Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

ElzbietaFranka 21:59, 17 maj 2025

Porządek jakiego ja nigdy mieć nie będę. U ciebie chwastów nie ma to pewnie zasługa tej drobnej kory. Gdzie to kupujesz.
U ciebie już wszystko pełną parą kwitnie i rośnie. U nas to biegun zimna i suchoty. Trzykrotka liście dopiero z ziemi wychodzą a u ciebie kwitnie.
Lidia czy na pierwszej focie te różowe kwiatki to zawilce może wiesz jak się nazywają.

LIDKA 22:07, 17 maj 2025

ElzbietaFranka napisał(a)

Porządek jakiego ja nigdy mieć nie będę. U ciebie chwastów nie ma to pewnie zasługa tej drobnej kory. Gdzie to kupujesz.
U ciebie już wszystko pełną parą kwitnie i rośnie. U nas to biegun zimna i suchoty. Trzykrotka liście dopiero z ziemi wychodzą a u ciebie kwitnie.
Lidia czy na pierwszej focie te różowe kwiatki to zawilce może wiesz jak się nazywają.

Ela kora pomaga ale też sporo piele. Tej wiosny miałam takie małe chwaściki rozetki. Jeju jak ich było dużo.
Teraz skrzyp wyłazi ale nie ma go tak dużo jak zeszłego lata.

To chyba jakaś sasanka te różowe kwiatki. Nie wiem skad ja mam. I to 3 szt. No za chiny nie moge sobie przypomnieć.

Zawilce kupiłam jakieś cebulki teraz w biedrze, wsadziłam w doniczki ale nic jeszcze nie wyszło. Nie mam jeszcze żadnych.
Patrycja_KG_Lu 09:44, 18 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Jola to białe gaury, mam ich kilkanaście bo sobie namnożyłam z uciętych gałązek w wodzie zeszłego roku, na te kilkanaście tylko jedna nie odbiła po zimie.

Kortowa z racji wielkości. Jak ją wyznaczyłam i zasypałm korą to pusta była i forumka Olcia- manolcia nazwę wymyśliła. Ta rabata ma 10 na 15 m.

Jak się ukorzenia takie gaury? Przy sadzeniu w piątek ułamała mi się gałązka. Pomyślałam, że wsadzę ją do wody i spróbuję rozmnożyć. Oberwałam dolne listki. Stoi tak sobie biedna w wodzie, a liście te wyżej zwiędnięte...
Darecka 10:07, 18 maj 2025

Lidko, jestem pod ogromnym wrażeniem i ślę słowa uznania (za całokształt) . Zazdroszczę wyobraźni do planowania tak ogromnych przestrzeni, jaką masz na kortowej. Ogrom pracy i serduszka widać gołym okiem .
LIDKA 18:55, 18 maj 2025

Alija napisał(a)
Lidka, powtórzę za Małgo Polon, porządek wzorowy (dla mnie wzór niedościgniony ), a równiutko wszystko rośnie,
jak od linijki. Super. Podziwiam nieustająco.

❤️Miłe to bardzo
LIDKA 19:00, 18 maj 2025

edi75 napisał(a)
Jestem u Cienie na spacerze
Ach i och

❤️Edytka
Świdośliwa smoky
Byłam dziś u kuzyna i widziałam drzewko ok 3 m . Piękne było i oblepione owocami.

Moja ma 7 pędów z ziemi. Chyba ją wykopie i rozsadzę a potem wyprowadzę na dwa wielopniowe drzewka.

LIDKA 19:02, 18 maj 2025

olciamanolcia napisał(a)
Lideczko Ty masz tak czysto w ogrodzie że można test biialej rękawiczki zrobić

Nooooo beeeez przesady. ścigam się z chwastami. A teraz 2 dni deszczu to sprint będę mieć niezły.
LIDKA 19:03, 18 maj 2025

kasiab napisał(a)
Ależ pięknie u Ciebie porządeczek, że mucha nie siada

Ordnung muss sein- mawiała moja babcia. I tak mi zostało.
LIDKA 19:05, 18 maj 2025

mrokasia napisał(a)
Lidka, pięknie .
Nie palikujesz drzewek na kortowej?

Jeszcze nie zapalikowałam ale wiatr mi przechyla drzewka na zachód. Zrobie to w najbliższych dniach. Kasia zmobilizowałaś mnie.
LIDKA 19:08, 18 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ale masz wielkie kule rozchodnikowe. Kolor łubinu przepiękny, w mojej ulubionej kolorystyce w ogrodzie.

Siarczanem amonu to będę pod borówki sypać na dniach.

Ja muszę nawieźć rodki dolistnie.
Ale nic nie robie bo zimnica straszna.