Aniu , nie sa zbyt pokaźne bo nie mam gdzie sadzic a już mi siostra kupiła co prosiłam i jeszcze w trzech internetowych mam zamówienia i rh u Ciebie , więc nie kupuję bo nie mam gdzie sadzic.
Zresztą gdybym nawet zrobiła największe zakupy to przy twoich zapędach to by i tak była mała garstka zakupów.
Teraz na wiosnę bez zakupów do ogrodu nie mozna się obejśc, więc jak się juz wybierzesz to trochę kasy trzeba będzie wydac.Życzę milych zakupów, dla mnie te ogrodowe są najmilsze.
Ja po nawozowe specjały po niedzieli się wybiorę,ale dla mego ogrodu to 1/10 Twoich m wystarcza....
Gratuluję nasionek,widzę,że na cynie się skusiłaś.....
Cynie długo kwitną więc kupiłam a jeszcze mam dostac cynie miniaturowe.Dla mnie tych nawozów jeszcze za mało ale rano się zdecydowałam na zakupy bo M nie chciał w sobotę że dużo ludzi będzie i nie zrobiłam przeglądu co mi z tamtego roku zostało. Na pewno musze dokupic jeszcze do rh i Florowit w płynie ze dwa 5-litrowe pojemniki, a nie wiem jak z nawozem do hortensji, magnolii, wydaje mi się że jeszcze powinnam miec.Bardzo potrzebuję ziemi ,nic nie mogę bez niej zrobic a nie ma skad brac więc muszę kupic i kwaśnego torfu kilka worków do przesadzania rh. Tak że zakupów tych mniej atrakcyjnych niż kwiaty jeszcze trochę zostało.
Widzę u Ciebie dużą konsekwencję w nasionkowych zakupach, w zasadzie tylko gorące czerwoności i żółcienie. Z tylu paczek nasion będziesz miała mnóstwo kwiatków. Będziesz sadzić kolorami, czy mieszać?
Nie chodzi o konsekwencję w zaplanowanych nasadzeniach bo lubię wszystkie kolory , jest to raczej wynik doświadczeń. Okazuje się że w moim ogrodzie najbardziej widoczny jest czerwony kolor. Wiem że to dziwnie brzmi ale nawet tak jasne jak biały i żólty nikną w zieleni, a czerwony jest widoczny. Poniewaz w czasie kwitnienia rh jest mnóstwo kolorów to po ich kwitnieniu wolę już monokolorystycznie.A poniewaz róże kiepsko u mnie rosna poza czeroną różą Flamentanz to zaczęłam się do tego koloru dostosowywac i tak najczęściej kupuję , ale inne kolory upycham po bokach bo nie potrafię ich sobie odmówic.