Madziu co to za cyprysiki albo inne coś?
Znajomo wygląda, pewnie coś popularnego, ale ja się na zimozielonych nie znam. A potrzebuję żeby zastąpić takiego cosia iglastego małego, co się pod śniegiem połamał.
I takie zimozielone, niewielkie, niezbyt ekspanyswne by mi pasowało
Hej Madziulka! Ty jak zwykle, jak ruszysz z robotą to mi kapcie z nóg spadają. Poszłaś jak burza!
Zachwaszczone rabaty mam i ja. Tym chwaściorom to kurka nic nie przeszkadza, nawet zima!
Zdrówka Ci życzę! I wilczycy .
Widzę, że działasz w ogrodzie. Cieszę się. Po operacji będziesz tylko podziwiała swoje rabaty.
Chociaż ja rok temu, po operacji chodziłam z drenem po ogrodzie i muszę powiedzieć, że mimo, iż nie było wygodnie to pochylałam się jak zobaczyłam jakiś chwast. Ale wiadomo, nie za dużo.
Za to z tamtego czasu mam najwięcej zdjęć. W tym dren nie przeszkadzał.
Haniu wilczyca w zimie faktycznie młodziej wygląda -wtedy jej sierść jest dużo ciemniejsza ,jak robi się cieplej to jaśnieje i siwieje
rewolucji na ten sezon nie planuję już żadnych ...jak zawsze życie zweryfikowało wszystkie moje plany ....zostały mi 2 tygodnie ,żeby przygotować ogród do względnego samoutrzymania się ...
dziś ogarnęłam skrzynie warzywne -prawie wszystkie -na jutro została mi jedna największa ,ale w niej akurat muszę wymienić 2 deski ,bo niestety się rozleciały po zimie ( sama jestem sobie winna ,bo przy przenosinach warzywnika już były one mocno osłabione przez ząb czasu )
wysiałam dziś od razu do skrzyń bób ,groszek ,szpinak ,marchew, pietruszkę i rzodkiewkę -mam nadzieję ,że nie za szybko ...
na jutro mam w planie ogarnąć szklarnię i porobić jakieś wysiewy -córa obiecała ,że będzie dbać ,jak mnie nie będzie
pózniej zajmę się po kolei rabatami -na pierwszy rzut te przy owocowych w planie
ile zdążę to zdążę ....
Buziaki
Nicol
Moja też czasami szaleje jak szczeniak ,ale wieczorami już niestety widać ząb czasu-uwielbiam tą moją psicę ,żal serce ściska ,jak własny zwierzak cierpi
U Ciebie też widać postępy prac -masz śliczny domek -zaglądam na bieżąco ,pomimo ,że nie piszę
Buziaki