Na osiemsetną rocznicę przyjadą orły i orlice,
żeby się ogrodem pozachwycać.
Ja ,niestety nie mogę w tak daleką ruszać drogę.
Zazdrość mnie jednak nie zżera,
bo zdjęcia w wątku mam- cudne jak cholera!
Pooglądam,popodziwiam,na ławeczce przysiądę,
A jak los mi pomoże ,to też tu kiedyś będę.
Że nie będą kwitły azalie ani słynne Rh?
Ale przecież Bożenka i inne kwiatki ma!
A na dzisiejszy dzionek z życzeniami
wysyłam bukiet z goździkami!
Haniu dziękuję za Twój jak zwykle piekny wiersz. Jutro jest 7 miesięcy jak jestem na ogrodowisku , prawie się zbiegło z 800 stroną. Zdjęcie goździków przecudne. dzieki.
Bożenko, to wypatrzyłam u ciebie; co to jest, bo rośnie u mnie i myślałam, że chwast i chciałam wywalić, ale nie zdążyłąm, całe szczęście
To pełnik europejski , są jeszcze pełniki chińskie.Całe szczęście że nie wyrzuciłas bo to fajna roslinka.
No to się cieszę ale skąd się u mnie wziął? ja go nie sadziłam, rośnie jakby wśród dzikiej części trawy; zresztą pewne rośliny, które uznajemy za chwasty też są u mnie, ale są śliczne, mają ładne kwiaty i też się zastanawiam czy z tym walczyć
w dresiku raczej nie przyjadę, będzie mi za gorąco
ja tez na początku zostawiałam niektóre chwasty które ładnie kwitły ale pomału je powyrywałam bo nie pasuja do roślin selekcjonowanych. trzeba by zostawic kawałek ziemi tylko na jakąś łake.
Haniu dzięki. Byłam dziś u Ciebie. Pięknie Ci kwitną azalie i rh i miałam wejśc potem pokazac Ci jak u mnie kiepsko kwitną a własciwie można powiedziec że nie kwitną Percy wisseman. U Ciebie jednak kwitna a u mnie musiały im zmarznac paki choc wcale na to nie wyglądaja.
Bożenko, coby się nie spóźnić składam gratulacje z okazji 800 stronek, które wspólnie natrzaskaliśmy
jednak aby to się stało, musiała nas gościć taka osoba jak ty, co i ogród ma zaczarowany i wierszem sypnie i ptactwo pokaże jakiego nie znamy
w takim ogrodzie, to kolejny rh tylko pasuje
dzieki Irenko .Ładny ten Twój rh i co rok będzie jeszcze ładniejszy.