Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 19:18, 07 mar 2024

An_na napisał(a)
Patrzę na Twoje skrzynie i wzdycham. No pikne som, no
I tak sobie myślę, czemu ja nie wyłożyłam swoich (całych dwóch) folią jak u Ciebie :/
Drewno dłużej by wytrzymało.
Zaimpregnowałam je tylko olejem lnianym.

Ania dziękuję
te moje skrzynie mają już chyba z 6 lat -przy przenosinach je trochę odnawiałam -nie wiem ile pożyją -teraz też 2 deski wymieniałam ,bo w zeszłym sezonie dałam już takie nadgnite z powodu spłukania finansowego

więc wiesz -długowieczne to one nie są

Marzą mi się takie betonowe imitujące drzewo ,tylko kosz ich jest jak dla mnie dużo za duży -
chyba mus utworzyć jakąś skarbonkę na nie
Magleska 19:20, 07 mar 2024

Alija napisał(a)
Madziu, wszędzie masz idealnie, wzorowy porządek w ogrodzie, warzywniku i na tarasie. Na dodatek jeszcze profesjonalne wysiewy, podziwiam.
Pozdrawiam serdecznie.

Alicja dziękuję bardzo
Rojodziejowa 19:21, 07 mar 2024

A jakiej masz grubości te dechy w skrzyniach? (Jak się już pytałam, to nie bij - galopująca skleroza)|
Magleska 19:28, 07 mar 2024

Rojodziejowa napisał(a)
A jakiej masz grubości te dechy w skrzyniach? (Jak się już pytałam, to nie bij - galopująca skleroza)|

właśnie niezbyt grube -wersja ekonomiczna takie na wpust podbitkowe sosnowe -może ze 2 sezony jeszcze pożyją
Magara 23:04, 07 mar 2024

Madzia, a ile Twoje pożyły?
Ja też mam na wpust podbitkowe, ale świerkowe.
Magleska 15:42, 08 mar 2024

Daga niektóre mają 7 lat ,inne 5 -mam nadzieję ,że ze 2-3 sezony jeszcze wytrzymają
Makao 19:42, 08 mar 2024

Fajne masz te pojemniki do wysiewu. Mini-szklarnie.
Magara 00:00, 09 mar 2024

Magleska napisał(a)
Daga niektóre mają 7 lat ,inne 5 -mam nadzieję ,że ze 2-3 sezony jeszcze wytrzymają

Ooo, to ładnie się trzymają Muszę z DT przedyskutować, bo nasze trochę młodsze a się sypią
Urszulla 13:25, 10 mar 2024

Magleska napisał(a)

w ogrodzie dojrzałam maleńkie listki brunery -rozczulają mnie te listeczki

coraz więcej różnych kwiatuszków się pojawia ,ale to najlepiej widać na kolanach i z lupą przy nosie.

Madzia, brunerki są urocze. Ale trzeba uważać z ich dzieleniem. W zeszłym roku zrobiłam dużo sadzonek i ich nie widzę, chyba że siedzą pod ziemią jeszcze. Ale to nie pierwsze takie moje doświadczenie z brunerami.
Magleska 20:55, 10 mar 2024

Makao napisał(a)
Fajne masz te pojemniki do wysiewu. Mini-szklarnie.

Ania takie zwykłe marketowe -ale są wytrzymałe-mam je chyba 3 sezon i nic się z nimi nie dzieje

Magara napisał(a)

Ooo, to ładnie się trzymają Muszę z DT przedyskutować, bo nasze trochę młodsze a się sypią

Daga ja je w zeszłym sezonie -przy przenosinach warzywnika naprawiałam -niektóre deski wymieniałam ,szlifowałam ,malowałam itp itd

Urszulla napisał(a)

Madzia, brunerki są urocze. Ale trzeba uważać z ich dzieleniem. W zeszłym roku zrobiłam dużo sadzonek i ich nie widzę, chyba że siedzą pod ziemią jeszcze. Ale to nie pierwsze takie moje doświadczenie z brunerami.

Ula dzięki za info -narazie nie będę ich dzielić w takim razie -poczekam ,aż się bardziej rozrosną