Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:51, 14 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko, to wypatrzyłam u ciebie; co to jest, bo rośnie u mnie i myślałam, że chwast i chciałam wywalić, ale nie zdążyłąm, całe szczęście

To pełnik europejski , są jeszcze pełniki chińskie.Całe szczęście że nie wyrzuciłas bo to fajna roslinka.
Bogdzia 20:54, 14 maj 2012

eliza3 napisał(a)
Bogdziu, po wczorajszej uczcie wzrokowej (oglądałam ze sto razy) wstałam w cudownym nastroju i ze słońcem za oknem, zaraz pobiegłam do ogródka obejrzeć swoje małe japońskie Jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma Serdecznie pozdrawiam.

Małe japońskie też są piękne. mam nadzieję że Ci kwitną i możesz sie cieszyc z ich uroku.Bardzo się cieszę że Ci się moje podobają i do mnie zaglądasz.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bogdzia 20:57, 14 maj 2012

weronika77 napisał(a)
Po prostu raj.

U mnie ten raj trwa krótko a u Ciebie chyba dużo dłużej.Ale ogólnie mówiąc kazdy raj jest świetny.Pozdrówka Weroniko.
Bogdzia 21:01, 14 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko przybiegłam się przywitać i zapytać Jak sprawdzasz czy należy teraz Rh i azalie podlać? U mnie liściaste wymagają podlewania a obawiam się, że rh i azalie również, z drugiej strony nie chcę im korzeni przelać ...

Marzenko dużo zależy od tego jaka masz ziemie, jeśli przepuszczalną to niestety trzeba często je podlewac. Sprawdzac nie sprawdzam ale jak widzę że im liscie matowieja i mniej błyszczą to leje.U mnie dwa dni po deszczu w ciepłe dni muszą byc podlane ale ja mam taka ziemię że nawet po najwiekszym deszczu nigdzie woda nie stoi.Poza tym one bardzo lubia miec zraszane liscie, wieczorkiem lub wczesnie rano jak nie ma słońca ostrego.
Bogdzia 21:04, 14 maj 2012

popcarol napisał(a)

Bożenko, to wypatrzyłam u ciebie; co to jest, bo rośnie u mnie i myślałam, że chwast i chciałam wywalić, ale nie zdążyłąm, całe szczęście

no włąśnie, co to? Też mam i też bardzo mi się podoba Szkoda tylko że krótko kwitnie... pozdrawiam!!

Po TAKICH zdjęciach Bogdziu bardzo się cieszę na sobotę! To juz za parę dni! Ale fajnie

To pełnik europejski, wesoło wyglądajaca roslinka .Ja tez się cieszę z Waszej wizyty u mnie ale i denerwuję bardzo o mnóstwo rzeczy.
popcorn 21:06, 14 maj 2012

Bardzo fajny pełnik, dzięki za info, muszę gdzieś zapisać - Babcia wiedziała co mi daje, a ja zapomniałam
Będzie dobrze, byle nie lało!
Bogdzia 21:12, 14 maj 2012

popcarol napisał(a)
Bardzo fajny pełnik, dzięki za info, muszę gdzieś zapisać - Babcia wiedziała co mi daje, a ja zapomniałam
Będzie dobrze, byle nie lało!

Ma byc dosc ładna pogoda choc nie gorąco. Mam nadzieję ze tak w sam raz będzie.Od piątku będzie ładniej i cieplej.Byle tylko przymrozków nie było, ale jest nadzieja że nie bedzie.
hanka_andrus 21:40, 14 maj 2012

Bożenko,życzę Wam pogody ! A jak będzie?Zobaczymy...jakaś zawsze będzie.....
Pięknie masz,a ja u siebie się nie pocieszę,azalie maja pomrożone pąki,Rh też.Nic to,za kilka dni piwonie ruszą!
Pozdrawiam.
Mala_Mi 22:13, 14 maj 2012

Też uwielbiam pełnika.. i tego europejskeigo i tego chińskeigo..mam je posadzone obok siebie...jak jedne przekwitną, to drugie zaczynają.... Tak mi się spodobały, ze posadziłam i w drugim miejscu..by łażąc po ogrodzie na te wesołe żółtki wpadac
Bożenko, możesz stworzyć liste rezerwową na spotkanie.... moja koleżanka nie przyjedzie... jej tato miał udar Bardzo Cię przepraszamy, ale są rzeczy na które nie mamy wpływu...
EPODLAS 00:15, 15 maj 2012

A ja zupełnie nie znam się na pełnikach. Ale jedno wiem na pewno - twój pełnik jest śliczny. Liście przypominają liście zawilców.