Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Angelika95 21:34, 07 lip 2026

Lidka, czy rozsiała Ci się szałwia okręgowa purple rain? Czytałam, że specjalnie jej nie ścinałaś
LIDKA 21:48, 07 lip 2026

Angelika95 napisał(a)
Lidka, czy rozsiała Ci się szałwia okręgowa purple rain? Czytałam, że specjalnie jej nie ścinałaś

Nie wysiała sie . Tam gdzie rośnie mam grubiutko drobnej kory . Może to przyczyna ?
LIDKA 21:57, 07 lip 2026

Pada od wczoraj. Nic nie robię w ogrodzie a cięcia mnóstwo. I chwastów. Może jutro coś się uda.
Za to w okienku pogodowym byłam w lesie na spacerze. Oczywiście w doborowym towarzystwie.
Zapach lasu cudny. I wspomnienia z dzieciństwa mnie naszły.

Przeszłam ok 6 km.

Powinnam taki spacer praktykować częściej .
Rojodziejowa 22:01, 07 lip 2026

U mnie też ostatnio sporo deszczu i to akurat jak mnie bierze ochota na robotę. Dziś wyskakiwałam i wracałam z powrotem. Plus jest taki, że miękko przynajmniej, więc kanciki i wyznaczanie rabat idzie miękko

Spacerek w deszczu?

Co do wspomnień z dzieciństwa to ostatnio wygrzebaliśmy rzutniki i pokazywaliśmy najmłodszej latorośli jak kiedyś "youtube" wyglądał
LIDKA 22:05, 07 lip 2026

Rojodziejowa napisał(a)
U mnie też ostatnio sporo deszczu i to akurat jak mnie bierze ochota na robotę. Dziś wyskakiwałam i wracałam z powrotem. Plus jest taki, że miękko przynajmniej, więc kanciki i wyznaczanie rabat idzie miękko

Spacerek w deszczu?

Co do wspomnień z dzieciństwa to ostatnio wygrzebaliśmy rzutniki i pokazywaliśmy najmłodszej latorośli jak kiedyś "youtube" wyglądał

Rano jutro muszę coś pojechać do miasta i załatwić a potem się odpowiednio ubiorę i nawet mżawka mi nie przeszkodzi. Będę byliny ciąć i plewić a przynajmniej taki mam plan no przydałoby się troóze oczyścić ale to nie w deszczu.

Magara 23:12, 07 lip 2026

Lidka, czy ja dobrze kojarzę, że pytałaś gdzieś o pysznogłówki i myślisz o ich wprowadzeniu na rabaty?
LIDKA 12:31, 08 lip 2026

Magara napisał(a)
Lidka, czy ja dobrze kojarzę, że pytałaś gdzieś o pysznogłówki i myślisz o ich wprowadzeniu na rabaty?

Tak
Dostałam jedną i ładna jest . Mogłabym mieć więcej . Tylko nic o nich nie wiem .
mrokasia 13:11, 08 lip 2026

Lidka, nie tnij bylin w deszczu bo jeszcze Ci jakiś grzyb wejdzie.
Ja ostatnio w mżawce nawoziłam trawnik.

Spacer po leśnych drogach jest super. Franio chyba potem był do prania?
pestka56 13:54, 08 lip 2026

LIDKA napisał(a)

Tak
Dostałam jedną i ładna jest . Mogłabym mieć więcej . Tylko nic o nich nie wiem .

Miałam pysznogłowki różne, a potem nie mialam, bo wkurzył mnie mączniak. Wybitnie się z nim lubią.

Teraz znowu mam od zeszłego roku kwitnącą fioletowo purpurowo Monarda ×hybrida (Pysznogłówka mieszańcowa) 'Huckleberry’. Na razie bez mączniaka.
Angelika95 15:25, 08 lip 2026

A skoro o pysznogłówkach to czy one się sieją same?