radzę Ci nie dawac dużo rodzajów iglaków, lepiej powściagliwie z tym. Odpłacą Ci piękną , spójna kompozycją, tym bardziej że byliny i trawy już przełamią jednorodność skarpy.
2, 3 rodzaje?
1-2 rodzaje kosówek różniących się np wzrostem. Jak bardzo, bardzo chcesz to jeszcze 1 rodzaj- np ta choina. I już
Magnolio zobacz jeszcze na str.60. Tam są moje cisy na przedogródek. Nie są takie jak Sylwi, ale się rozrosną mam nadzieję. Kazano mi je posadzić co 70 cm, chcę się upewnić, bo szkoda mi je tak trzymać w doniczkach.
Sylwuś dziękuję za pomysł, wrócimy do niego. Teraz chcę wam pokazać co dziś przytaszczyłam ze szkółki
Moje zamówione cisy na żywopłot. Do tego wiśnia Umbraculifera i bukszpany
Wiśnia krzywa, ale będzie miała paliki to się mam nadzieję wyprostuje.
Sylwia jest wiśnia, i jak patrzyłam spokojnie jest dużo wyższa. Szczepienie jakieś właśnie 2 m.
Ustawiłam cisy, poptarzcie czy tak może być. Do tego oczywiście kule bukszpanowe i żurawki wg planu Sylwi
Zmieszczą się jeszcze cisy pomiędzy te już ustawione ???? chociaż tak po jednej sztuce w każdą lukę ????....Jak je posadzisz to je przytnij chociaż ze 20cm . I co roku przycinaj nowe przyrosty aby zaczęły się zagęszczać dołem...
Fajnie , że udało Ci się kupić wiśnię tak wysoko szczepioną ..... Gitarka , to teraz wielkie sadzenie powodzonka