Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 10:31, 26 wrz 2025

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11944-ogrod-rozkoszy-ziemskich

Asia potrzebuje pomocy.

Kochani moi goście i forumowi przyjaciele- zajrzyjcie bo ogród się tworzy a Ogrodniczka jeszcze tu dość samotna.
LIDKA 20:05, 26 wrz 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Nie doceniasz się Lidka. Pomysł z trójkątami był Twój a potem pierwszy rysunek Ci Juzia zrobiła, a ja drugi w tej wersji kształtów

Patrycja pamięć szwankuje. Dużo mam na głowie może dlatego ale też peseloza już chyba puka do drzwi.
LIDKA 20:06, 26 wrz 2025

Judith napisał(a)

Nie, moja propozycja to był ogród w ogrodzie - 4 różne, ale równej wielkości rabaty oddzielone ścieżkami brukowymi, a w środku, na ich przecięciu - placyk z ławeczką .

Oj wybacz moje zapominalstwo. Judith ♥️
LIDKA 20:07, 26 wrz 2025

pestka56 napisał(a)
Zajrzyj na Pinterest pod linka https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-roses-in-my-garden/
Tam jest trochę zdjęć ogólnych różanki z poprzednich lat. Aktualnych z tego roku nie ma, bo wygląda tragicznie – róże przerośnięte jeżówkami purpurowymi to koszmar. One się tu wsiały z sasiedniej rabaty, gdzie im chyba nie pasowało, bo prawie zniknęły. Wszystko na różance do wykopania i jeżówki do usunięcia. Ale nie dam rady tego zrobić tej jesieni.

Byłam
Szoł różane piękne
LIDKA 20:07, 26 wrz 2025

ajka napisał(a)
Ja też zachwycam się kortową, po raz kolejny. Gaura pięknie teraz uzupełnia rabatę.

Dziękuję Ania ♥️♥️♥️
LIDKA 20:09, 26 wrz 2025

nicol21 napisał(a)
Kortenowa rewelka!!!!

Buziolek ♥️♥️♥️
LIDKA 20:28, 26 wrz 2025

Dziś trochę porobilismy w ogrodzie. M pokosił trawnik i trawy wkoło płotów na zewnątrz działki. Poomiatał odkurzaczem tarasy, wiatę i podjazd.
I odpoczywał z Franiem. Złapałam ich w kadr.

Ja pościnałam przekwitłe róże, jeżówki i trochę popieliłam.
Siewki szałwi mam jak zielony dywan.

Potem pojechałam, wykopałam i przywiozłam kastę gaury od Edytki z likwidowanej rabaty.
Wszystkie sztuki poobcinałam i wsadziłam do wody. Sadzenie jutro z rana.

Potem snułam się po rabacie kortowej i myślałam gdzie je ulokować. Będą za różami od wschodniego boku rabaty. Mają dać różom tło patrząc z trawnika.
Muszę tam wykopać parę roślin i relokować. Żeby ta gaura się zmiesciła

Mój szpaler też zmieni miejsce bo całkowicie zasłania róze artemis.
Już nie raz mówiłam że rozmiary gaury mnie zaskoczyły ale ten Tetris to zostawię na wiosnę.
LIDKA 20:48, 26 wrz 2025

Coś tam jeszcze kwitnie

Przetaczniki z serii first którym dotąd nie pozwalałam zakwitnąć żeby szły w kępy. Na wiosnę już będę mogła je podzielić.

Gaury -szpalerk mieszany z dwóch kololorów z własnych patyków

Werbeny z kupnych siewek zasiedlają część rabaty po lewo od pergoli i się zapowiada kolejny łan z hortensjami w środku. Hortensje nn bo ani kształt ani kolor kwiaty nie przypomina melba fraise a takie miały być.

Joku 21:28, 26 wrz 2025

Melduję że kortowa też na mnie zrobiła duże wrażenie. Łan gaury pięknie się prezentuje. Trochę zazdroszczę tobie wolnej przestrzeni pomiędzy poszczególnymi roślinami. U mnie wszędzie maksymalnie gęsto.
LIDKA 21:36, 26 wrz 2025

Joku napisał(a)
Melduję że kortowa też na mnie zrobiła duże wrażenie. Łan gaury pięknie się prezentuje. Trochę zazdroszczę tobie wolnej przestrzeni pomiędzy poszczególnymi roślinami. U mnie wszędzie maksymalnie gęsto.

Jola ta rabata ma rok. Zaczełam nasadzenia zeszłego lata. Liczę że kiedyś gęsto zarośnie i nie będę miała tyle pielenia.