Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Patrycja_KG_Lu 21:15, 29 mar 2025

LIDKA napisał(a)
Palikuje jak dotąd te drzewka co są wyższe ode mnie przy zakupie.

Że połączenie na szczepieniu widać to rozumiem. Ale czemu one w łuk powyginane? Musze zobaczyć jak bedą rosły a w razie co bede działać.

Jedną pisardi musze podkopać i wyprostować. Też ich nie opalikowałam .

Patrycja zrobisz mi fotki tych sadzonych kilka sezonów temu?

Napisałam u mnie i wrzuciłam zdjęcie.
basia3012 22:10, 29 mar 2025

Lidka, czytam u Ciebie o stosowaniu mączki bazaltowej na róże. Na jakie rośliny jeszcze jest najlepsza? Czy na ciemierniki jest dobra?
nicol21 22:48, 29 mar 2025

jak poszło z pracami? plan zrealizowany?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
magewa 08:09, 30 mar 2025

Lidka
wróciłam trochę stron wcześniej i padłam z podziwu -jak byś miała za mało swojej roboty ,to zapraszam do siebie

Twój power mnie mobilizuje ( tylko muszę się jeszcze wstrzymać z pracami -ale zbieram go na później )

Miłej Niedzieli
Kasiapod 09:53, 30 mar 2025

Lidka u Ciebie jak zawsze czyściutko. Ładne prymulki. Ciekawa jestem czy ci zakwitną piwonie z biedry.
ajka 13:51, 30 mar 2025

Śliczne prymulki. Jak tam róże przycięte? Ja nie lubię cięcia róż, a szczególnie pakowania tych gałęzi do worków. Cała jestem pokłuta. Na szczęście ta robota już za mną.
Basieksp 20:34, 30 mar 2025

Fajne są te prymulki, też je mam u siebie Tu na Ogrodowisku ktoś mi podpowiedział, że one lubią odmładzanie właśnie przez podział. Moje słabo mi już kwitły, podzieliłam, jest ok łatwo się je dzieli i fajnie się przyjmują
Narsilia 20:58, 30 mar 2025

Prymuleczki śliczne taki komórek miała moja babcia w ogródku piękne mam sentyment
hankaandrus_44 22:06, 30 mar 2025

Zaglądam, i myślałam, że u Ciebie więcej kolorów zobaczę, a tu takie same prymulki. Też cieszą, ale chciałoby się coś innego zobaczyć. Ale i tak się cieszę, że je widzę, a u siebie mam zamiar jeszcze inne pierwiosnki zobaczyć niebawem, jak ogarnę rabaty z liści.
Trzymaj się , I do następnej wizyty zachowaj zdrowie.
Pozdrawiam.
Angelika95 08:00, 31 mar 2025

basia3012 napisał(a)
Lidka, czytam u Ciebie o stosowaniu mączki bazaltowej na róże. Na jakie rośliny jeszcze jest najlepsza? Czy na ciemierniki jest dobra?

Dołączam się do pytania. Czy można stosować mączkę bazaltową do traw ozdobnych? Sadziłam takie bidy, bo miałam duży teren do obsadzenia i chciałabym je trochę podgonić. Czy wystarczy posypać mączką naokoło i podlać czy trzeba mieszać z górną warstwą gleby?