Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magara 23:32, 26 lut 2024

Magleska napisał(a)

Madziu co to za cyprysiki albo inne coś?
Znajomo wygląda, pewnie coś popularnego, ale ja się na zimozielonych nie znam. A potrzebuję żeby zastąpić takiego cosia iglastego małego, co się pod śniegiem połamał.
I takie zimozielone, niewielkie, niezbyt ekspanyswne by mi pasowało
Monia81 07:12, 27 lut 2024

No kochana toż nieźle podziałałaś, ja w powijakach jestem
MartaCho 08:03, 27 lut 2024

Cudniaście u Ciebie! Pozdrawiam Cię też bardzo serdecznie!

Zwrot- "odkurzanie trawnika" mi się bardzo podoba
mrokasia 08:26, 27 lut 2024

Hej Madziulka! Ty jak zwykle, jak ruszysz z robotą to mi kapcie z nóg spadają. Poszłaś jak burza!
Zachwaszczone rabaty mam i ja. Tym chwaściorom to kurka nic nie przeszkadza, nawet zima!
Zdrówka Ci życzę! I wilczycy .
basia3012 11:31, 27 lut 2024

Widzę, że działasz w ogrodzie. Cieszę się. Po operacji będziesz tylko podziwiała swoje rabaty.

Chociaż ja rok temu, po operacji chodziłam z drenem po ogrodzie i muszę powiedzieć, że mimo, iż nie było wygodnie to pochylałam się jak zobaczyłam jakiś chwast. Ale wiadomo, nie za dużo.
Za to z tamtego czasu mam najwięcej zdjęć. W tym dren nie przeszkadzał.

Madziu, trzymam kciuki i ściskam mocno. Buziaki.
TAR 11:42, 27 lut 2024

Magara napisał(a)

Madziu co to za cyprysiki albo inne coś?
Znajomo wygląda, pewnie coś popularnego, ale ja się na zimozielonych nie znam. A potrzebuję żeby zastąpić takiego cosia iglastego małego, co się pod śniegiem połamał.
I takie zimozielone, niewielkie, niezbyt ekspanyswne by mi pasowało

Mnie tez to zdjecie natchnelo do zrobienia cos w podobny desen w jednym miescu przy brzozach. Rozkminialam od ubieglego sezonu a tu prosze gotowiec
LIDKA 21:55, 27 lut 2024

Kurde ....jesteś Heroską i moim wzorem. Robisz tyle roboty na takim areale.

Buziaki
Magleska 21:44, 29 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Śnieg zdecydowanie odmładza wilczycę. Widać, że to jej żywioł.
Kiedy wstawiłaś zdjęcie warzywnika, to przypomniała mi się Twoja zeszłoroczna rewolucja ze skrzyniami i malowaniem domku ogrodnika. W porównaniu z działaniami sprzed roku, to teraz już rzeczywiście wszystko można robić niespiesznie.

Haniu wilczyca w zimie faktycznie młodziej wygląda -wtedy jej sierść jest dużo ciemniejsza ,jak robi się cieplej to jaśnieje i siwieje

rewolucji na ten sezon nie planuję już żadnych ...jak zawsze życie zweryfikowało wszystkie moje plany ....zostały mi 2 tygodnie ,żeby przygotować ogród do względnego samoutrzymania się ...

dziś ogarnęłam skrzynie warzywne -prawie wszystkie -na jutro została mi jedna największa ,ale w niej akurat muszę wymienić 2 deski ,bo niestety się rozleciały po zimie ( sama jestem sobie winna ,bo przy przenosinach warzywnika już były one mocno osłabione przez ząb czasu )

wysiałam dziś od razu do skrzyń bób ,groszek ,szpinak ,marchew, pietruszkę i rzodkiewkę -mam nadzieję ,że nie za szybko ...
na jutro mam w planie ogarnąć szklarnię i porobić jakieś wysiewy -córa obiecała ,że będzie dbać ,jak mnie nie będzie
pózniej zajmę się po kolei rabatami -na pierwszy rzut te przy owocowych w planie
ile zdążę to zdążę ....
Buziaki
Magleska 21:48, 29 lut 2024

nicol21 napisał(a)
Ależ już masz fajnie ogarnięty ogród na wiosnę.

Piesio na mega spokojnego wygląda. Mój łobuz, cocker spaniel angielski, ma ponad 8 lat i dalej zachowuje się jak dzieciak, mimo ze trochę siwych włosów już ma!

Nicol
Moja też czasami szaleje jak szczeniak ,ale wieczorami już niestety widać ząb czasu-uwielbiam tą moją psicę ,żal serce ściska ,jak własny zwierzak cierpi

U Ciebie też widać postępy prac -masz śliczny domek -zaglądam na bieżąco ,pomimo ,że nie piszę
Buziaki
Magleska 21:50, 29 lut 2024

TAR napisał(a)
Madziu nasz dziadzio w tym roku 15tke zaliczy. Od 2 lat powaznie chory. Nie daje sie. Dzieki mlodziakom mam wrazenie, ze czas potrafi sie cofnac. Dokazuje jak szczeniak z maluchami. Jest niezatapialny

Ania Dziadunio pewnie dzięki młodzieży odmłodniał oby jak najdłużej był z Wami

poczytałam dziś o morderczych uczuciach przy pomocnikach ogrodowych mam tak samo