Alija 22:49, 31 maj 2023

Anda napisał(a)
Przepiękny busz Rodków masz całą kolekcję

Ewo! Dziękuję. Rodki mam w kilku miejscach w ogrodzie, szkoda, że krótko kwitną.
Alija 22:51, 31 maj 2023

antracyt napisał(a)

Jak soczyście zielono i te paprocie w masie cudne

Zuziu! Dziękuję. Pióropusznik jest w tym miejscu idealny, pełna samoobsługa, nic tam nie muszę robić.
Alija 23:00, 31 maj 2023

anabuko1 napisał(a)
Masz piękne hosty.
Zakątek paprociowe robi wrażenie. To pióropusznik strusi ??
Wisteria śliczną.
Mam jedną małą ale jeszcze mi nie kwitła.
Po jakim czasie twoje zakwitły ?

Aniu! Dziękuję, Ty to masz wspaniałe hosty.
Tak, w tym miejscu jest pióropusznik, ale akurat tam mi nie przeszkadza, więc pozwalam mu się rozrastać.
Ta biała wisteria, która miała być różowa (taką miała etykietkę) kazała czekać na kwitnienie ok. 15 lat. Ale mam drugą, fioletową, którą kupiłam kwitnącą jednym kwiatkiem i ta kwitnie co roku od początku, chociaż jest nieduża.