Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 16:24, 02 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Na ,,bajkowym" gratulowałam,ale i tu oklaski zamieszczę!Jesteś super bajkowa!

Haniu - powiem po prostu, dzięki że zaglądasz, oglądasz i czytasz i nawet do mnie piszesz. Dziekuje
Bogdzia 16:25, 02 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Bajka miodzio. Dzięcioł fajnie ten swój mały łepek skręcił.
Bogdziu, miłego dnia, spadam i się wyłączam. Bo inaczej się nie da.

Pszczólko miło ze do mnie zaglądasz, dzięki.
Bogdzia 16:27, 02 mar 2012

Martek napisał(a)
Bajka pisana wierszem znakomita !
Zakupy również

Dzieki Marto, miło mi Cię tu widziec.
Bogdzia 16:31, 02 mar 2012

asc napisał(a)
Zakupy pokaźne

Aniu , nie sa zbyt pokaźne bo nie mam gdzie sadzic a już mi siostra kupiła co prosiłam i jeszcze w trzech internetowych mam zamówienia i rh u Ciebie , więc nie kupuję bo nie mam gdzie sadzic.
Zresztą gdybym nawet zrobiła największe zakupy to przy twoich zapędach to by i tak była mała garstka zakupów.
Celina 17:20, 02 mar 2012

O mater deńka!! aleś Bogdzia zakupy zrobiła!! W niedzielę też pojadę, już dzisiaj M.został powiadomiony
Bogdzia 17:25, 02 mar 2012

Celina napisał(a)
O mater deńka!! aleś Bogdzia zakupy zrobiła!! W niedzielę też pojadę, już dzisiaj M.został powiadomiony

Teraz na wiosnę bez zakupów do ogrodu nie mozna się obejśc, więc jak się juz wybierzesz to trochę kasy trzeba będzie wydac.Życzę milych zakupów, dla mnie te ogrodowe są najmilsze.
hanka_andrus 17:37, 02 mar 2012

Ja po nawozowe specjały po niedzieli się wybiorę,ale dla mego ogrodu to 1/10 Twoich m wystarcza....
Gratuluję nasionek,widzę,że na cynie się skusiłaś.....
Bogdzia 18:01, 02 mar 2012

hanka_andrus napisał(a)
Ja po nawozowe specjały po niedzieli się wybiorę,ale dla mego ogrodu to 1/10 Twoich m wystarcza....
Gratuluję nasionek,widzę,że na cynie się skusiłaś.....

Cynie długo kwitną więc kupiłam a jeszcze mam dostac cynie miniaturowe.Dla mnie tych nawozów jeszcze za mało ale rano się zdecydowałam na zakupy bo M nie chciał w sobotę że dużo ludzi będzie i nie zrobiłam przeglądu co mi z tamtego roku zostało. Na pewno musze dokupic jeszcze do rh i Florowit w płynie ze dwa 5-litrowe pojemniki, a nie wiem jak z nawozem do hortensji, magnolii, wydaje mi się że jeszcze powinnam miec.Bardzo potrzebuję ziemi ,nic nie mogę bez niej zrobic a nie ma skad brac więc muszę kupic i kwaśnego torfu kilka worków do przesadzania rh. Tak że zakupów tych mniej atrakcyjnych niż kwiaty jeszcze trochę zostało.
Gabriela 18:39, 02 mar 2012

Widzę u Ciebie dużą konsekwencję w nasionkowych zakupach, w zasadzie tylko gorące czerwoności i żółcienie. Z tylu paczek nasion będziesz miała mnóstwo kwiatków. Będziesz sadzić kolorami, czy mieszać?
Bogdzia 18:58, 02 mar 2012

Gabriela napisał(a)
Widzę u Ciebie dużą konsekwencję w nasionkowych zakupach, w zasadzie tylko gorące czerwoności i żółcienie. Z tylu paczek nasion będziesz miała mnóstwo kwiatków. Będziesz sadzić kolorami, czy mieszać?

Nie chodzi o konsekwencję w zaplanowanych nasadzeniach bo lubię wszystkie kolory , jest to raczej wynik doświadczeń. Okazuje się że w moim ogrodzie najbardziej widoczny jest czerwony kolor. Wiem że to dziwnie brzmi ale nawet tak jasne jak biały i żólty nikną w zieleni, a czerwony jest widoczny. Poniewaz w czasie kwitnienia rh jest mnóstwo kolorów to po ich kwitnieniu wolę już monokolorystycznie.A poniewaz róże kiepsko u mnie rosna poza czeroną różą Flamentanz to zaczęłam się do tego koloru dostosowywac i tak najczęściej kupuję , ale inne kolory upycham po bokach bo nie potrafię ich sobie odmówic.