Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:23, 10 lis 2011

ola napisał(a)
Już po raz kolejny Bogdziu ładuję sobie akumulatory widokami Twojego ogrodu. Przepiękna flora, fauna, bajkowa jesień. Również uwielbiam różaneczniki, proszę napisz, który z nich kwitnie najdłużej.

Miło mo Olu znów Cię gościc. Najdłużej kwitną te które są w cieniu, ale za to kwitną mniej obficie. Najlepiej posadź w lekkim cieniu to będzie kwitł dłużej i obficie. Ja bym Ci polecała Nową Zemble-czerwony, albo Album Novum-biały( z lekkim odcieniem lila), lub Roseum Elegans-rózowy,ewentualnie Lees dark purple-fiolet.Pozdrawiam.
Bogdzia 20:26, 10 lis 2011

hanka_andrus napisał(a)
Taki wypasiony zimę przeżyje!

Mam nadzieję że przeżyje. Bardzo chętnie jedzą jeszcze kiełbasę ,słoninkę a najlepiej karmę dla kotów.Niestety do takiego pokarmu zlatują sie też wszystkie okoliczne koty.Pozdrawiam.
justi 20:54, 10 lis 2011

Czy jeże nie są płochliwe. Parę lat temu jeden się zawieruszył u nas i wsadziliśmy go do dużego, otwartego pudełka, żeby rano pokazać dzieciakom. Wygryzł dziurę i zwiał.
bogumila 20:59, 10 lis 2011

Piękne jeże ...i ta historyjka ze śmietaną -bardzo zabawna.
Bogdzia 21:02, 10 lis 2011

justi napisał(a)
Czy jeże nie są płochliwe. Parę lat temu jeden się zawieruszył u nas i wsadziliśmy go do dużego, otwartego pudełka, żeby rano pokazać dzieciakom. Wygryzł dziurę i zwiał.

Są płochliwe jak jest dla nich nowa sytuacja ale do karmienia się przyzwyczajają i jak wiedzą co je czeka to nie są spłoszone,Nie powinno się ich jednak stale karmic bo dzikie zwierzę musi zachowac swój instynkt i umiejętnośc szukania sobie pokarmu.Przed zimą trochę je podtuczyc to chyba korzystne dla nich.
Bogdzia 21:03, 10 lis 2011

Bogusiu miło że zajrzałaś i że Ci się podoba. Pozdrawiam.
bogumila 21:05, 10 lis 2011

Bogdzia napisał(a)
Bogusiu miło że zajrzałaś i że Ci się podoba. Pozdrawiam.

Pokazuj jak najwięcej, jesteśmy "głodne" Twoich fotek.
bociek 21:10, 10 lis 2011

Bogdzia, ale super jezyki masz w ogrodzie. Ja w zyciu nie widzialam jeza na zywo. Moja siostra opowiadala, ze dawno temu, kiedy nie bylo bocian jeszcze mnie nie mial w planach mieszkal w naszym domu jez i ponoc strasznie nocami lobuzowal

Ten jezyk od smietanki jest po prostu debesciak

A z jezem jest jeszcze fajna historia jak to moje dziecie zaczelo chodzic do przedszkola i nauczylo sie takiej oto piosenki:

A w ogrodzie jezyk spi, zbudz sie jezu zbudz. Lecz nie podam reki ci bo mnie bedziesz kluc.

Piosenka byla super przez pierwsze 50 wykonan, przy setnym zaczela byc nuzaca, a po 200 hmmmm, rodzina uciekala od dzieciecia w poplochu. Bo on te piosenke wykonywal seriami po kilka. Dlatego tak dobrze ja pamietam, bo to hmmmm dawno bardzo bylo
justi 21:16, 10 lis 2011

Kto by pomyślał, że jeż lubi śmietanę
Dzidka 21:20, 10 lis 2011

Bogdzia napisał(a)
.Ta ,,osa" poniżej to szczerklina piaskowa. Łatwo ją spotkac na początku września w miejscach ,gdzie występuje piasek ( najlepiej przed południem).Pierwszy raz zwróciła na nią moją uwagę moja mała wnuczka, która nie chodziła jeszcze do szkoły. Rodzice na działce byli zajęci goścmi, a ona wypatrzyła i obserwowała ,,czerwoną osę". Następnego dnia wszystko mi opowiedziała, a ja żałowałam ,że tego nie widziałam i nie zrobiłam zdjęc.Niedługo potem sama miałam okazję zaobserwowac i sfotografowac wszystko o czym mi opowiadała.

1.Szczerklina piaskowa.

Muszę jeszcze powrócić do tego postu.
Bogdziu jesteś szczęśliwą babcią !!!!!!!!!!
Bo Wnuczka i Babcia mające te same pasje, to wielkie szczęście.
A ile wiosenek liczy wnusia ?