Zuza właśnie zawsze zadziwia mnie to jak mój aparat przekłamuje rzeczywistość - na fotkach mój ogród wygląda lepiej niż na żywo
Wszystko ,to jeszcze nie ,ale najgorsze prace już za mną ,teraz czeka mnie plewienie i takie powiedzmy wygłaskanie
Lidka najgorsze prace już za mną -mogę spowrotem polubić trawy zawsze po ścięciu mam ochotę wykopać większość miskantów ,a jak już ogarnę pobojowisko ,to mi ten etap przechodzi
Ania staram się jak najwięcej zrobić teraz ,nie wpadaj w kompleksy -zdążysz sobie ogarnąć we własnym tempie
Dziękuję
Asia czasem życie stawia do pionu -robię jak najwięcej teraz ,bo później nikt za mnie tego nie zrobi
nie ma co wpadać w kompleksy
Bożena idealnie to jeszcze nie jest ,ale na pierwszy rzut oka jest już przyzwoicie
teraz zostało mi jeszcze plewienie na kilku rabatach ,posprzątać domek ogrodnika ,warzywnik ogarnąć ,pozamiatać całe obejście ,na tarasie zrobić porządek ,ale to w porównaniu ze sprzątaniem po trawach ,to już mały pikuś
Dziękuję za pochwały
Haniu dziękuję bardzo -miło mi się zrobiło
dziś ogarnęłam kanciki i odkurzyłam kosiarką trawnik -od razu z dalsza wszystko lepiej wygląda -nawet zrobiłam znowu jakieś fotki -wstawię ,jak odpiszę
Usprawiedliwię się przy okazji -we wszystkich moich ulubionych Waszych ogrodach jestem na bieżąco -przepraszam ,że nie piszę -poprawię się wkrótce
Ewa dziękuję już prawie ....jeszcze kilka dni i powinnam być przygotowana do sezonu
Ewus dziękuję na razie jeszcze nie wiem, ile czasu będzie trwała ta rekonwalescencja i wogóle co będzie ....ale na nic nie mam wpływu -będzie co ma być
Buziaki
Jola dzięki na fotkach lepiej to wygląda -umiem trochę poczarować
Buziaki
Dziś spędziłam kolejny dzień w ogrodzie -pracowałam od 10 do 15-tej .
z zaplanowanych prac na dziś wykonałam gdzieś z 80 procent -zrobiłam kanty ( mam maszynę do kantów ,więc zajęło mi to godzinę ) odkurzyłam kosiarką trawnik z resztek traw ,spaliłam gałęzie róż -posprzątałam kawałek obejścia przed szklarnią ...
Miałam w planie poplewić jeszcze jedną małą rabatę ze śś-kami przy owocowym kawałku ,ale już mi brakło na to siły i chęci -zrobię w innym wolnym dniu
Tak jak już pisałam w odpowiedziach -jestem we Wszystkich wątkach na bieżąco -wiem ,że mało się udzielam ,poprawię się
Pozanudzam jeszcze fotkami w ramach przeprosin za to milczenie