Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Wiaan 09:15, 24 cze 2025

Gaura jest ciężka do uchwycenia urody na fotce, a taki łan na żywo musi być cudny.
Lidka ja Cię nieustannie podziwiam za produkcję roślin i doskonale rozumiem potrzebę przy tak dużym zapotrzebowaniu.

Zacytowana fotka z gaurą ja mam pytanie co do kancików, bo jest idealnie. Czy koszenie robotem regularnie zapobiega narastaniu trawy na kostkę? Chciałam podpytać o robota, czy polecasz ?
Angelika95 11:01, 24 cze 2025

Lidka, odbierz priv
asica 11:10, 24 cze 2025

Też wysłałam coś na priv
DariaB 12:12, 24 cze 2025

Lidka kortowa potrzebuje sezon lub dwa, żeby w pełni pokazać swoją urodę. Piękne masz róże! Ten robal o którym piszecie to faktycznie w tym roku się panoszy, u mnie chyba żerował na Olivii i mam całe kukliki objedzone, do korzenia praktycznie wrrr. Łany werbenowe są i u mnie, nie nadążam plewić, rozsiała się mi też mocno werbena Bampton.
LIDKA 14:41, 24 cze 2025

Wiaan napisał(a)
Gaura jest ciężka do uchwycenia urody na fotce, a taki łan na żywo musi być cudny.
Lidka ja Cię nieustannie podziwiam za produkcję roślin i doskonale rozumiem potrzebę przy tak dużym zapotrzebowaniu.

Zacytowana fotka z gaurą ja mam pytanie co do kancików, bo jest idealnie. Czy koszenie robotem regularnie zapobiega narastaniu trawy na kostkę? Chciałam podpytać o robota, czy polecasz ?

Robota polecam bardzo.jest cichutki.
My kupujemy nożyki na chińskim portalu i M wymienia co ok 3 tyg.tobot jeździ w systemie godzina koszenia i godzina ładowania

Przy obrzeżu wykosi jako tako ale kanty M robi kosa spalinowa raz albo dwa w roku. My i tak co tydzień wykaszamy pchaną kosiarką przedpłocie to i czasem m pojedzie W ogrodzie po kostce i nisko skosi.

Trzeba wybrac taki model żeby można było myć wodą z ciśnieniem od spodu.

To narastanie trawy na obżeze kostkowe jest ale jakoś nie szczególnie dokucza. Może dltego ze M.ksi mi te kanty i chyba nawet to lubi bo nie musze prosić.

Co do gaury to sie zgadzam ze ciężko ją uchwycić na foto. A robi taki szał że ludzie z drogi zaglądają.

Wywaleę lawendę i będzie gaurę po przeciwległym boku rabaty. Bede ją wtedy wiedzieć z tarasu.
LIDKA 14:44, 24 cze 2025

Piszę ze zbitego tel. Po robocie od biore nowy. Jutro Wam kochane koleżanki poodpisuje.❤️❤️❤️