Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:14, 28 maj 2026

Rodki i klon ussuryjski Jack Frost - Ice Dragon

Arcydzięgiel

Po prawej cercis Forest Pansy. Pół przemarzł.

Kolejne klony czekają na posadzenie

ElzbietaFranka 17:51, 28 maj 2026

Jolu przepięknie. I to wszystko ci tak pięknie rośnie pod tymi wysokimi sosnami? Czy to jest półcień, coś tam słońca jest czy cień.
Niby nie daleko a rośliny masz w pełnym rozwoju. U mnie judaszowce eternal i malaga też przezimowaly jeszcze mają małe liście jest chłodniej niż u ciebie. Gorzej z Carolina temu górka ok metra przemarzła. I będę musiała jakiś przewodnik nowy wyznaczyc.

Każdy ogród ma inny klimat leśny jest przepiękny.
Monia81 20:44, 28 maj 2026

Ja już nie wiem co napisać bajka ten Twój las
TAR 20:47, 28 maj 2026

Jola cudo. A te donice kortenowe mialas wczesniej?
April 07:45, 29 maj 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Jolu przepięknie. I to wszystko ci tak pięknie rośnie pod tymi wysokimi sosnami? Czy to jest półcień, coś tam słońca jest czy cień.
Niby nie daleko a rośliny masz w pełnym rozwoju. U mnie judaszowce eternal i malaga też przezimowaly jeszcze mają małe liście jest chłodniej niż u ciebie. Gorzej z Carolina temu górka ok metra przemarzła. I będę musiała jakiś przewodnik nowy wyznaczyc.

Każdy ogród ma inny klimat leśny jest przepiękny.

Elu, no jakoś rośnie, choć stale wymaga pracy. U mnie jest głównie rozświetlony cień. Ale właśnie to powoduje że jest zacisznie a zarazem nie gorąco. Roślinom się to podoba.
Cercis odrośnie. One szybko się regenerują. U mnie też Forest Pansy stracił główny pęd.
Ten pożar lasów to mam nadzieję że daleko od ciebie? Ty chyba bardziej na północ.
April 07:47, 29 maj 2026

Monia81 napisał(a)
Ja już nie wiem co napisać bajka ten Twój las

Las, lasem ale ja marzę o większej rabacie słonecznej, tak jak u ciebie Widziałam że roślinki się rozpędziły w twoim ogrodzie i zachwycają.
April 07:48, 29 maj 2026

TAR napisał(a)
Jola cudo. A te donice kortenowe mialas wczesniej?

Aniu dzięki
Donice kortenowe mam chyba z 5 lat. To mini paleniska z obi. Teraz są bardziej widoczne bo nie zastawione donicami z daliami. I te pomarańczowe bratki podkreślają kolor tych osłonek.
mirkaka 08:30, 29 maj 2026

Piękny klimatyczny las
Nowa Zembla i dla mojego aparatu nie do uchwycenia ma kolor, zresztą u mnie wszystkie kolory podobne do czerwieni trudno uchwycić.
Mimo to rodki w gęstym lesie wyglądają przepięknie No i klony, u Ciebie tak jak u Tar, mają wspaniałe warunki

Ciekawy pomysł z osłonkami na donice Bardzo ładnie wyglądają
Alija 20:35, 31 maj 2026

Aprilku, nic odkrywczego nie napiszę, piękny masz ten las, uwielbiam go oglądać.
A jeśli chodzi o fotki, to mnie czerwone kwiaty w ogóle nie wychodzą dobrze na zdjęciach.
basia3012 22:58, 02 cze 2026

April napisał(a)
W tle powojnik recta

Rodki zaczynają ale Nova Zembla jest dla mojego telefonu nie do fotografowania.

Pięknie rosną rodki w lesie. Ten jasno różowy szczególnie dla mnie piękny. Jaka to odmiana?
A jeśli chodzi o Novą Zemblę to u mnie padały, kilka po kolei. Niestety. Nie miałam do nich ręki.
Pozdrawiam.