Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:45, 18 lut 2012

Popatrz poczytaj ale pod drzewami wysokie Ci nie urosną bo gałęzie bedą przeszkadzały ,no chyba że będziesz je podcinac ile będzie trzeba.
Milka 20:47, 18 lut 2012

teraz mam sosny podciete na wysokość 5m, jeszcze raz podetniemy o 1m, ale to juz na drabienie musimy zrobić; wrócę do pierwszych stron twojego wątku i też sie przyjżę; jaki masz najwyższy czy tez największy okaz, chodzi mi o wysokość i szerokość?
agniecha973 20:51, 18 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, to ja Ci jeszcze coś dopowiem.
Kupuję dzieciakom Encyklopedię przyrody z serii Skarby polskiej natury. Wychodzi co 2 tygodnie, do kupienia w kioskach. Jest o tyle fajna, że przedstawia gatunki występujące w Polsce i ma bardzo ładne zdj. Podczytujemy sobie o różnych zwierzętach od czasu do czasu. Zgadnij o czym wczoraj było na dobranoc.
Tom 5. Ptaki szponiaste. Kania czarna.

Aż jestem ciekawa tego artykułu co o niej napisali.Niestety żeby go kupic musiałabym jechac do łodzi a wybieram się dopiero w przyszłym tygodniu. Może w Empiku jeszcze bedzie.

Tam nie znajdziesz pewnie tego, czego o niej nie wiesz. To książka dla laików. A książki już raczej nie będzie bo to ze 2 miesiące temu było albo i lepiej.
Bogdzia 20:54, 18 lut 2012

irena_milek napisał(a)
teraz mam sosny podciete na wysokość 5m, jeszcze raz podetniemy o 1m, ale to juz na drabienie musimy zrobić; wrócę do pierwszych stron twojego wątku i też sie przyjżę; jaki masz najwyższy czy tez największy okaz, chodzi mi o wysokość i szerokość?

Myśle że wysokośc jakieś 2m może troche wiecej a szerokosc 3do 4m ale trudno mi powiedziec bo nie rośnie sam tylko w ,, kupie " z innymi.No i mój najstarszy ma najwyżej 10- 11lat , myśle że jeszcze urośnie .
Milka 21:01, 18 lut 2012

no 4m to sporo, musze to uwzględnić w planach, bo jak za blisko posadzę, nie będzie miejsca na rozrastanie; ach ta niecierpliwość; chudziutko będa wyglądać młodziaki w odstępach
Bogdzia 21:22, 18 lut 2012

irena_milek napisał(a)
no 4m to sporo, musze to uwzględnić w planach, bo jak za blisko posadzę, nie będzie miejsca na rozrastanie; ach ta niecierpliwość; chudziutko będa wyglądać młodziaki w odstępach

One dosc szybko rosna to nie bedzie tak żle.
Bogdzia 21:24, 18 lut 2012

Agnieszko jak tak mówisz to już nawet szukac nie będę.
agniecha973 21:29, 18 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

To jest jedna strona A4 a w tym 2 zdjęcia. To bardzo ogólna wiedza, ale dla takich jak ja wystarczy dla zorientowania się. Kupiłam też dla tych zdjęć, żeby łatwiej było zidentyfikować jak coś spotkam. Dzieciom się podoba, bo wiele tych zwierząt widujemy (mówię o całej serii)
Milka 21:29, 18 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

One dosc szybko rosna to nie bedzie tak żle.

no to teraz dodałas mi wigoru; dzis już tak fajnie na dworzu, ze biegałam w rozpiętej kurtce; ptaki pięknie śpiewały
Bogdzia 21:34, 18 lut 2012

agniecha973 napisał(a)

To jest jedna strona A4 a w tym 2 zdjęcia. To bardzo ogólna wiedza, ale dla takich jak ja wystarczy dla zorientowania się. Kupiłam też dla tych zdjęć, żeby łatwiej było zidentyfikować jak coś spotkam. Dzieciom się podoba, bo wiele tych zwierząt widujemy (mówię o całej serii)

Teraz jak jeszcze robisz zdjecia ptakom to dzieci jeszcze szybciej zainteresujesz przyrodą bo najlepiej zaczynac od własnego podwórka, to dzieci wciąga. Moja wnuczka mając 6 lat już biegała z aparatem i robiła zdjęcia wszystkiemu co się jej podobało i do dziś lubi przyrode i zdjęcia robic.Ten dzięcioł dzis zrobiony to dla dzieci już nasz dziecioł a pewnie i dla Ciebie też.