Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Patrycja_KG_Lu 09:07, 01 lis 2025

Ja zapomniałam, że awaryjną stówkę sobie schowałam między pokrowiec a telefon. Dopiero przy wymianie pokrowca na inny po paru miesiącach się znalazła przypadkiem. Przełożyłam do nowego pokrowca i właśnie wczoraj się przydała w miejscu, gdzie nie ma możliwości płatności kartą, a w portfelu miałam same drobne. Niespodziewane zakupy to były.
Konieczki 22:01, 02 lis 2025

Kordina napisał(a)
To nie przypadłość, to dar radości

Muszę to zapamiętać
ewsyg 20:35, 06 lis 2025

LIDKA napisał(a)
Odpowiem Wam potem bo teraz

hit nad hitami:

Uwaga
Znalazłam okulary po 2 mcach
I teraz najlepsze....

Były w torebce !!!!
pod wkładka w obagu

Dziś szukałam drugiego klucZyka od auta i znalazłam oksy.

Buaaaahaha

No cud że jeszcze głowy nie zgubiłam.
Bo 2 razy zostawiłam pobrane pieniądze na bankomacie i bank mi uznał reklamację.

Mam takich przygód ostatnio sporo.

Dobre, uśmiałam się
nicol21 21:08, 06 lis 2025

hahaha, dobre z tymi okularami!!! a z kasą jeszcze lepsze!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Polon 18:23, 07 lis 2025

Lidka - jak tam? Co tam?
Franek w tużurku gania?
Kiedyś gadałam z babeczką, która na spacerze była z ON w kurteczce . Mówiła, ubiera go głównie, żeby mniej się brudził i mniej “walił mokrym psem” , szczególnie podczas deszczu
pestka56 21:45, 07 lis 2025

Chyba cię dziś przebiłam z tymi okularami
Sadziłam ostatnie ciemierniki na kawałku rabaty, jakieś 5 m2. Nie ruszałam się stamtąd, aż do chwili, gdy musiałam pójść na momemt do kuchni. Odłożyłam rękawiczki i moją ulubioną dziabałkę. Wróciłam po 5 minutach. Następną godzinę spędziłam oglądając te 5 m2 z każdej możliwej strony. Rękawiczki i dziabka zapadły się pod ziemię. W końcu zrezygnowana oparłam się o błotnik przyczepki stojącej tuż koło rabaty i wezwałam Ema do pomocy w poszukiwaniach. Też nie znalazł. Zrobiło się ciemno. Postanowiłam poszukać jutro i... zernęłam w bok na przyczepkę, a na błotniku leżały te moje jadowicie zielone rekawiczki i dziabka.
LIDKA 18:14, 08 lis 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Lidka
Też mam sporo grudnikow. Jednego olbrzyma wyrzuciłam tej wiosny miał średnicę ponad 80 cm.
Wyjątkowo w tym roku wcześnie kwitną u mnie też pełno paków i już rozkwitły. Potrafia kwitną 2-3 razy nawet w kwietniu.
Warto posadzić są nie zawodne.
Pierwszy raz słyszę o uszczykiwaniu listków muszę wypróbować. Moje bez uszczykiwaniu kwitną bujnie

Własnie kupiłam kolejny. W te jesienna aAruge tylko one mnie cieszą bo nie mogę zrobić nic w ogrodzie. Albo leje albo slońce a ja wtedy w pracy.
LIDKA 18:17, 08 lis 2025

TAR napisał(a)
Lidka jestes niemozliwa. Ale rozumiem. Mam to samo po zmianie czasu. Jakby cos sie z glowa stalo. Powinni z tym juz skoczyc. W czasie letnim samopoczucie mam znacznie lepsze a glowa na miejscu

Ja to roztrzepana zawsze. Ale jak mam za dużo na głowie albo długotrwały stres to mi się nasila. Zgubione karty, klucze, telefony , zostawionej kasy na bankomacie, szukanie okularów, zapominanie o urodzinach i terminach ważnych rzeczy.

Może dlatego tak lubię mieć wkoło siebie porządek. W chaosie gorzej by było.
LIDKA 18:19, 08 lis 2025

Kordina napisał(a)
Lidzia, ale za to jaka radość skleroza potrafi jednak i radować
Ja tak mam z jakimiś ciuchami, zapominam, ze mam a potem znajduję i cieszę się po raz trzeci

Ciuchy mnie nie rajcują. Uważam je za rzeczy konieczne do życia. Nie lubię chodzić na zakupy ciuchowe od zawsze. Dziwne co nie?
LIDKA 18:20, 08 lis 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja zapomniałam, że awaryjną stówkę sobie schowałam między pokrowiec a telefon. Dopiero przy wymianie pokrowca na inny po paru miesiącach się znalazła przypadkiem. Przełożyłam do nowego pokrowca i właśnie wczoraj się przydała w miejscu, gdzie nie ma możliwości płatności kartą, a w portfelu miałam same drobne. Niespodziewane zakupy to były.

Super taka stówka. Może też muszę zachomikować pod tel.
♥️