Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 14:57, 24 kwi 2025

Znoszą gałęzie i sie starają.
Tam gdzie się osiedlaja jest nowy dom i nie wiem czy właściciele mają te radośc co my obserwując ten serial.
Makao 14:58, 24 kwi 2025

Kordina napisał(a)
Mam to samo ze słupem elektrycznym, drugi rok przylatują i siedzą, oglądają, klekoczą. Ale jak koleżanka opowiedziała jaką masakrę mają znajomi, cały samochód obryzgany i wszystko wokół
Na dużą działkę, jak najbardziej, jednak na mały ogród lepiej oglądać u innych
W zeszlym roku chciałam taką platformę i dzwoniłam do energetyki, zacytuję niżej:
Platformę dla bocianów na słup elektryczny można zgłosić do 28 lutego, aby energetycy mogli ją zamontować przed rozpoczęciem okresu lęgowego. Po 28 lutego, czyli od marca do końca października, trwa okres ochronny dla tych ptaków, a wszelkie ingerencje w gniazda są zabronione

Moi rodzice też muszą zgłosić gniazdo bocianie w ogrodzie na słupie ale przegapili ten termin no i w sumie nie spodziewali się że w tym roku wrócą. Jak odlecą to zgłoszą. Moja mama je uwielbia i chyba nie przeszkadza jej to że brudzą.
TAR 15:48, 24 kwi 2025

Lidziu masz piekny spektakl, nie kazdy ma mozliwosc podziwiania zakladania gniazda tych pieknych ptakow. A ze brudza? Kto nie brudzi
Judith 16:16, 24 kwi 2025

DariaB napisał(a)
Trzymam kciuki za boćki i za budowę gniazda, masz co podziwiać. Pewnie się dowiedziały w jakiej branży pracujesz

Hehe
Judith 16:20, 24 kwi 2025

Fajne ptasie sąsiedztwo Ci się szykuje .
I najważniejsze, że nie na Twojej działce .
U mnie od kilku lat w styropianie pod dachem gniazdo robią sobie kosy. I co roku mam styropianowe kulki w ogrodzie oraz malownicze wzory na ścianie pod gniazdem .
TAR 16:27, 24 kwi 2025

Ja mam pliszki w gąsiorach dachowych i to 2 gniazda , tez wszystko upstrzone a przy deszczu jesiennym cale gniazdo wyplukuje do rynny. A pliszki maja bardzo balaganiarskie gniazdka, byle jakie. No i co z tego. Za to wiosna i latem jaka przyjemnosc z obserwacji
ewsyg 19:45, 24 kwi 2025

Lidziu, bardzo zazdroszczę Ci tego porządeczku. Kiedy ja się doczekam takiego stanu u mnie ?
LIDKA 20:32, 24 kwi 2025

Bardzo pracowite te boćki.

Nie mam dobrego aparatu ale i tak widać że fundamenty już mają.

Teraz odpoczywają każde na osobnym słupie.

Konkurs na imiona ogłaszam

Jakieś propozycje?
Ichigo 20:47, 24 kwi 2025

Gniazdo rośnie w oczach.

Może Jacek i Agatka?
Alija 21:00, 24 kwi 2025

Fajne masz bocianowe widoki, ciekawe czy dadzą rady zbudować to gniazdo bez jakiejś platformy,
czy czegoś podobnego.
Może Laura i Filon albo Zosia i Tadeusz, tak coś z literatury.