Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 21:07, 11 mar 2024

skończyłam wszystkie ciężkie prace
zostało mi umycie bruku ,wyplewienie w owocowym i na rabatach i chyba tyle ...w tym sezonie więcej ciężkich prac nie będzie niestety ...
nadal oświetlenie mam nie naprawione ...przydałoby się wszystkie lampy powymieniać ,ale sama tego nie umiem zrobić niestety

Miłego wieczoru
TAR 21:15, 11 mar 2024

No niezle, mozna sie kompleksow nabawic U mnie artystyczny nielad jak to w lesie i mnostwo chwastow
Magleska 21:16, 11 mar 2024

Wafel napisał(a)
Ale fajnie, i kawka już nawet była na dworze!

Kawa już była nie raz dzisiaj niestety deszcz mnie wygonił z ogrodu-miałam ten bruk myć ,ale w deszczu to nie robota ....... ,ale chociaż dalie w garażu posadziłam do doniczek w końcu i z powodu pogody zaczęłam ogarniać trochę dom

Magleska 21:18, 11 mar 2024

TAR napisał(a)
No niezle, mozna sie kompleksow nabawic U mnie artystyczny nielad jak to w lesie i mnostwo chwastow

Ania na dole koło domku ogrodnika przy owocowych mam bajzlowisko jeszcze

a leśny ogród wynagradza taki artystyczny nieład -klimat i tak jest
UrsaMaior 21:21, 11 mar 2024

Powiedz co bierzesz, ja chcę to samo!;D
Jak szło usuwanie kamyczków? Miałaś je na macie?
Wiolka5_7 21:27, 11 mar 2024

Madzia ale wymuskałaś ogród
Pięknie wszędzie

Ja to nie wiem kiedy posprzątam te ten bajzel
Bo teraz chcę jakieś tetrisy porobić jak pogoda będzie ,bo dziś lało i głowę urywało

Buziaki!
Magleska 21:35, 11 mar 2024

UrsaMaior napisał(a)
Powiedz co bierzesz, ja chcę to samo!;D
Jak szło usuwanie kamyczków? Miałaś je na macie?

Iza nic nie biorę czas mnie goni

jak szło -ech nie chcesz wiedzieć, ile leciało epitetów na samą siebie -jesienią wybrałam ,gdzieś z połowę tych kamyczków ,a teraz zeszło mi chyba z 5 dni pracy ,żeby wybrać resztę -niestety nie miałam ich na szmacie -wygrabiałam małymi grabkami ile się dało ,a to co się nie dało to przekopywałam i mieszałam z ziemią - w dodatku w najgorszych kawałkach kopałam duże dziury i wsypywałam wszystkie resztki z miskantów i innych chwastów, ,takie ziemne kompostowniki zrobiłam

ile się dało to wycinałam też korzenie z platana ...dawałam też piach ,no i grubą warstwę kory .....wiesz jaką ja mam glinę
LIDKA 21:35, 11 mar 2024

Ładnie wyszedł ten przedogródek. Na ten moment kora robi robotę ale jak rośliny które wymieniłaś się rozrosną to będzie oszałamiająco pięknie.

Za dalie podziwiam. Ja chyba wsadze mieczyki do donic i podpędze. Mam cebule z zeszłego roku co wykopałam.

Madzia nie żałuj ze nie będzie ciężkich prac w tym sezonie. Zrobiłaś już naprawdę dużo.
Też możesz odpoczywać podczas kuracji.

Mocno Cię ściskam.
Magleska 21:38, 11 mar 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Madzia ale wymuskałaś ogród
Pięknie wszędzie

Ja to nie wiem kiedy posprzątam te ten bajzel
Bo teraz chcę jakieś tetrisy porobić jak pogoda będzie ,bo dziś lało i głowę urywało

Buziaki!

Wiola dziękuję

u mnie też dziś lało -a miałam wolne -szlag mnie trafiał ,bo chciałam jeszcze na dole pokończyć -niestety pogoda spłatała mi figla

Zrobisz sobie na spokojnie -ja niestety od przyszłego tygodnia będę mieć dłuższą labę ,więc gonię ile się da teraz

Buziaki

Magleska 21:41, 11 mar 2024

LIDKA napisał(a)
Ładnie wyszedł ten przedogródek. Na ten moment kora robi robotę ale jak rośliny które wymieniłaś się rozrosną to będzie oszałamiająco pięknie.

Za dalie podziwiam. Ja chyba wsadze mieczyki do donic i podpędze. Mam cebule z zeszłego roku co wykopałam.

Madzia nie żałuj ze nie będzie ciężkich prac w tym sezonie. Zrobiłaś już naprawdę dużo.
Też możesz odpoczywać podczas kuracji.

Mocno Cię ściskam.

Lidka dziękuję wiesz ,że ja mieczyków nie mam -raz próbowałam ,ale coś mi z nimi nie poszło ....może kiedyś spróbuję raz jeszcze

Nie żałuję ,tylko ......ech ....boję się ,a i tak będzie co ma być ,inaczej nie będzie ....

Buziaki