Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

Anitka 10:22, 10 paź 2018

Oczywiście, że bredzi. Uwierz kobitko w siebie i w swój ogród. Takie śliczne masz aranżacje jesienne w donicach przy drzwiach. Rabaty nie przemyślane to jakim cudem udaje ci się na nich tyle wcisnąć przy twoim areale i jeszcze tak, że cały czas coś kwitnie. A zmiany są potrzebne i wskazane nawet w najbardziej przemyślanych ogrodach.

Cytuje twoje słowa: "I tak sobie właśnie pomyślałam, że może przerobię całą białą rabatę.. wywalę jeżówkę dosadzę róż.. hmm do przemyślenia."
I kto tu ma nieprzemyślane rabaty

Artemis wysoka będzie. Pionowo rośnie i ma sztywne pędy, nie pokład się na boki. Fajnie można ją zestawić.

Anitka 10:24, 10 paź 2018

Monia81 napisał(a)
Aguś dobrze Sylwia pisze, brednie posuwasz, ja tam u Ciebie, żadnych rabat nie przemyślanych nie widziałam, masz poukładane tak jak trzeba u mnie to jest miszmasz buziaki
A i fajne spotkanko u Iwonki miałyście, super, zazdroszczę bardzo, ale może kiedyś się uda do Iwonki dotrzeć

I Moniczka też bredzi, ale tylko na temat swojego grodu, bo o Agi dobrze pisze. Jaki misz-masz u ciebie.
Proszę edytować ten post kochana
Pszczelarnia 13:18, 10 paź 2018

I tutaj zakupy różane. Jakie żonkile kupiłaś? Ogrodnictwo w donicach jest fascynujące.

EDIT: a o tych rabatach nieprzemyślanych to chyba tylko tak Cię nachodzi z powodu powolnego końca sezony ogrodniczego? Hę?

kasiek 20:18, 10 paź 2018

abiko napisał(a)
Jesień zagościła się już na dobre. Znowu przyjdzie mi sadzić cebule z latarką

Alez piekne ujęcia - pełen szacun
abiko 08:43, 11 paź 2018

Dziewczyny, ale poważnie mówię. Biała rabata jest zupełnie nie przemyślana.. była pierwsza i tam teraz ciężko coś zmieniać. Dlatego chyba tylko drastyczna zmiana.. wykopać i posadzić od nowa. Zresztą ta z hortensjami również.
Anitka, Artemis jak będzie stała to super. Pilgrimy mi się kładą, chociaż mają podpory. I muszę mieć różę do wąchania blisko.. to Artemis jak znalazł.

Nie bredzę.. tylko czasu brakuje żeby to zmienić.

Posadziłam zawilce. Różowy na różowej a biały na białej, gdzie wysadziłam kosadźce. Żółte.. nie chce któraś?

Chyba S. muszę poprosić o wyobrażenie sobie tej białej
abiko 08:44, 11 paź 2018

Monia81 napisał(a)
Aguś dobrze Sylwia pisze, brednie posuwasz, ja tam u Ciebie, żadnych rabat nie przemyślanych nie widziałam, masz poukładane tak jak trzeba u mnie to jest miszmasz buziaki
A i fajne spotkanko u Iwonki miałyście, super, zazdroszczę bardzo, ale może kiedyś się uda do Iwonki dotrzeć

Załatwimy tylko teraz musisz się określić czy robisz na drutach, szydełku czy tylko motek trzymasz;P
abiko 08:48, 11 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
I tutaj zakupy różane. Jakie żonkile kupiłaś? Ogrodnictwo w donicach jest fascynujące.

EDIT: a o tych rabatach nieprzemyślanych to chyba tylko tak Cię nachodzi z powodu powolnego końca sezony ogrodniczego? Hę?

Ewa.. nie zapisuję nazw, jeśli nie wyrzuciłam napiszę u Ciebie. Jakieś ogólnie dostępne w marketach, ale raczej z pełnych. Lubię donice, chociaż jest z tym trochę pracy. Za to dowolnie można je przestawiać, ustawiać czy wymieniać.

Hmm trochę masz rację, ale jakby były przemyślane to teraz nie miałabym pusto na jednej Więc mus dosadzić coś jesiennego.

abiko 08:49, 11 paź 2018

kasiek napisał(a)

Alez piekne ujęcia - pełen szacun

Dziękuję KAsia. Niestety większość z nas tak ma, że na ogród patrzy ciągle z jednej perspektywy, dlatego tak lubimy odwiedziny innych prawda
Pamiętam Twoje ujęcia
Bogdzia 17:40, 11 paź 2018

Agnieszko chyba kazdą z nas dopada takie pragnienie by zmieniac ogród, ja tez tak mam i prawdopodobnie nigdy te zmiany sie nie skończą bo lubimy w ogrodzie pracowac i stale mamy ochote by kupowac nowe roslinki. Masz bardzo ładny ogród a zmieniac pewnie i tak go będziesz bo bys sie zanudziła bez tych zmian.
abiko 21:10, 11 paź 2018

Bogdziu, oczywiście masz rację. Zmiany w ogrodzie lubię, w życiu już nie koniecznie

Rozchodnik od Moni... pasuje mi tutaj idealnie, bo na niego wychodzę