Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 09:12, 09 lut 2022

Magara napisał(a)
Ależ Ty masz tych rabat
A mi się wydawało, że te moje kilka to za dużo na jedną osobę

Magda, na ilu metrach masz to całe dobro zmieszczone? Ze zwykłej ciekawości pytam

Magara no sporo ich mam i do ogarniania też sporo ale dziewczyny mają większe i dają radę
całe dobro to 21 ar
Martka 09:12, 09 lut 2022

Czekanie na spełnienie kolejnych marzenia ma swój urok, radość rozłożona w czasie Madziu, to miejsce z basenem jeszcze ciekawsze, bardziej centralne i lepsza komunikacja z domem, a to też istotne widoczki na Twój ogród dobrze mnie z rana nastrajają  pozdrawiam!
Magleska 09:25, 09 lut 2022

Kawa napisał(a)
memory masz cudowne naprawdę chcesz sie ich pozbyć?

skarpa od sierpnia powala wyglądem

Kamila chcę się pozbyć tylko tych 3 przy wiśniach -reszta zostaje
tu mam jeszcze

i na długiej w dalszym kawałku

a przy wiśniach są za wielkie -dam tam inne
takie -mam już 2 spore kępy -one się pięknie na bordowo przebarwiają -
Magleska 09:29, 09 lut 2022

Martka napisał(a)
Czekanie na spełnienie kolejnych marzenia ma swój urok, radość rozłożona w czasie Madziu, to miejsce z basenem jeszcze ciekawsze, bardziej centralne i lepsza komunikacja z domem, a to też istotne widoczki na Twój ogród dobrze mnie z rana nastrajają  pozdrawiam!

Martka mam do wieczora wolne ,więc nadrabiam forumowe zaległości zamiast wziąść się np za sprzątanie i gotowanie

i oglądam sobie fotki po to by łatwiej mi było zaplanować to dopieszczanie nowej części ogrodu .....

Miłego dnia
TAR 09:43, 09 lut 2022

Wiosna zapachnialo dzisiaj i na forum i na zewnatrz. Pierwsze żurawie wrocily. Mieszkamy obecnie niedleko poprzedniego domu a cala okolica to siedliska żurawiowe. Przed oknami mam teraz pole ale moze tu wlasnie beda tańczyły

jest troche ciezko, kielbasi mi sie z projektem, jestem czasem uzalezniona od innych i tak strasznie mnie to wkurza i doluje jak sie nie wywiazuja chocby z terminow i obietnic wstrzymujac kolejnych. do tego starszy bialas starzeje sie w tempie zastraszajacym, niestety to juz nie towarzysz porannych spacerkow po lesie a raczej towarzysz zalegania pod kocykiem i spania prawie przez caly dzien. jedyne chwilowe ozywienie jest, kiedy goscie przyjda. wyciagnac go na spacer to sztuka perswazji ale glownie przekupstwa, choc nawet to daje coraz slabsze efekty. oby dotrwal nam pies do nowego domu. generalnie, dzis chyba sobie pojde, bo mam wlaczony przycisk narzekactwa a tego nie chce.

kadry powtorkowe przepiekne, az sie chce juz do tej zieleni, kolorow, ciepla i zapachu ziemi odparowywujacej po deszczu - tez tak macie?
Magleska 10:18, 09 lut 2022

Tarcia te początki z budową ,papierami są bardzo stresujące ........ale w końcu miną ......trzymam kciuki ,żeby szybciutko wszystko szło jak trzeba

i niech Białasek żyje jak najdłużej w zdrowiu .....Ci nasi najwięksi przyjaciele żyją za krótko -nawet strach myśleć o przekroczeniu przez nich tęczowego mostu

chciałabym bardzo ,żeby się troszkę ociepliło -żeby chociaż móc posprzątać po zimie ....w marcu będę mieć dużo prac z warzywnikiem

Buziaki

ps. tych tańczących Żurawi zazdroszczę
antracyt 10:31, 09 lut 2022

U mnie w tym roku żurawie w ogóle nie odleciały. W zeszłym została na zimę garstka, a w ten sezon widuję stado kilkudziesięciu sztuk. Codziennie rano przelatują z krzykiem nad naszym domem w drodze na żer, a o zmierzchu wracają na nocleg. Trochę się o nie martwiłam w mrozy i śnieżne dni, ale jak widzę i słyszę dały radę

Też mnie już nosi do prac ogrodowych, ale deszcz pada prawie non stop od zeszłego tygodnia. Całe szczęście, że takie piękne zdjęcia wstawiasz, to trochę lepiej to znoszę
Ciekawa jestem, jakie ostatecznie miejsce na przyszłą szklarenkę wybierzesz.
TAR 11:19, 09 lut 2022

Madzia, moze. Damy rade i jakos to bedzie Dzis po prostu mi trudniej, bo bialy nawet nie chcial wstac na poranny spacer ze mna. Od roku normalnym bylo, ze pierwszy poranny z meżatym o 6 rano odpuszcza ale ze mna zawsze na drugi o 7.30 chodzil. Dzis sie zagrzebal pod koldra i nawet oka nie raczyl otworzyc na zawolanie. Musialam hrabiego na rekach wyniesc a i tak burczal na mnie niezadowolony. Na trzeci, tzw. szybki przedwyjsciowy do pracy juz sie tez nie pofatygowal. Nawet do drzwi mnie dzis nie odprowadzil. Nie wiem po czym taki byl zmeczony, rozumiem zima jak ciemno. Ale dzis prawdziwie wiosennie bylo, cieplo, slonko, bez wiatru, zurawie w tle.
Magleska 13:32, 09 lut 2022

Zuza pożyjemy ,zobaczymy narazie w tym sezonie tej szklarni i tak nie będę mieć chyba ,że jakiś cud się stanie .....ale polanować i powyobrażać sobie mogę
Pogoda do bani -ale co zrobić -to dopiero luty i zaczyna nas nosić ....
mam 3 hiacynty w domu -właśnie zaczynają kwitnąć mam troszkę wiosny

Fajnie z tymi żurawiami u mnie ich nie widzę ....

Tarcia .... może Białasek ma depresję po przeprowadzce ?
Magara 22:53, 09 lut 2022

Magleska napisał(a)

Magara no sporo ich mam i do ogarniania też sporo ale dziewczyny mają większe i dają radę
całe dobro to 21 ar

No Sylwii czy Danusi czy jeszcze paru Osób to się nie przebije
Ale jestem w szoku, że 21 tylko, wygląda na znacznie więcej
Skoro ja mam niecałe 13 to jeszcze całkiem sporo rabat powinnam zmieścić u siebie