Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 15:40, 06 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Miłego dnia

Irenko dziękuję i Tobie również miłego dnia życzę.
Bogdzia 15:46, 06 kwi 2012

Ewa napisał(a)
A ja z tego wszystkiego migrenę dostałam jak tylko wczoraj pojechałam na zakupy i zobaczyłam tłumy. To przecież nie możliwe, żeby to wszystko przejedli. W każdym razie kupiłam najpotrzebniejsze rzeczy , oczywiście spotkałam masę znajomych, pożyczyłam wesołych świąt ( to jedyny plus w tym szale zakupowym) i uciekłam. Idę piec placek

Ewo ja migrene miałam przez ostatnie trzy dni. Pierwszy raz w życiu .Dziś jeszcze też robiłam zakupy , głównie warzywa i szynkę do pieczenia.Nie wyprawiam wielkich świat ale i tak jest trochę pracy .Dzis na szczęscie nie boli mnie głowa bo wczoraj już się nawet wybierałam do lekarza co u mnie jest równoznaczne z kupowaniem trumny.Może następne dni bedą lepsze czego i Tobie życzę.
Bogdzia 15:50, 06 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Nie rozumiem tej corocznej przedświątecznej paniki. Ja rozumiem - kogos sie zapraszam, trzeba cos podac, ale bez przesady! To tylko 1 dodatkowy wolny dzien do weekendu...
Pozdrawiam swiatecznie!

Masz całkowita rację Karolinko. Nie potrzeba tyle tego wszystkiego ile się przygotowuje ale tradycja każe by był dostatek w święta.Wiec i narobic sie trzeba zgodnie z tradycją. pozdrawiam. A widziałaś że masz nowa sąsiadkę?-z Pabianic.
Bogdzia 15:52, 06 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Bogdziu! specjalistko od rh...
masz moze cunningham's white? Bo sobie wczoraj jednego kupilam i myslalam ze bedzie bialy, a on taki bialo-rozowy, a moze nawet rozowo-bialy bedzie mial kwiatek...
dzieki za info

w pąku jest troche rózowy ale potem całkiem biały , jeśli tak nie jest to kupiłas co innego.
Bogdzia 15:55, 06 kwi 2012

asc napisał(a)

Nie rozumiem tej corocznej przedświątecznej paniki. Ja rozumiem - kogos sie zapraszam, trzeba cos podac, ale bez przesady! To tylko 1 dodatkowy wolny dzien do weekendu...
Pozdrawiam swiatecznie!

To też moja filozofia życia
Z jedną róznica..ja się wpraszam w gości tam gdzie daja jeść..a do siebie zapraszam, aby to obżarstwo popić

Dobra i sama popitka jak na jedzenie liczyc nie można, ale na pusty zołądek łatwo się upic niestety. A ja wogóle nie piję chyba że to tonik bedzie albo słaba herbatka.To muszę do Ciebie swoje jedzonko przywieźc.
Milka 15:58, 06 kwi 2012

nie szalej z pracą
Bogdzia 15:58, 06 kwi 2012

coli napisał(a)
Bogdzia mam pytanko. Danusia napisała w swoim nowym artykule:
"...Ja na przykład czasem rozcinam do połowy bryłę korzeniową od dołu i rozkładam obie części poziomo na boki. Praktyka ta pobudza dolne korzenie do rozprzestrzeniania się bliżej powierzchni gleby. Szczególnie lubią taki zabieg azalie, różaneczniki i wawrzynek, które są szczególnie podatne na gnicie korzeni na glebach słabo odwodnionych..."

Czy polecasz taką metodę dla RH na wilgotnych glebach?

Karolinko nie umiem Ci odpowiedziec na to pytanie bo nie mam teoretycznej wiedzy nabytej np na studiach a u mnie ziemia bardzo przepuszczalna więc nie musze tego robic. Mam jednak duże zaufanie do wiedzy Danusi. Na pewno wie o czym mówi.
marysia_kielar 16:00, 06 kwi 2012

Wielkanocną radość ślę dla Ciebie dziś,
którą śpiewa każdy ptak, kwiat i liść.
Którą wiosna niesie dla każdego z nas
z cudem Zmartwychwstania w ten niezwykły czas.
Wielkanocne szczęście ślę w życzeniach Ci,
niechaj rozpromieni Twoje troski i łzy.
Niechaj w Twoje serce Wielkanocna pieśń,
wniesie wielką radość i nadziei treść.
Wielkanocne Święta niechaj w domu Twym
rozbłysną Zmartwychwstania blaskiem i pokojem.
Niech się wszystkie serca miłością podzielą
Wielkanocną pieśnią , cudem i nadzieją
Bogdzia 16:02, 06 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
nie szalej z pracą

Moja domowa praca skończyła sie w ogrodzie bo jak wyszłam na chwile i zobaczyłam bledziutkiego rh to przygotowałam roztwór i opryskiwałam a u mnie taka operacja zawsze trochę trwa bo zaraz znajduję wiecej niż jednego potrzebujacego pomocy. Za ciasto wezmę się chyba teraz.
Milka 16:04, 06 kwi 2012

Tak zawsze jest w ogrodzie Jeśli dobrze zapamietałam, to florovit do rh i iglaków, tak?