Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Gosialuk 21:07, 12 mar 2024

Madzia korą wysypane, czyściutko. Jak zawsze pędzisz z robotą.
Wybierania kamyczków nie zazdroszczę. Ale to już chyba ostatnie u ciebie?
Gratuluję przeróbki rabaty. Wiadomo, że na samym początku, to efektu nie widać, zwłaszcza tak wczesną wiosną. Zestaw roślin mi się podoba, zwłaszcza białe ciemierniki na tle kory błyszczą.
Helen 22:43, 12 mar 2024

Pięknie masz i na tarasie i w ogrodzie podziwiam
Magleska 06:24, 13 mar 2024

UrsaMaior napisał(a)

No wiem właśnie... Mnie czeka chyba to samo, dumam czy nie usunąć żwiru z rabat na froncie. Też brak szmaty, kamyczki powbijane w ziemię. Ech lipa.

Iza gdybym jesienią nie rozgrzebała tego przedogródka ,to pewnie teraz bym to odpuściła -cieszę się ,że udało mi się to wykonać przed operacją

Rabaty żwirowe są fajne ,jeśli na nich się zbytnio nie grzebie -bez przeróbek ,przesadzanek ,dosadzanek itp

Magleska 06:25, 13 mar 2024

basia3012 napisał(a)
Madzia, ale masz wycacane. A tarasik... cudo. Doniczusie piękne, nasadzone i kwitnące. Super. Zazdroszczę.
A rabatki wcale nie gorzej niż taras. Też wszystko wychuchane.
Tylko ta zimnica na dworze. Madziu, uważaj. Zdrowie naj....naj...naj.
Trzymam kciuki.

Basia dziękuję za komplementy

teraz jak na złość pogoda mi nie sprzyja ,więc te ostatnie szlify chyba niestety nie dojdą do skutku -ale trudno ....kiedyś może zrobię
Magleska 06:29, 13 mar 2024

TAR napisał(a)

Iza, kamyczki dobrze sie wyczesuje ryzową miotła / szczota, ma dobry rozstaw i jest twarda (jak luzem leża) lub grabiami do trawy z drobnym rozstawem, albo łopata i sito budowlane. Nie mialabym chyba sily do kopciuszkowania i wyciagania recznie.
Zawsze można wybrać łopata a w ich miejsce ziemie z worów sypnac.

Ania ja też najpierw z grubsza wygrabiałam grabiami do liści i trawy i różnymi innymi ,ale te ostatnią najbardziej nawbijaną warstwę to już na kolanach małymi pazurkami musiałam -kamyczki na samej ziemi i to gliniastej -to horror do wybrania -robi się skorupa jak beton -a łopatą -też można -tylko ciężko fizycznie

Magleska 06:29, 13 mar 2024

Magara napisał(a)
Madzia, ja tylko melduję, że zaglądam i podziwiam

Ja do Ciebie też gratuluję nowej kosiarki
Magleska 06:31, 13 mar 2024

Makao napisał(a)
Kamyczki mają swój urok ale ciężko z nimi żywot. Mam u siebie w donicach i w nogach winorośli (taki termofor dla nich) ale jak mam wyrwać z nich chwasty to mnie zasieka. Mężatemu każę to robić bo to on uparł się na te kamyki. Ja mówiłam stanowczo że NIE. No i niestety to wyrywanie nie jest jego ulubioną pracą więc unika a mi szpeci ogród. Masakra.

Popieram usunięcie kamyków. Będziesz mieć wygodniej każdą pracę wykonać.

Pięknie masz i czyściutko. Teraz można czekać na wiosnę z czystym sumieniem i na luzie . Choć u mnie już chwasty wyłażą i znowu muszę posprzątać

Ania dziękuję
została mi jedynie jedna rabata z kamyczkami ( z boku domu pod 3 klonami Shaina ) ale tam chyba nie będę ich wybierać -bo oprócz klonów ,cisowego żywopłociku i runianki nic tam więcej nie ma

Magleska 06:34, 13 mar 2024

Monia81 napisał(a)
Kochana nieźle się natachałaś z tymi kamyczkami, współczuję bardzo, ale teraz tak czyściutko ci się w tym przedogródku zrobiło z tą korą super

Monia cieszę się ,że udało mi się to zrobić natachałam się -fakt -ale przynajmniej z okna w kuchni już mnie widok nie razi
Magleska 06:37, 13 mar 2024

April napisał(a)
Madzia, no wycacane masz. Będziesz mogła spokojnie oddawać się rekonwalescencji. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej energii. Ja nie mam siły po pracy się zmotywować by wyjść do ogrodu.
Ładnie wyglądają przeróbki. Obyś była z nich zadowolona

Jola miałam tydzień urlopu ,a teraz też mam luźniejsze zmiany
energia spowodowana strachem i zajmowaniem głowy -muszę coś robić ,bo jak zaczynam za dużo myśleć ,to mi odbija

czy będę zadowolona z przeróbek ....hmm okaże się w sezonie
Buziaki
Magleska 06:38, 13 mar 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Biorąc z Ciebie przykład nawtykałam między bratki gałązek dereniowych

Fajnie
widziałam na telefonie ile znowu prac wykonaliście -bardzo fajnie ta brama wyszła -dobrze mieć pomoc do takich prac