Lidka ale poszalałaś w ogrodzie Jestem pełna podziwu za tą energię.
Ja wczoraj godzinę usuwałam liście z róż no i musiałam je zakopać, bo nornice uszczupliły korzenie, na szczęście żadna nie umarła (jeszcze) ale róże spod platana robią jesienią wypad, bo więcej nie będę z nich liści wyciągać
Mam nadzieję, że po tej pracy możesz się ruszać
U mnie w gminie teraz był problem, bo budowana jest nowa droga, wycięto drzewo czy zlikwidowano słup, na którym w zeszłym roku miały gniazdo. Była interwencja w UG, Stowarzyszeniu Szansa dla Bociana i jeszcze jakiejś okolicznej fundacji. Finalnie UG zdecydował z własnych środków sfinansować ten stelaż pod gniazdo. Może u Ciebie też by się tak udało.
Lidka kawał roboty zrobione aż miło u ciebie poczytać i popatrzeć , kortowa wygląda pięknie jak to wszystko ruszyło , naprawdę ładnie przybiera no masie , ja też dziś od 5 nie mogłam spać więc godzinkę podchodziłam i chwasty wyrwałam , prosimy o aktualizację nawet codzienna rabatek
Ogrom pracy wykonałaś, Lidka, jestem pod wrażeniem. Rabaty wyglądają czyściutko i elegancko, zero chwastów. Ech, też bym tak chciała. Za wolno pracuję, nie mam czasu na pielenie. Coś tam wyrwę przy sadzeniu i to wszystko.
Nie mam judaszka tylko 2 grujeczniki takie po ok 100 cm. Jeden z jesieni a drugi z tej wiosny. Ten jesienny w pełnym ulistnieniu a wiosenny ma małe listki tylko na 1 gałązce. Chyba słabo zimował w szkółce. Nie wiem czy coś z niego będzie. Czekam i nie wiem jak mu pomóc.
Moje platany i klony też juź nieźle sypią liśćmi. Róże mam teraz jeszcze na wolnej przestrzeni. Drzewa są ma tej rabacie ,pisardi , głogi i owocowe ale to drobne liście to nie powinno być tragedii.