Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

ajka 21:41, 23 paź 2025

To ja nie widzę nadziei dla grudników u siebie, niestety też nie mam ręki do roślin doniczkowych.
LIDKA 08:24, 24 paź 2025

https://drzewka-faworytka.pl/pl/p/Sliwa-Kolumnowa-Czerwonolistna/1752?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=18283241215&gad_source=1&gad_campaignid=17420406649&gclid=CjwKCAjwpOfHBhAxEiwAm1SwEmnmTdQH9IWtRyJwba3Wv6VcuL3InMZUKbddBZAE87383iiBu12qXhoCTdYQAvD_BwE

Wygląda na to że mogłam popsuć moje drzewka.

Kupiłam jako pisardii kolumnowe.
No ale potem szukałam po necie i takich nie znalazłam. No to oberwałam gałązki na wys 2 M bo chciałam mieć koronę wysoko. Górę przyciełam i tak stoją w miejscu.
Ta mini koronka nie rośnie.

No i teraz zagwozdka czy będą z tego ładne drzewka. Całą zimę będę się zastanawiać.

Edit
Jak wypuszcza odrostem po całej długości pnia kolejny raz to zostawić czy nie?
mrokasia 08:39, 24 paź 2025

Może się skupiły na ukorzenianiu i dlatego nie rosły górą? Pokaż jak wyglądają teraz.
Wydaje mi się, że w przyszłym sezonie ruszą. I raczej będą dążyć do swojej naturalnej formy.
Juzia 08:59, 24 paź 2025

Ja moją Pissardi też przycięłam ostro, bo miała trzy długie gałęzie na krzyż... a ja chciałam gęstą koronę I stała w miejscu kilka lat. Dopiero w zeszłym roku coś się ruszyło.
W sumie z wiśnią Kanzan miałam dokładnie tak samo

Edit jak chcesz żeby korona zaczynała się wysoko, to po co zostawiać to co odrośnie niżej?
ewsyg 09:07, 24 paź 2025

LIDKA napisał(a)
https://drzewka-faworytka.pl/pl/p/Sliwa-Kolumnowa-Czerwonolistna/1752?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=18283241215&gad_source=1&gad_campaignid=17420406649&gclid=CjwKCAjwpOfHBhAxEiwAm1SwEmnmTdQH9IWtRyJwba3Wv6VcuL3InMZUKbddBZAE87383iiBu12qXhoCTdYQAvD_BwE

Wygląda na to że mogłam popsuć moje drzewka.

Kupiłam jako pisardii kolumnowe.
No ale potem szukałam po necie i takich nie znalazłam. No to oberwałam gałązki na wys 2 M bo chciałam mieć koronę wysoko. Górę przyciełam i tak stoją w miejscu.
Ta mini koronka nie rośnie.

No i teraz zagwozdka czy będą z tego ładne drzewka. Całą zimę będę się zastanawiać.

Edit
Jak wypuszcza odrostem po całej długości pnia kolejny raz to zostawić czy nie?

Mnie się wydaje, że w kolumnowych drzewach, to zostawia się wszystkie gałęzie po całej długości. Taki urok tej formy.