Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Konieczki 11:41, 24 lut 2026

Właśnie pisałam z przyjaciółką że sezon trzebaby zacząć a widzę że Ty już działasz.
Pozdrowienia. Ja z chora malizna w domu nic nie porobie, ale liczę na sobotę (liczę że moi w końcu darują sobie wypadku weekendowy na narty bo ja chcę do ogrodu)
Monika83 12:03, 24 lut 2026

LIDKA napisał(a)
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa o mojej kortowej.

U mnie resztki śniegu, mróz, a w Lidlu kapersy z bylinami. Kupiłam floksy wiechowate.
Floksów nie posiadam ale moja sąsiadka ma ich sporo w rabatach, rosną u niej w piaszczystej ziemi i bez kory i nie podlewa ich wogule..
Agatorek 12:22, 24 lut 2026

Zazdroszczę porządków z miskantami. To dla mnie najgorsza robota. Chyba że ex-em będzie miał czas w tym roku i mi pomoże. W zeszłym musiałam sama je ścinać.

Ale u mnie jest jeszcze za mokro na takie prace, niestety.
MagdaLenka 14:47, 24 lut 2026

LIDKA napisał(a)

Madzia mam za ciepło w chałupie i garażu i chyba by mi plesnialy.

Gdzie je trzymasz?

Lidka, ja trzymam je w domu i nie pleśnieją, tylko zasychają.
LIDKA 15:38, 24 lut 2026

kasiab napisał(a)
Pięknie rozpoczęty sezon trawami równie się nie przejmuję po cięciu. Wraz ze sprzątaniem, plemieniem wybiera się przy okazji. Ja po cięciu przeleciałam rabaty grabiami do trawy o zebrałam full chociaż jeszcze sporo zostało.
Z jakie szkółki zamawiała róże Lidio?

Róże od Grzegorza Hyżego zamówilam.
Na profilu Doris Garden jest kod rabatowy do innej ale też dobrej i sprawdzonej szkólki.
LIDKA 16:29, 24 lut 2026

ewsyg napisał(a)
Ja też dzisiaj działałam w ogrodzie, głównie czyszczenie rabat plewienie, przycinanie. Fajnie, że już można popracować.

Dziś było zimniej i miałam lenia. Weekend ma być pogodny to podziałamy.

Ewa❤️
LIDKA 16:31, 24 lut 2026

Magara napisał(a)
Lidka, ruszyłaś z przytupem w sezon
Jak czytam u Was co roku o wiosennym cięciu miskantów (i bałaganie z tym związanym ), to w sumie się cieszę, że nie uległam ogrodowiskowym trendom

Skórki od bananów też zbieram. Tnę na drobniejsze kawałki i na tacce grillowej, takiej aluminiowej, suszę przy kominku. Pewnie na grzejniku też by się dało ale takowych nie posiadam
Wysuszone pakuję w słoiki i trzymam do czasu sadzenia pomidorów.
Kiedyś ktoś na forum pisał, żeby te suszone w blenderze mieli na proszek - jeszcze mniej miejsca przechowywanie wtedy zajmuje

To nie przytup tylko konieczność. 20 sporych miscantów potrafi nieźle naśmiecić. Suszenie skórek przy moim umiłowaniu porządku to za dużo zachodu a w zamrażarce ich nie widać.
LIDKA 16:32, 24 lut 2026

Konieczki napisał(a)
Właśnie pisałam z przyjaciółką że sezon trzebaby zacząć a widzę że Ty już działasz.
Pozdrowienia. Ja z chora malizna w domu nic nie próbie, ale liczę na sobotę (liczę że moi w końcu darują sobie wypadku weekendowy na narty bo ja chcę do ogrodu)

Zdrowia Wam życzę dziewczyny.❤️
LIDKA 16:33, 24 lut 2026

Monika83 napisał(a)
Floksów nie posiadam ale moja sąsiadka ma ich sporo w rabatach, rosną u niej w piaszczystej ziemi i bez kory i nie podlewa ich wogule..

Mam 3 kępki z zeszłego lata. Te lidlowe posadzę i zobaczymy.
LIDKA 16:35, 24 lut 2026

Agatorek napisał(a)
Zazdroszczę porządków z miskantami. To dla mnie najgorsza robota. Chyba że ex-em będzie miał czas w tym roku i mi pomoże. W zeszłym musiałam sama je ścinać.

Ale u mnie jest jeszcze za mokro na takie prace, niestety.

Aga na basenowej mam kamyki to da się chodzić ale ogólnie mokro jest.
W weekend ma być 14 st to będę działać z M. Dziś sobie odpuściłam. Zimno mi było
Choć temp. na plusie.