Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielone drzwi w Kruklandii

Zielone drzwi w Kruklandii

Juzia 05:24, 21 maj 2026

Gosialuk napisał(a)
Komonica.

Czyli chyba jednak z tej sianej łąki coś rośnie
Monia81 07:24, 21 maj 2026

Juzia wychylam się i ja zza krzaków, bo podglądam Twoje poczynania już od jakiegoś czasu masz super nowy teren do zagospodarowania z tą skarpą to masz nie lada wyzwanie, irga da radę, w sąsiedniej miejscowości przy jednym domu jest też taka strona skarpa, posadzili irge jak się budowali, z 5 lat temu, a teraz gęsty zielony dywan mają, fajnie to wygląda, dlatego sama u siebie też w zeszłym roku przy wjeździe posadziłam m.in. irgę, niech zarasta
antracyt 10:39, 21 maj 2026

Juzia napisał(a)

Wielkość basenu dopasowana idealnie
Rojodziejowa 09:59, 23 maj 2026

Irga dammera major idzie taranem, ja będę ja dawać też na największej połaci skarpy. Nie mam siły na nic innego już niż coś co będzie samoobsługowe.
Będzie u Ciebie bardzo fajna skarpa i zazdroszczę porządeczku!
Juzia 21:12, 23 maj 2026

Monia81 napisał(a)
Juzia wychylam się i ja zza krzaków, bo podglądam Twoje poczynania już od jakiegoś czasu masz super nowy teren do zagospodarowania z tą skarpą to masz nie lada wyzwanie, irga da radę, w sąsiedniej miejscowości przy jednym domu jest też taka strona skarpa, posadzili irge jak się budowali, z 5 lat temu, a teraz gęsty zielony dywan mają, fajnie to wygląda, dlatego sama u siebie też w zeszłym roku przy wjeździe posadziłam m.in. irgę, niech zarasta

A czemu siedziałaś w krzakach? Ja nie gryzę

Głupia byłam, że nie posadziłam tej irgi od razu.
No ale dosadzam Zamówiłam kolejną partię

Juzia 21:13, 23 maj 2026

antracyt napisał(a)

Wielkość basenu dopasowana idealnie

Mają takie trzy baseniki
Z każdego korzystają
Juzia 21:16, 23 maj 2026

Rojodziejowa napisał(a)
Irga dammera major idzie taranem, ja będę ja dawać też na największej połaci skarpy. Nie mam siły na nic innego już niż coś co będzie samoobsługowe.
Będzie u Ciebie bardzo fajna skarpa i zazdroszczę porządeczku!

Major mam na razie tylko 10 szt.
Eichholtz będę miała już 20... to następną partię wezmę znowu Major
Marcin89 20:23, 25 maj 2026

Zrobiłem gdzieś tam w PL zdjęcie skarpy porośniętej trawnikiem. Nie widziałem tam geokraty, ale podobno była jakaś siatka. To i tak przeczy grawitacji i logice.

Mogę wystawić?
Juzia 21:33, 25 maj 2026

Marcin89 napisał(a)
Zrobiłem gdzieś tam w PL zdjęcie skarpy porośniętej trawnikiem. Nie widziałem tam geokraty, ale podobno była jakaś siatka. To i tak przeczy grawitacji i logice.

Mogę wystawić?

Dawaj
Marcin89 08:46, 26 maj 2026

Ja nie mam zielonego pojęcia jak ten trawnik powstał?! U mnie jest na płasko, a burza zmyła trochę nasion na rabatę. Po drugie jak już by się udało posiać, to jak oni to podlewali? Nie wiem co podtrzymuje ziemię na tej skarpie, ale jak widać jest dość stroma.

Tak sobie myślę, że po takim zagłębieniu tematu i przy pomocy doświadczonych ogrodników, u Ciebie musi się udać z tą irgą, barwinkiem i trawami