Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 10:35, 06 kwi 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Wpadam na kawę! Bo dziś nie będę przesiadywać przed kompem.Pozdrawiam! Ciasta już upiekłaś? Ja właśnie idę zagnieść swoje! Buziaczki!

Kawę pijemy dzisiaj razem i ciasta też będziemy piec.Pozdrawiam.Wybywam jeszcze po małe co nieco - jestem zapominalska....

Miłego dnia Bogusiu.
Bogdzia 10:36, 06 kwi 2012

Pola napisał(a)
No tak do roboty dziewczyki

No i masz racje Pola. Ja też już idę.
Milka 10:40, 06 kwi 2012

Miłego dnia
Ewa 11:39, 06 kwi 2012

A ja z tego wszystkiego migrenę dostałam jak tylko wczoraj pojechałam na zakupy i zobaczyłam tłumy. To przecież nie możliwe, żeby to wszystko przejedli. W każdym razie kupiłam najpotrzebniejsze rzeczy , oczywiście spotkałam masę znajomych, pożyczyłam wesołych świąt ( to jedyny plus w tym szale zakupowym) i uciekłam. Idę piec placek
popcorn 11:45, 06 kwi 2012

Nie rozumiem tej corocznej przedświątecznej paniki. Ja rozumiem - kogos sie zapraszam, trzeba cos podac, ale bez przesady! To tylko 1 dodatkowy wolny dzien do weekendu...
Pozdrawiam swiatecznie!
Milka 11:46, 06 kwi 2012

myślę, dokładnie , tak jak ty
popcorn 11:46, 06 kwi 2012

Bogdziu! specjalistko od rh...
masz moze cunningham's white? Bo sobie wczoraj jednego kupilam i myslalam ze bedzie bialy, a on taki bialo-rozowy, a moze nawet rozowo-bialy bedzie mial kwiatek...
dzieki za info
Mala_Mi 12:04, 06 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Nie rozumiem tej corocznej przedświątecznej paniki. Ja rozumiem - kogos sie zapraszam, trzeba cos podac, ale bez przesady! To tylko 1 dodatkowy wolny dzien do weekendu...
Pozdrawiam swiatecznie!

To też moja filozofia życia
Z jedną róznica..ja się wpraszam w gości tam gdzie daja jeść..a do siebie zapraszam, aby to obżarstwo popić
popcorn 12:14, 06 kwi 2012

Mnie tylko dziwia ilosci jedzenia ktore ludzie przed swietami pakuja do wozkow. Przeciez swiateczne potrawy maja byc zamiast a nie OPROCZ!! chyba ze rzeczywiscie tyle jedza?? Jakos w glowie mi sie to nie miesci...
Moze latwo mi mowic, bo znow sie wpraszam w gosci, ale w ubieglym roku zapraszalam wszystkich do siebie i nie pamietam jakiegos szalenstwa... gorzej mi szlo ze sprzataniem, ale z gotowaniem?? Normalnie, tylko wieksze garnki
coli 13:17, 06 kwi 2012

Bogdzia mam pytanko. Danusia napisała w swoim nowym artykule:
"...Ja na przykład czasem rozcinam do połowy bryłę korzeniową od dołu i rozkładam obie części poziomo na boki. Praktyka ta pobudza dolne korzenie do rozprzestrzeniania się bliżej powierzchni gleby. Szczególnie lubią taki zabieg azalie, różaneczniki i wawrzynek, które są szczególnie podatne na gnicie korzeni na glebach słabo odwodnionych..."

Czy polecasz taką metodę dla RH na wilgotnych glebach?