Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 07:25, 20 maj 2026

Iwonka napisał(a)
Jola masz tak klimatyczny ogród, że żadne forumowe ograniczenia nie przeszkadzają mi w odbiorze KAŻDEJ fotki.
To jest ta magia lasu i nasadzeń.
Wszystko wygląda świetnie.
Nie zrażaj się i w wolnej chwili wrzucaj choć kilka.
Uwielbiam tu przysiąść i się pogapić.

Ja za to uwielbiam siedzieć u ciebie Ta harmonia (nazwana chaosem) Jest różnorodnie a zarazem tak uporządkowane i przemyślane kompozycje. I te twoje klony palmowe. Cudo. Muszę chyba swoje zacząć przycinać bo roztrzepane niemożliwie.
Tniesz klony palmowe?
Dziś wrzucę trochę wieczornych fotek bo trafiłam na słońce, które ostatnio u mnie w deficycie
April 07:26, 20 maj 2026

Gosialuk napisał(a)
Ja też. Jakość fotek mi absolutnie nie przeszkadza w podziwianiu tych pięknych zakątków.
Zawsze czekam na kolejne.

To się dzisiaj doczekasz
Bardzo mi miło
April 07:28, 20 maj 2026

Basieksp napisał(a)

Bardzo ładny ten klon. Dodatkowo na tle ciemnych rododendronów, kolor bardziej się wyróżnia, fajnie to razem się komponuje.

Kocurko też, trochę może się wykręcił ale co tam

To klon ussuryjski z serii Jack Frost- Ice dragon. Bardzo podobny w formie do Dissectum. Bardzo serdecznie go polecam. Jestem zaskoczona jak szybko rośnie, bo niedawno go sadziłam. Trzeba będzie ciąć rododendrony
April 07:30, 20 maj 2026

ajka napisał(a)
Przepiękne fotki. Jak to się nie nadają do publikacji? Jak bym tak podchodziła do sprawy to nigdy bym nie wrzuciła żadnych zdjęć. A u ciebie piękny dojrzały ogród. Uwielbiam takie leśne klimaty.

No te co się zupełnie nie nadawały do publikacji to nie wrzucałam One tylko dla mnie jako archiwum. Reszta, często z przymrużeniem oka ale pokazuję. Myślę jednak że tym razem udało mi się całkiem przyjemne ujęcia zrobić. Jednak światło to klucz do sukcesu.
April 07:32, 20 maj 2026

anabuko1 napisał(a)

Jak zawsze urokliwie, klimatycznie i pięknie Jolu w twoim ogrodzie.
Klony już z pięknymi barwami.

Bratkowe kolorki bardzo żywe, energetyczne i z daleka widoczne. Fajnie

Wiem Aniu, że lubisz wyraziste kolory Pierwszy raz u mnie takie energetyczne bratki. Szok, że mi się to podoba, bo to nie moje kolory. Inna sprawa, że te zardzewiałe osłony dobrze współgrają
April 07:34, 20 maj 2026

Alija napisał(a)
Mnie też nie przeszkadza jakość fotek (szczerze mówiąc, u Ciebie nie zauważyłam tej obniżonej jakości), najważniejsze, żeby było dużo zdjęć, bo leśny ogród można oglądać i oglądać.

Dzięki za miłe słowa. Dziś postaram się sprostać twoim wymaganiom. Nacykałam masę fotek
April 07:36, 20 maj 2026

nicol21 napisał(a)
Cudne masz te kloniszcza!!
i rzeźba tez świetna jest.

Klony to w tym sezonie dla mnie numer jeden Tylko one nie zawiodły. Cercisy, grujeczniki nie mówiąc o różach, to porażka. Już w tym roku dokupiłam cztery nowe klony.
April 07:44, 20 maj 2026

Obiecane

Zacznę od końca bo robiłam wieczorem. A tego wieczoru gwiazda Lucyfera czyli Wenus była widoczna. Muszę poszukać czy ktoś robił zdjęcia aparatem, bo moje telefonem to tylko dla odnotowania faktu.

Więcej perspektywy dla pokazania że między drzewami trudno zrobić dobre ujęcia bo zawsze jakaś sosna psuje widok i zasłania

Cercis Forest Pansy na pierwszym planie widać jak mocno oberwał mrozem
April 07:45, 20 maj 2026

Cercis

April 07:47, 20 maj 2026