Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 19:43, 09 cze 2025

Roocika napisał(a)

Wszędzie u Ciebie bujne i kolorowo od różnych kwiatów.

A ta roślinka ? Bardzo fajne delikatne kwiatostany.

Asiu! W maju i czerwcu w ogrodzie jest chyba najładniej, wszystko bujnie rośnie, tym bardziej, że w tym sezonie deszczu u nas nie brakuje.
Ta roślinka, jak pisze Gosia to właśnie gillenia, u mnie dopiero drugi sezon, więc nie jest zbyt wielka, ale podobają mi się jej drobne kwiatuszki.
Joku 19:46, 09 cze 2025

Ja też bardzo lubię czerwiec w ogrodzie, najbardziej kolorowy. Mam też różę sinawą, kwiatki ma niepozorne ale nadrabia oryginalnym kolorem liści. I jesienią ma kolorowe owoce.
Alija 20:12, 09 cze 2025

ewsyg napisał(a)
Alicjo,pięknie, klimatycznie jak zawsze. U Ciebie rosną powojniki, a u mnie nie chcą. Chętnie rośnie tylko jeden włoski i Błękitny Anioł, inne marnieją.Miałam kiedyś dyptan, ale zrezygnowałam z niego. Podobnież często kontakt z nim powoduje uczulenia , wręcz poparzenia.

Ewuniu! Dzięki. Nie masz pojęcia, ile ja powojników zmarnowałam, mam teraz kilka, które rosną i kwitną ( o dziwo ), ale o wiele więcej zginęło.
Mam w końcu dyptam, to moje czwarte podejście do tej rośliny, ten przesadziłam od taty i rośnie. Wiem, że powoduje uczulenia, ale szczególnie groźny jest na silnym słońcu.
Alija 20:13, 09 cze 2025

Gosialuk napisał(a)
Ta roślinka, o którą Asia pyta to chyba gillenia?
Ślicznie i bujnie jest.

Gosiu! Masz rację, to gillenia. Dzięki.
Bardzo dziękuję za niedzielne odwiedziny, szkoda tylko, że pogoda nie chciała współpracować.
Alija 20:18, 09 cze 2025

Margo2 napisał(a)
Bajkowo jak zwykle u Ciebie.
Zachwycam sie rh.
Pięknie zaopiekowałaś się rodkami taty.
Czerwiec to chyba najbardziej ukwiecony miesiąc

Gosiu! Dziękuję. Rodki już niestety kończą kwitnienie, ale muszą zrobić miejsce następnym roślinom, róże powoli się rozkręcają.
Na szczęście rodki od taty rosną, przesadzenie nie przeszkodziło im w kwitnieniu, więc mam nadzieję, ze będzie dobrze.
Koniec maja i czerwiec to czas kiedy jest mnóstwo kwiatów, jest pięknie.
Alija 20:21, 09 cze 2025

Joku napisał(a)
Ja też bardzo lubię czerwiec w ogrodzie, najbardziej kolorowy. Mam też różę sinawą, kwiatki ma niepozorne ale nadrabia oryginalnym kolorem liści. I jesienią ma kolorowe owoce.

Jolu! To piękny czas w ogrodzie, nawet trawa jest bardziej zielona.
Tą różę mam dopiero drugi sezon, na dodatek ją przesadziłam, więc jeszcze nie nabrała masy, ale mam nadzieję, że to nadrobi.
Alija 20:27, 09 cze 2025

W ogrodzie wszystko rośnie, jak szalone, niestety chwasty również, nie nadążam z robotą.
Teraz trochę ogrodowego spamu.

Alija 20:29, 09 cze 2025

Alija 20:30, 09 cze 2025

Alija 20:33, 09 cze 2025