Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 19:55, 24 wrz 2024

Tak popstrykałam dziś o szarej godzinie bez ładu i składu

Rozchodniki na dereniowej pożarły mi hortki bobo i trzcinnika england. Te rosną za rozchodnikami i wcale ich nie widać. Chyba posadze tam inne hortensje.

Na różance prowadze wykopki i przenosimy na kortową ale idzie mi woooolno.

Określenie czysto jak u Lidki dawno nieaktualne. Tak upstrzone chwastami mam jeszcze 2 rabaty.

Gruszka_na_w... 20:04, 24 wrz 2024

Eeeeeee, ten chwast wygląda jak rukola. Zawsze możesz mówić, że prowadzisz uprawy współrzędne: warzywno-ozdobne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 20:04, 24 wrz 2024

Maruna jeszcze w dobrej formie

Róża candy rokoko. Kupie inne z tej serii bo ta daje czadu

Candelighty na platanowej

LIDKA 20:07, 24 wrz 2024

Rodki mnie cieszą. Karmiłam je dość regularnie i mają dużo pąków.
LIDKA 20:11, 24 wrz 2024

Miscanty na basenowej
Kwitną gracki
Morningi w tym roku nie kwitna.
Lubie oba.

Wgrywanie fot idzie kiepsko więc koniec na dziś.
Patrycja_KG_Lu 20:14, 24 wrz 2024

Nie znam się totalnie na rodkach. Te pączki teraz utworzone dadzą kwiat na wiosnę?
LIDKA 20:19, 24 wrz 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Nie znam się totalnie na rodkach. Te pączki teraz utworzone dadzą kwiat na wiosnę?

Tak. Po kwitnieniu co 2 tyg nawóz aż do września. A w następnym roku radocha Z kwiatków.
Marcin89 20:20, 24 wrz 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dokładnie tak. Według mnie zawiązują pąki w sierpniu, bo do sierpnia trzeba nawozić i intensywnie podlewać. Zdaje się Pani Danusia radziła, żeby podlewać intensywnie w sezonie, jak również w sierpniu i wrześniu. Żeby roślina była dobrze nawodniona przed zimą. Jak coś źle piszę, to proszę poprawić
MagdaLenka 22:49, 24 wrz 2024

Lidka, jest pięknie.
Moje gracki też zakwitły. Nawet jeśli są faktycznie oszukane, to nie przejmuję się, bo bardzo podobają mi się ich kłosy.
Rodki masz niezwykle dorodne, ta soczysta zieleń jest cudna. Muszę o swoje bardziej zadbać, bo w całym sezonie dostały papu może ze 4 razy. Podlewasz miksturą Bogdzi?
LIDKA 23:16, 24 wrz 2024

MagdaLenka napisał(a)
Lidka, jest pięknie.
Moje gracki też zakwitły. Nawet jeśli są faktycznie oszukane, to nie przejmuję się, bo bardzo podobają mi się ich kłosy.
Rodki masz niezwykle dorodne, ta soczysta zieleń jest cudna. Muszę o swoje bardziej zadbać, bo w całym sezonie dostały papu może ze 4 razy. Podlewasz miksturą Bogdzi?

W tym roku lato mi przecieklo pod palcami. Czasu nie miałam i też troche mi sie nie chciało mieszać. Kupiłam substral nawóz interwencyjny do rododendronów.
I podlewałam. Łyżeczka na konewkę.

Też już mnie pomylone trawy nie denerwują.
Mam tez sadzonki przetaczników co chyba nimi nie są. Składałam reklamacje. Szkółka kazała zaczekać. Chyba ponowie te reklamację.