Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

olciamanolcia 11:16, 26 lut 2024

No Pani u Ciebie tez pozimowa pustka na rabatach ale skarpa jak zwykle przepiekna -nawet z samymi kamlotami
sylwia_slomc... 12:31, 26 lut 2024

Madzia niesamowita Jesteś, ale to wiesz bo już Ci wiele razy mówiłam. Ściskam i jesteśmy w kontakcie.
Makao 18:41, 26 lut 2024

Ależ czyściutko i puściutko u Ciebie. Tak jak u mnie. Teraz człowiek widzi ile jeszcze jest miejsca na wiosenne cebulowe
Magleska 18:43, 26 lut 2024

antracyt napisał(a)
Na zdjęciach wygląda jakbyś już miała wiosenne porządki odhaczone

Zuza właśnie zawsze zadziwia mnie to jak mój aparat przekłamuje rzeczywistość - na fotkach mój ogród wygląda lepiej niż na żywo

Wafel napisał(a)
No ogarnęłaś wszystko! Wow!

Wszystko ,to jeszcze nie ,ale najgorsze prace już za mną ,teraz czeka mnie plewienie i takie powiedzmy wygłaskanie

LIDKA napisał(a)
Kawał ciężkiej roboty zrobiłaś. Masz jej z 15 razy więcej niż ja.

Bravo Madzia.

Mi zostały 2 rabaty. Tej wiosny czas na ogród mam tylko w niedzielę. Dzis popracowałam.

Lidka najgorsze prace już za mną -mogę spowrotem polubić trawy zawsze po ścięciu mam ochotę wykopać większość miskantów ,a jak już ogarnę pobojowisko ,to mi ten etap przechodzi

TAR napisał(a)
Pisalam i mnie wywalilo. Tak czy inaczej pieknie. Z jednej strony zachwyt z drugiej kompleksy. Wiosna pelna geba.
Madziu za zdrowko trzymam kciuki i sle dobre mysli.

Ania staram się jak najwięcej zrobić teraz ,nie wpadaj w kompleksy -zdążysz sobie ogarnąć we własnym tempie
Dziękuję

Rojodziejowa napisał(a)
Oj tak. Tutaj to w kompleksy łatwo wpaść! Taki areał a już gotowy na przyjęcie wiosny

Asia czasem życie stawia do pionu -robię jak najwięcej teraz ,bo później nikt za mnie tego nie zrobi
nie ma co wpadać w kompleksy
Magleska 18:52, 26 lut 2024

Kordina napisał(a)
Magdzia podziwiam, jestem zszokowana tym co zrobiłaś, idealnie wszystko uprzątnięte, a Twój ogród nawet gdyby nie był tak wymuskany, jak teraz i tak byłby piękny i ciekawy, najlepszego

Bożena idealnie to jeszcze nie jest ,ale na pierwszy rzut oka jest już przyzwoicie
teraz zostało mi jeszcze plewienie na kilku rabatach ,posprzątać domek ogrodnika ,warzywnik ogarnąć ,pozamiatać całe obejście ,na tarasie zrobić porządek ,ale to w porównaniu ze sprzątaniem po trawach ,to już mały pikuś
Dziękuję za pochwały

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podzielam zdanie Zuzy. Poleciałaś jak burza.
Madzia, takie krzewiasto-bylinowe ogrody naturalne mają jedną niezaprzeczalną zaletę. Potrafią sobie poradzić dłuższy czas bez ingerencji ogrodnika. Chwastów w nich nie widać.
Zostawiam dobre myśli i ściskam gorąco.
Nie wiem jak na Ciebie, ale na mnie widok kiełkujących nasionek działa rozczulająco. Taka moc w nich tkwi mimo kruchości. Tak jak w Tobie.

Haniu dziękuję bardzo -miło mi się zrobiło

dziś ogarnęłam kanciki i odkurzyłam kosiarką trawnik -od razu z dalsza wszystko lepiej wygląda -nawet zrobiłam znowu jakieś fotki -wstawię ,jak odpiszę

Usprawiedliwię się przy okazji -we wszystkich moich ulubionych Waszych ogrodach jestem na bieżąco -przepraszam ,że nie piszę -poprawię się wkrótce

Magleska 18:58, 26 lut 2024

Magara napisał(a)
Madzia, zaglądam Kciuki trzymam za wszystko

Daga dziękuję

Pszczelarnia napisał(a)

A to dopiero początek . Obiecująco, ogród gotowy na start.

Ewa dziękuję już prawie ....jeszcze kilka dni i powinnam być przygotowana do sezonu

Anda napisał(a)
Madziu, ściskam mocno. Ogród już wycacany, teraz sobie chwilę poradzi bez Ciebie. Po rekonwalescencji ogród doda Ci sił

Ewus dziękuję na razie jeszcze nie wiem, ile czasu będzie trwała ta rekonwalescencja i wogóle co będzie ....ale na nic nie mam wpływu -będzie co ma być
Buziaki

April napisał(a)
Jak czysto, jesteś moją bohaterką

Jola dzięki na fotkach lepiej to wygląda -umiem trochę poczarować
Buziaki
Magleska 19:03, 26 lut 2024

anabuko1 napisał(a)
Fajnie ci , że już masz ogród przyszykowany do sezonu.
Ja mam tyły i chyba jeszcze długo mieć będę.
Ale do wiosny jeszcze troszkę .

Ania dziękuję dopiero koniec lutego nie ma co się śpieszyć

olciamanolcia napisał(a)
No Pani u Ciebie tez pozimowa pustka na rabatach ale skarpa jak zwykle przepiekna -nawet z samymi kamlotami

Justyna
Straszna pustka teraz ,ale już niedługo znowu będzie busz u Ciebie też już bardzo dużo ogarnięte

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia niesamowita Jesteś, ale to wiesz bo już Ci wiele razy mówiłam. Ściskam i jesteśmy w kontakcie.

Sylwuś dziękuję już wszystko inne mamy obgadane Buziaki

Makao napisał(a)
Ależ czyściutko i puściutko u Ciebie. Tak jak u mnie. Teraz człowiek widzi ile jeszcze jest miejsca na wiosenne cebulowe

Ania dziękuję widziałam ,jak masz też wszystko ogarnięte najgorsze prace za nami
Magleska 19:14, 26 lut 2024

Dziś spędziłam kolejny dzień w ogrodzie -pracowałam od 10 do 15-tej .
z zaplanowanych prac na dziś wykonałam gdzieś z 80 procent -zrobiłam kanty ( mam maszynę do kantów ,więc zajęło mi to godzinę ) odkurzyłam kosiarką trawnik z resztek traw ,spaliłam gałęzie róż -posprzątałam kawałek obejścia przed szklarnią ...
Miałam w planie poplewić jeszcze jedną małą rabatę ze śś-kami przy owocowym kawałku ,ale już mi brakło na to siły i chęci -zrobię w innym wolnym dniu

Tak jak już pisałam w odpowiedziach -jestem we Wszystkich wątkach na bieżąco -wiem ,że mało się udzielam ,poprawię się
Pozanudzam jeszcze fotkami w ramach przeprosin za to milczenie

Magleska 19:19, 26 lut 2024

Moje oczary -szału nie ma wg mnie - mają kilka frędzelków i dużo suchych liści
Magleska 19:22, 26 lut 2024

z bliska niektóre rabaty wyglądają tak -to właśnie ta ,którą miałam dziś w planie zrobić ,ale się nie udało