Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

barbara_kraj... 01:02, 15 maj 2012

Przepiękne masz Bogdziu te wszystkie rh. Trudno od nich wzrok oderwać! Zresztą pozostałe rośliny również
monteverde 01:16, 15 maj 2012

miałam pełniki w innym ogrodzie tu ich nie mam japońskie są bardziej pomarańczowe i mają taką czuprynkę lub kogutka u góry
Bogdzia 06:49, 15 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,życzę Wam pogody ! A jak będzie?Zobaczymy...jakaś zawsze będzie.....
Pięknie masz,a ja u siebie się nie pocieszę,azalie maja pomrożone pąki,Rh też.Nic to,za kilka dni piwonie ruszą!
Pozdrawiam.

Haniu , dzis zimna Zośka ale nie jest aż taka zimna bo u mnie o 5,20 było 7 stopni, prawie cieplutko i teraz juz nie mama wątpliwości sobota będzie ładna. gwarantuję ze u mnie bez deszczu.
U mnie azaliom japońskim też pomarzło sporo pąków i nie kwitną tak pięknie jak zwykle a te kwiaty które są giną wśród lisci bo zamiast najpierw kwitnąc wypuściły liscie. Najważniejsze jednak że przeżyły i może w przyszłym roku będzie lepiej.Piwonie też cudne kwiaty już czekam na Twoje zdjęcia.
Bogdzia 06:50, 15 maj 2012

asc napisał(a)
Też uwielbiam pełnika.. i tego europejskeigo i tego chińskeigo..mam je posadzone obok siebie...jak jedne przekwitną, to drugie zaczynają.... Tak mi się spodobały, ze posadziłam i w drugim miejscu..by łażąc po ogrodzie na te wesołe żółtki wpadac
Bożenko, możesz stworzyć liste rezerwową na spotkanie.... moja koleżanka nie przyjedzie... jej tato miał udar Bardzo Cię przepraszamy, ale są rzeczy na które nie mamy wpływu...

No tego nie da się przewidziec. Szkoda. Ma teraz duży kłopot bo będzie wymagał opieki. A co z ta drugą kolezanką? Bedzie?
Bogdzia 06:53, 15 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
A ja zupełnie nie znam się na pełnikach. Ale jedno wiem na pewno - twój pełnik jest śliczny. Liście przypominają liście zawilców.

Tak masz racje . U mnie zawilce te jesienne wszystkie wymarzły. Tyle lat je miałam , trzy kolory i ani jedna sztuka nie przetrzymała tej zimy.Trzeba będzie od nowa szukac i kupic.A pełniki lubią wilgotną ziemię .
Bogdzia 06:54, 15 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Przepiękne masz Bogdziu te wszystkie rh. Trudno od nich wzrok oderwać! Zresztą pozostałe rośliny również

Dzięki Basiu . Pozdrawiam i do zobaczenia.
Bogdzia 06:55, 15 maj 2012

monteverde napisał(a)
miałam pełniki w innym ogrodzie tu ich nie mam japońskie są bardziej pomarańczowe i mają taką czuprynkę lub kogutka u góry

Wszystko się zgadza. Jak zwykle masz rację.
Bogdzia 06:58, 15 maj 2012

No i moi kochani zimna Zośka w tym roku nie jest taka zła nawet można powiedziec że ciepława a od jutra prawdziwa wiosna. Hurrrra.
Mala_Mi 07:37, 15 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Też uwielbiam pełnika.. i tego europejskeigo i tego chińskeigo..mam je posadzone obok siebie...jak jedne przekwitną, to drugie zaczynają.... Tak mi się spodobały, ze posadziłam i w drugim miejscu..by łażąc po ogrodzie na te wesołe żółtki wpadac
Bożenko, możesz stworzyć liste rezerwową na spotkanie.... moja koleżanka nie przyjedzie... jej tato miał udar Bardzo Cię przepraszamy, ale są rzeczy na które nie mamy wpływu...

No tego nie da się przewidziec. Szkoda. Ma teraz duży kłopot bo będzie wymagał opieki. A co z ta drugą kolezanką? Bedzie?

Bożenko, miały przyjechać razem, koleżanki autem
U mnie też Zoska ciepła jak na Zośkę, bo rano +8...ale ogólnie deszczowo , brzydko i zimno
Ewa 07:53, 15 maj 2012

Kuknęłam i pozdrawiam