Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 14:26, 04 paź 2024

Wiaan napisał(a)
Lidka zabieram się jak pies do jeża za zmiany na różance i o trawach pamiętam

LIDKA 14:32, 04 paź 2024

Gosialuk napisał(a)
Też tak rozmnożyłam gaurę i jestem ciekawa czy przezimuje. I mam takiego wilczomlecza, przetrwał ostatnią zimę, choć trochę był sponiewierany, to ładnie się odbudował. Czerwonolistny nie dał rady. Jaką metodą rozmnażałaś swojego?
Ładnie się zagęściły rabaty, a platany już całkiem spore.

Gosia wziełam gałazki wilczomlecza od znajomej jakoś jesienią. Dałam do doniczek i trzymałam na oknie w garażu całą zime 15-16 st C. nie umarły ale korzonki wypuściły dopiero bliżej wiosny.
z 4 gałązek udały sie 2 szt

Jak przetrwa zimę to wiosną bedę go sadzonkować. Ładny jest choć u mnie rośnie w takim kącie i z ogrodu go nie widać. Muszę go z tamtąd wysadzić na lepsze miejsce. Buziaki
LIDKA 14:34, 04 paź 2024

mrokasia napisał(a)
Lidka, daj znaka, że u Ciebie wszystko ok.

Kasia ok to nie jest i nie wiem czy bede jeszcze tak mogła powiedziec ale ja jestem zdrowa i żyje. Mało co robie w ogrodzie, pracuje. na forum zaglądam ale często po cichu i czasem nocą jak nie moge spać.

TAR 19:14, 04 paź 2024

Dobrze poczytac. Mam wilczomlecza Rainbow i chyba sprobuje go tak rozmnozyc, bo jest sliczny.
Polon 21:17, 04 paź 2024

LIDKA napisał(a)

Kasia ok to nie jest i nie wiem czy bede jeszcze tak mogła powiedziec ale ja jestem zdrowa i żyje. Mało co robie w ogrodzie, pracuje. na forum zaglądam ale często po cichu i czasem nocą jak nie moge spać.

Czyli dobrze i niedobrze…
Ja jak w nocy się budzę, to najlepiej zasypiam gapiąc się na jakiś nudny program w tv, nie może być ciekawy
Wczoraj za to, wciągnął mnie „Przypływ wiary”, niby takie kino familijne, ale oparty na faktach, mnie poruszył …
Gruszka_na_w... 21:39, 04 paź 2024

Lidko, mogę tylko napisać, że czasem zdarzają się cuda i póki sił Wam starczy nie traćcie nadziei i nie poddawajcie się. Osoby, którym udało się pokonać tę chorobę często mówią/ piszą, że bardzo wiele zależy od tego, co dzieje się wtedy w głowie. Twój mąż ma szczęście, że ma obok siebie tak racjonalną i waleczną osobę jak Ty. Z takimi osobami można góry przenosić. Mam nadzieję, że medycyna ma na Wasz problem jakieś rozwiązanie, które daje nadzieję. Tego Wam obojgu bardzo życzę. Ściskam gorąco.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nicol21 22:27, 04 paź 2024

Dawno mnie tutaj nie było. a tu zmiany. za rok już będzie busz!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
LIDKA 10:54, 05 paź 2024

TAR napisał(a)
Dobrze poczytac. Mam wilczomlecza Rainbow i chyba sprobuje go tak rozmnozyc, bo jest sliczny.

No to próbujemy razem.
LIDKA 10:56, 05 paź 2024

Polon napisał(a)

Czyli dobrze i niedobrze…
Ja jak w nocy się budzę, to najlepiej zasypiam gapiąc się na jakiś nudny program w tv, nie może być ciekawy
Wczoraj za to, wciągnął mnie „Przypływ wiary”, niby takie kino familijne, ale oparty na faktach, mnie poruszył …

Powtórki Maja w ogrodzie w nocy lecą na hgtv, czasem oglądam. spać nie moge z powodu stresów.
LIDKA 10:56, 05 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Lidko, mogę tylko napisać, że czasem zdarzają się cuda i póki sił Wam starczy nie traćcie nadziei i nie poddawajcie się. Osoby, którym udało się pokonać tę chorobę często mówią/ piszą, że bardzo wiele zależy od tego, co dzieje się wtedy w głowie. Twój mąż ma szczęście, że ma obok siebie tak racjonalną i waleczną osobę jak Ty. Z takimi osobami można góry przenosić. Mam nadzieję, że medycyna ma na Wasz problem jakieś rozwiązanie, które daje nadzieję. Tego Wam obojgu bardzo życzę. Ściskam gorąco.

Hania