Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 11:37, 22 cze 2025

Kasya napisał(a)
Wielkie masz te rabaty i strasznie duzo miejsca ns nich

Kasia to jedna rabata na środku ogrodu i ma 10 mcy.
Poczekaj chwilkę
Nogi nie wstawisz już za rok. Tu jest 150 m2 i 12 drzew , krzaki różne 6 szt , 16 dużych hortensji, ok 40 róż a bylin bez liku i kazdy gatunek po kilka lub kilkanascie sztuk

Czas zrobi swoje.
LIDKA 11:41, 22 cze 2025

Marcin89 napisał(a)
Dlatego dopytuję, bo niestety nie wiem, co widać idąc ścieżką

Fajnie by było, by nic niczego nie zasłaniało, a to ciężkie przy tak dużej rabacie i widocznej praktycznie z każdej strony.

Niezmiennie trzymam kciuki, a najbardziej za to, żeby Tobie się ostatecznie podobało i było tak jak sobie zamarzyłaś

Marcin nie wszystko kwitnie na raz i najważnieszy widok ma być idąc trawnikiem dookoła. Tak chodze ja i tak moi goście.
Ta ścieżka po środku to taka umowna jest i ma byc pomocna przy robotach. Korci mnie by ja przywrotnikiem obsadzić.
Tylko co ja zrobie z kosaćcami.

LIDKA 11:47, 22 cze 2025

Angelika95 napisał(a)
Lidka, ja kocimiętki kocham i wszędzie według mnie pasują a jakiej wysokości rośliny tam szukasz? To zmierzę ile mają i Ci powiem

Mam tu dla niej miejsce dość szerokie. A jak nie tu to zamiast lawendy pójdzie.

Może być i wysoka bo róże młode lub przesadzane a u mnie rosną wyższe niz w opisach. Czasu im trzeba. To róże mają być gwiazdami.
Kasya 11:49, 22 cze 2025

LIDKA napisał(a)

Kasia to jedna rabata na środku ogrodu i ma 10 mcy.
Poczekaj chwilkę
Nogi nie wstawisz już za rok. Tu jest 150 m2 i 12 drzew , krzaki różne 6 szt , 16 dużych hortensji, ok 40 róż a bylin bez liku i kazdy gatunek po kilka lub kilkanascie sztuk

Czas zrobi swoje.

150m2…. Jak pol mojego ogrodu
LIDKA 12:06, 22 cze 2025

Kasya napisał(a)

150m2…. Jak pol mojego ogrodu

Tak . Równa jak kort. 10 na 15. Widze ją z basenu. I mi sie coraz lepiej układa w glowie jaką ją chce mieć.

Trawniczek wkoło ma 3 m szerokosci.
TAR 13:51, 22 cze 2025

Lidziu podoba mi sie Twoja konsekwencja. My sobie mozemy gdybac, radzic ale to na zywo widac najlepiej. Roze piekne. Dla mnie ogromnie na plus duzo kwitnacych i do tego miododajnych roslin. Jak to sie wszystko zagesci bedzie swietnie.
Masz tam jakies zimozielone lub iglaki?