Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 14:30, 25 cze 2025

TARcia, no rozrosły sie niezmiernie. Nawet stwierdziłam, że mogłam je nieco przyciąć wiosną, żeby były mniej rozłożyste, a bardziej zwarte. Kwiaty są przecudowne - takie landrynki, kocham!

Martwego ptaka i mnie się zdarzyło znaleźć nie raz…

Asia Roocika, nie tyle walczę (bo niby jak?), co się na nie wkurzam na maxa… Gryzoni i ślimaków współczuję i to dosłownie - u mnie też ślimaki i coś grasuje. Wczoraj wyjęłam z ziemi rutewkę bez korzeni. Wrrr!

Marta, no fakt, w tym roku masakra jest. Posypię w jednym miejscu, to 20 cm dalej się pojawiają ślady. Tak mi podkopały jednego cisa, że byłam przekonana, że to kret… Dopiero gdy ruszyłam kopiec, zobaczyłam, że cały aż się rusza .
Alija 14:50, 25 cze 2025

Judith napisał(a)
Dzisiaj najdłuższy dzień w roku, a zatem najlepsze - wieczorne światło jest dłużej . Korzystam .

Judith, patrzę i podziwiam, pięknie masz w ogrodzie, no i wszystkiego tak w sam raz, są drzewa, krzewy, ale jest też dużo przestrzeni i to jest fajne. U mnie przydałoby się jakąś czystkę zrobić, bo wszędzie mam ciasno, busz.
U mnie też już było ucho, ale przedwczorajsza noc przyniosła burzę i deszcz. Co prawda prądu nie mieliśmy dość długo, ale podlało.
ajka 14:53, 25 cze 2025

Judith napisał(a)
Róże Heidetraum zaczynają. Jest jeszcze niepoliczalna ilość pąków, cos niesamowitego! Również u golasów z jesieni!

Przepiękne róże, kolor niesamowity. U mnie w tym roku jak u MartyCho plaga mrówek. Normalnie kopce mam na trawniku. Na początku myślałam, że to krety. Z dwojga złego wolę mrowki.
Kasya 15:56, 25 cze 2025

Czy masz juz susze ?
TAR 16:10, 25 cze 2025

Judith napisał(a)
TARcia, no rozrosły sie niezmiernie. Nawet stwierdziłam, że mogłam je nieco przyciąć wiosną, żeby były mniej rozłożyste, a bardziej zwarte. Kwiaty są przecudowne - takie landrynki, kocham!

U Ciebie efekt z tym kolorem jest spektakularny w tej otaczajacej zieleni, normalnie bym nie odmawiala. Ale u mnie za duzo sie dzieje, za duzo faktur i kolorow, musze roze wybierac w innych barwach. Wstepnie szykuje liste i zima bede kombinowac. Ale nie chce za duzo ogrodu nabździc rozami, chce pojedyncze krzaczki wkomponowac w istniejace nasadzenia. Nie robic nic nowego ani osobnej różanki.
Wiaan 16:51, 25 cze 2025

Masz niesamowity klimat, widzę coraz więcej kwiecia, róże obłędny kolor i jak bujnie kwitną. Myślę, że nie narzekasz teraz na trawnik, bo ładny jest Jak zawsze pospacerowałam z przyjemnością.