Ano mam
Namówiła mnie szefowa w zeszłym roku
Ona kupiła kilka dużych a ja jeden maluszek do kolan za 180z a blisko mnie jest szkółka gdzie ludzie z połowy kraju przyjeżdżają po judasze i klony palmowe i japońskie .
Właścicielka to znana bardzo pasjonatka i są organizowane nawet złoty fanów tych roślin.
W szkólce rosną już wieloletnie okazy w gruncie .
Mój przezimował w garażu a teraz jest już w gruncie . Posadziłam go tak żeby go widzieć z tarasu.
Jest w zacisznym kącie i liczę że będzie żył .
Jak przeżyje zimę w gruncie to się skuszę na jeszcze inne .
Czyli jest malutki jeszcze, bo dopiero się korzeni. Coś mi umknęło kiedy go sadziłaś. Pamiętaj Lidka, że zima zimie nierówna. A z drugiej strony czasem trzeba zaryzykować
Przypomnisz jaki los spotkał jedną z pomylonych Pissardii? I co się stało z grujecznikiem ostatecznie? Ciekawski Marcin
U Ciebie oczywiście pięknie, można oglądać i oglądać, a u syna będziesz mogła się podzielić wiedzą znalazłaś jakieś dobre miejsce na zakupy cebulowych?
Wisienkę wymieniłam na taką samą i też już łysa jest . Daje jej czas do wiosny .
Ta poprzednia stoi w donicy i liczę na cud. Grujecznik w dużej donicy i blisko kranu i wygląda że życie mu miłe się zrobiło. Drugi całkiem Kaput.
Na zimę go schowam pod dach w zacisznym kącie i zobaczymy .
W miejscu po grujecznikach rosną amonogawy i mają się dobrze .
Na środku kortowej mam tulipanowca - w jego poprzednim miejscu rośnie eternal właśnie , i tegorocznego kanzana .
W szkółce są ładne tulipanowce takie z kolorowymi liśćmi i ubolewam że miejsca nie mam.
Ale może u syna jak się zgodzą to posadzę .
I coś bordo bo oni zielony lasek mają . Z klonów, dęba , sosen i innych .
Te co nie kwitną to teraz wiążą pąki . Będą na październik
Byłam w szkółce tej najbliższej . W ogrodzie właścicielki żadna odmiana nie leży. A ma ich mnóstwo.
Krzaki ma piętrowe i wysoko tnie. Też zmienie spisób cięcia limelightów i polarbearów . Dodatkowo na wiosnę pousuwam im część nowych przyrostów tych idących z samego dołu. I zobaczymy .
Teraz ogród nam i tak najbardziej kwitnący i mnie cieszy ten stan.