Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 06:11, 30 sie 2023

Wiaan napisał(a)
Lidka witaj w klubie lenia

Czyściutko jak zawsze to tylko się lenić

Czasem to nawet trzeba się polenić.
LIDKA 06:12, 30 sie 2023

Alija napisał(a)

Lidka, co Ty piszesz o plewieniu, co będziesz plewić???
Myślę, że u Ciebie w ogrodzie to nawet test białej rękawiczki świetnie by wyszedł.

No bez przesady....hihiii
Mam zaszczyt albo pecha posiadać skrzyp. On jest zawsze.
LIDKA 06:16, 30 sie 2023

Marcin89 napisał(a)
Skąd ja to znam
Piękne Twoje hortensje bukietowe, moje już różowo-bure albo spalone od słońca.

Popalenia też z bliska widać.

No i chcą leżec po deszczach. Mam je spięte zygzakowymi podporami allegro.

W tym roku mam małe vanilla fraise. Takie z 80 cm . Kwiat też mały. Przytne je wyżej i bede podlewac nawiosne jak budują krzak. Chyba z suszy skarłowaciały.
LIDKA 06:18, 30 sie 2023

Urszulla napisał(a)

Już przerabiałam te rozterki majowe, najpierw były orliki - u mnie się średnio sprawdzają, bo nie są przeszkodą dla chwastów. Zaprosiłam później ożankę bo szybko startuje, ale rozpanoszyła się na potęgę i muszę ją nagminnie ograniczać najlepiej u mnie sprawdził się bodziszek wspaniały, kwitnie od maja, nie jest konfliktowy z innymi roślinami, widać go z daleka, po kwitnieniu i ścięciu ładnie odbudowuje zieleninę i od razu jest zasłona dla chwastów. Jeszcze postawiłam na azalie, ale nie wiem czy u nie będą im warunki służyć. Tyle z moich podpowiedzi, bo w moich warunkach piękne delikatne roślinki nie przetrwają
Oregano miałam to zwykłe cytrynowe przy różach. Wywaliłam w tym roku bo jak się zaczyna panoszyć to chce zająć cały teren jako zadarniacz jest dobre. Życzę owocnych wyborów

Buźka Ula
LIDKA 06:22, 30 sie 2023

Urszulla napisał(a)

Już przerabiałam te rozterki majowe, najpierw były orliki - u mnie się średnio sprawdzają, bo nie są przeszkodą dla chwastów. Zaprosiłam później ożankę bo szybko startuje, ale rozpanoszyła się na potęgę i muszę ją nagminnie ograniczać najlepiej u mnie sprawdził się bodziszek wspaniały, kwitnie od maja, nie jest konfliktowy z innymi roślinami, widać go z daleka, po kwitnieniu i ścięciu ładnie odbudowuje zieleninę i od razu jest zasłona dla chwastów. Jeszcze postawiłam na azalie, ale nie wiem czy u nie będą im warunki służyć. Tyle z moich podpowiedzi, bo w moich warunkach piękne delikatne roślinki nie przetrwają
Oregano miałam to zwykłe cytrynowe przy różach. Wywaliłam w tym roku bo jak się zaczyna panoszyć to chce zająć cały teren jako zadarniacz jest dobre. Życzę owocnych wyborów

Orliki mam . Zobacze czy się będą siać.
Oregano mam w donicy jakies fioletowe. Efectu wow nie ma z niego.
Azalie jak rodki mają wymagania to odpuszczę.
Coś poprzenosze z rabaty platanowej na dereniową bo rozanne mi zżera np dzwonki skupione.
A róże mi pożarły liatry.

Jednak gęsto sadzę. Twraz to widze.
LIDKA 06:33, 30 sie 2023

Muszelka napisał(a)

Witaj w klubie!

Widze że nas tu więcej leni pod koniec sezonu.
LIDKA 06:34, 30 sie 2023

Muszelka napisał(a)

Witaj w klubie!

Oooo to jest nas więcej. Miłe to hihihi
LIDKA 06:36, 30 sie 2023

MagdaLenka napisał(a)
A myślałam, że tylko mnie dopadła ogrodowa niemoc. Czyżby wszyscy łapali lenia pod koniec sezonu?

Większośc tu działa ostro cały sezon. Może to dlatego. Ale to nic złego przecież.
klara_lala 07:47, 30 sie 2023

Ja chciałabym mieć lenia... Codziennie wymyślam sobie nowe zadania ale chociaż donice wokół domu wypieliłam, od dziś do niedzieli zostaje ze mną Klara, więc porobione widziałam zdjęcia na IG, to mówię, wejdę na forum, może więcej będzie
Makao 08:42, 30 sie 2023

Ja nie mogę myśleć o leniu. Nie wolno. Absolutnie. To lato jeszcze jest. Zimą będziemy leniuchować i tęsknić za robotą w ogrodzie. Jak pomyślę że to już prawie koniec sezonu to mnie zaciska. Nie lubię zimy bardzo. Ja wtedy prawie nie funkcjonuje. Tylko 7-8 godzin słońca to dla mnie za mało.

Dlatego odsuwam tą myśl o leniu. Jeszcze cebulowych muszę dosadzić. W tym roku czosnku i narcyzy. Taki plan.